Petri Kontiola nähtäneen kevään MM-joukkueessa: ”Menen leirille”

LIIGA, MAAJOUKKUE, KHL / Haastattelu
Petri Kontiola liittyy keväällä Leijoniin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lokomotiv Jaroslavlin sentteri Petri Kontiola vahvisti tiistaina, että hänet tullaan näkemään Leijonien MM-joukkueen leiriryhmässä keväällä.

KHL-joukkue Lokomotiv Jaroslavlin hyökkääjä Petri Kontiola kuuluu Suomen maajoukkueen leiriryhmään, josta karsitaan lopullinen Leijonien ryhmä kevään MM-kisoihin.

Kontiolan selviäminen lopulliseen joukkueeseen on ilman loukkaantumisia lähestulkoon selvää. Sentteri on kuulunut läpi uransa Leijonien tehokkaimpiin pelaajiin ja on pelannut viisissä MM-kisoissa ja kerran olympialaisissa.

Viime keväänä sekä olympialaisissa että MM-kisoissa pelannut Kontiola vahvisti asian ollessaan vierailulla tiistai-illan Tappara-HIFK-ottelussa Hakametsän Kirvesklubilla.

− Menen leirille. Nyt joutuu alusta asti lähtemään. Aiemmin pääsin mukaan, kun vaan ilmoittautui peleille, Kontiola nauratti klubilaisia.

− Nyt täytyy mennä kunnolla tekemään töitä. Mutta kun meidän kausi loppui aikaiseen, niin ihan hyvä.

Kontiolan kausi Lokomotivissa tyssäsi jo pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Kontiola ilmoitti jo aiemmin tänä vuonna Urheilusanomien haastattelussa, että NHL ei enää ole osa miehen tulevaisuutta.

Tulevallakin kaudella Lokomotivissa jatkava Kontiola arvioi kriittisesti Tappara-HIFK-sarjaa.

− Peli on kovavauhtista, kuten pudotuspeleissä pitääkin olla. Peliä pitäisi kuitenkin vähän vielä pelata.

− Kun pelaajilla on kova kesä takana, ne jaksaa painaa. Nyt katsotaan, kuka on tehnyt työtä. Siksi minä olen täällä vieraana.

Otsikkoa muokattu kello 12.21 "nähdään" sijaan "nähtäneen", jotta korostuu, että on kyse enemmän toimittajan omasta arviosta kuin faktasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle