Petrus Palmu oli yksi kotijoukkueen onnistujista.

Timo Savela

Petrus Palmu: "Pyritään kehittymään päivä päivältä"

Petrus Palmu varattiin NHL:ään menneenä kesänä. Hän pelaa ensimmäistä liigakauttaan TPS:n paidassa. Illan ottelussa Vaasan Sporttia vastaan Palmu oli yksi illan onnistujista.

TPS kohtasi illan ottelussa kotonaan Vaasan Sportin, jonka se voitti selvin luvuin 7-2. Ottelun yksi onnistujista oli Petrus Palmu. Hän iski ottelussa ensimmäisen liigamaalinsa. Näin hän kommentoi kamppailun jälkeen ensimmäistä maaliaan sekä joukkueensa otteita. 

— Hyvät fiilikset, ihan positiivisesti joukkueella on lähtenyt kausi käyntiin. Vaikka joukkueella olikin nihkeetä kaksi ekaa erää. 

— Sovittiin jätkien kanssa kopissa, että pelataan huolellisemmin sekä aktiivisemmin ja siinä tuli sitten myös tulosta, Palmu jatkoi.

Palmu pelasi kotijoukkueen toisessa kentässä yhdessä kokeneen Eric Perrinin sekä Patrik Virran kanssa ja hän kuvailee kentällistään seuraavasti. 

— Siinä on ihan hyvin lähtenyt ja uskoisin, että siinä liikkuu ihan ok:sti kiekko ja kaikki osaa pelata. Varmaan ihan hyvältä näyttää.

Palmu on nuori tulevaisuuden hyökkääjä, joka muutama vuosi sitten teki suuren päätöksen lähtemällä pelaamaan OHL:ään, jossa hän vietti yhteensä kolme kautta. 

— Kyllä musta tuli sen kolmen kauden aikana ammattilainen siellä. Ei ollut hirveän radikaalimuutos ammattilaissarjaan, ehkä se oli se isoin juttu. Pystyi näinkin hyvin tulla näihin miesten peleihin.

Palmu siirtyi täksi kaudeksi Turun Palloseuraan, pelaten ensimmäisen kautensa liigassa.

— TPS on hyvä organisaatio ja minun mielestäni tämä oli paras vaihtoehto itselleni. Täällä on kova kilpailu pelipaikoista sekä ammattitaitoinen valmennus. Ne olivat ehkä suurimmat syyt sille, miksi saavuin Turkuun. 

Vancouver Canucks varasi Palmun menneenä kesänä NHL:ään. Palmu kommentoi mahdollisista suunnitelmistaan siirtyä Pohjois-Amerikkaan tulevaisuudessa. 

— Tämä kausi mennään ihan TPS:n paidassa. Nautitaan pelistä ja sydämellä mennään. Pyritään kehittymään päivä päivältä ja sitten näkee, että missä vaiheessa sinne siirrytään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Palmu viikoiksi sivuun - Pikkaraisen toipumisessa edistystä

LIIGA | 16.8.2017 11:50
TPS-hyökkääjä Petrus Palmu huilaa useita viikkoja loukkaantumisen vuoksi. Keväällä loukkaantunut Ilkka Pikkarainen sen sijaan on lähestymässä pelikuntoa. lue lisää

Palmu debytoi komisarion lailla

LIIGA | 4.8.2017 10:26
Petrus Palmu näytti heti ensimmäisessä miesten pelissään taitojaan. Tuloksena oli hieno alustus ylivoimamaaliin sekä maali voittomaalikisassa tavalla, joka ei jättänyt kylmäksi. lue lisää

TPS hankki hyökkäykseensä tulivoimaa - Tallinder ja Perrin jatkavat Turussa ensi kaudellakin

LIIGA | 3.5.2017 18:38
Ilari Filppula, Petrus Palmu ja Erik Nyström siirtyvät TPS:n hyökkäykseen. Lucas Ekeståhl-Jonsson vahvistaa puolestaan joukkueen puolustusta. Henrik Tallinder ja Eric Perrin jatkavat joukkueessa ensi kaudellakin. lue lisää

TPS:lle paha takaisku, Filppula sivussa kuusi viikkoa

LIIGA | 19.9.2017 12:48
Turun Palloseura koki pahan takaiskun, kun se uutisoi verkkosivuillaan, että seuran ykkössentteri Ilari Filppula joutuu olemaan sivussa kuuden viikon ajan. lue lisää

Helppo lihapiirakka vastaa kymmentä tanssijaa

LIIGA | 11.9.2017 17:24
TPS:n ja tanssijoiden pitkäaikaisen yhteistyön päättymisen syyt ovat ymmärrettävät molempien osapuolien kannalta. Popparit ja limu kädessä tanssijat kuitenkin unohtuvat nopeasti. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesHIFK
"Maalinteon kanssa painivien kohtaaminen"
Keskiviikon ainoassa liigakamppailussa kohtaavat alavireisesti kautensa aloittaneet Ilves ja HIFK. Molemmat ovat pystyneet pelaamaan tuloksellisesti tiukkoja kamppailuita, mutta viimeistelyn tehokkuus on kääntänyt pelit vastustajalle. Helsinkiläisryhmän vahvuutena on hyvävireinen maalivahti Atte Engren, joka tuo edun HIFK:lle. Kamppailusta on turha odottaa maali-iloittelua, eikä ratkaisun hakeminen jatkoajaltakaan aivan mahdottomuus olisi.
  • 1
  • 2
  • 2
  • 3

Petrus Palmu

TPS L h
s. 1997 Joensuu
171CM / 81KG
SOPIMUS: 2019