Petrell syttyi liekkeihin: "Tässä on vielä pitkä sarja tulossa"

LIIGA / Haastattelu
Tekemättömästä maalista huolimatta Petrell oli jatkuvasti keskiössä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Runkosarjassa Lennart Petrell oli joissain otteluissa näkymätön ja jopa passiivinen, mutta puolivälierien toinen osaottelu Helsingin jäähallissa laittoi vauhtia ikonilaituriin. Hurjalla liikkeellä ja energialla pelannut Petrell oli pisteettömästä illasta huolimatta jatkuvasti pelin sisällä.

Jos HIFK:n joukkueen tai Lennart Petrellin esitystä vertaa runkosarjaan, on ero silmiinpistävä. Pelissä sattui edelleen rankkoja virheitä, mutta pelissä oli tunnetta aivan eri tavalla.

Tämä tunne siivitti HIFK:n voittoon. Voitot ovat nyt 1-1.

- Saatiin alusta asti painetta Tepsin päätyyn. Toisin kuin Turussa, oli ihan eri aktiivisuus ensimmäisessä erässä. Kyllä se näytti suuntaa koko pelille, Petrell itse näki. 

- Me pelattiin hyvin. Paineistettiin ja pakotettiin heidät kiekonmenetyksiin omassa päässä ja keskialueella.

Ensimmäisen erän loiston katkaisi erätauko. Toisessa erässä TPS pääsi yhä paremmin peliin kiinni ja lopulta tuli myös maalin päähän.

Paikkoja turkulaisilla olisi ollut useampaan osumaan, mutta Kevin Lankinen hoiti leiviskänsä ja sai myös puolustajilta hyvin tukea.

- Toisessa erässä oli paljon hyvää, mutta TPS on hyvä jengi. Jossain vaiheessa joutuu puolustamaan ja tänään selvittiin niistä kunnialla.

- On selvä homma, että kun pelataan runkosarjan kakkosta vastaan niin välillä joudutaan hyökkäämään ja välillä puolustamaan. Tässä saattaa tulla vielä viisi peliä samalla sapluunalla.

Turun ja Helsingin kaukaloiden erot ovat merkittävät. Jo vuosia ollaan puhuttu Turun lentokentästä ja viitattu sillä TPS:n kotiareenan kaukalon massiiviseen kokoon. Onko sillä aidosti merkitystä?

- Sitä pitää varmaan Tepsin pelaajilta kysyä, mutta en usko sen muuttavan peliä. Aika samanlaista peliä pelattiin Turussa.

Vastausta ei tarvinnut kauaa miettiä, kun kysyttiin pelin parasta asiaa.

- Varmaan se, että saatiin hyvä ja aktiivinen ote. Pelattiin myös kiekon kanssa yksinkertaisesti ja kiekonmenetykset jäi minimiin ainakin pelin alussa.

- Se on iso parannus viime pelistä.

Voitto kotihallissa oli HIFK:lle tärkeä. 2-0-sarjajohto TPS:lle olisi tehnyt sarjasta HIFK:n kannalta todella hankalan, kun sen olisi pitänyt voittaa Turussa yhden ottelun sijasta kahdesti.

Saman ajatuksen jakoi myös illan kakkostähdeksi valittu laituri.

- Totta kai se on iso juttu. On eri asia lähteä 1-1 kuin 2-0-tilanteesta Turkuun, mutta on tässä vielä pitkä sarja tulossa. Ei se valmistautumista mihinkään muuta.

TPS on aktiivinen, luisteluvoimainen ja vahva joukkue ja se sai levätä ennen puolivälierien alkua yllin kyllin. HIFK pelasi samaan aikaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kärppiä vastaan ja sai sarjan poikki heti ensimmäisessä ottelupallossa.

Samalla helsinkiläiset pääsivät lataamaan akkuja sen sijaan, että joukkue olisi joutunut matkustamaan vielä kertaalleen Ouluun. Petrell ei osannut omalla kokemuspankillaan kertoa absoluuttista totuutta, olisiko sillä ollut vaikutusta tähän sarjaan.

- Mitä aikaisemmilta vuosilta on kokemusta, niin se ei alkuun niinkään vaikuta. Ohjelma on aika tiivis. Jossain vaiheessa henkistä lastia alkaa tulla enemmän jos on ollut kolme peliä alla.

- Vaikea sanoa, että mikä merkitys sillä on. Tuntuu siltä, että se ero ei tule sieltä ihan heti, Petrell aprikoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle