Pesonen kehui Suomen esitystä - Jenkit innoissaan voitosta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
John Gibson oli ottelun hahmoja.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Suomi pelasi keskiviikkona hyvän pelin USA:ta vastaan, mutta parempi viimeistely ja hyvä maalivahtipeli käänsi ottelun lopulta jenkkien eduksi. Ottelun jälkeen Janne Pesonen kuvasi ottelua "kunnon kiekkopeliksi". Jenkkivastustajat puolestaan kehuivat toisiaan kilvan.

Suomi tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja saikin amerikkalaisvieraansa turhautumaan fyysisellä pelillään ja meni nopeasti johtoon Jarno Koskirannan uran ensimmäisellä maajoukkueosumalla. Otteluun valmistautuminen oli selkeästi mennyt nappiin, sillä avauserä oli lähellä Suomen parasta kiekkoa koko tähänastisessa turnauksessa vaikka USA tulikin vielä tasoihin.

Suomen ja USA:n pelit ovat perinteisesti olleet nopeatempoisia ja fyysisiä, eikä keskiviikko-illan kamppailukaan tuonut poikkeusta sääntöön. Lopulta USA käänsi kamppailun edukseen tiukkojen vaiheiden jälkeen ja numerot kirjattiin lopulta selkeästi 4-1 amerikkailaisten eduksi.

Suomen ykkösketjun laitahyökkääjä Janne Pesonen oli totta kai pettynyt tappiosta, mutta piti Suomen peliesitystä kuitenkin melko hyvänä.

- Itse ainakin tykkäsin pelata tänään. Pelissä oli vauhtia, taklauksia ja sellainen kunnon kiekkopelin meininki.

- Vieläkin löytyy petrattavaa, mutta mielestäni pelattiin ihan hyvin. Kolmannessa erässä kaverin ylivoimamaalin jälkeen sitten mekin jouduttiin totta kai hyökkäämään vähän enemmän ja muuta, mutta ei tämä huono peli ollut.

Uusi tähti on kypsynyt

Suomella oli kahdessa ensimmäisessä erässä tukku hyviä maalintekopaikkoja, mutta viimeistelystä uupui viimeinen terävyys ja myös USA:n maalilla aikuisten maajoukkuedebyyttinsä tehnyt John Gibson napsi kiekot kiinni hyvällä prosentilla.

Kolme maalia tehneen Graig Smithin lisäksi USA:n suurin tähti oli juurikin 31:stä laukauksesta vain yhden taakseen päästänyt debytantti Gibson, jota peluutettiin myös hieman pakon edestä pelitahdin ollessa kova.

- Tietenkin oli hieman hermostuttavaa mennä pelaamaan kotiyleisönsä edessä pelannutta Suomea vastaan, mutta silti ennen peliä olin enemmän innoissani kuin jännittynyt. Sain tietää pelaavani tiistai-illan Venäjä-pelin jälkeen, kertoi Gibson ottelun jälkeen.

- Peli oli erittäin hyvä. Joukkue pelasi edessäni todella hyvin ja teki työstäni paljon helpompaa.

Kypärätempun tehneellä Smithillä oli hymy syystäkin herkässä. Ykkösketjussa pelaavan Smithin yhteistyö joukkueen kapteenin ja suurimman tähden Paul Stastnyn kanssa on alkanut sujumaan mallikkaasti. Myös 19-vuotias maalivahti Gibson sai kehuja.

- Hän (Gibson) tekee rajusti töitä ja on melko kypsä ikäisekseen. En yllättynyt ollenkaan, että hän astui esiin ja torjui meille voiton koska hänellä on loistava työmoraali.

- Pääsin paikoille ja Sain erittäin hyvä syöttöjä kavereilta, joten siitä pitää antaa heille pisteet. Meidän pitää parantaa peliämme joukkueena koko ajan ja jos kohtaamme Suomen jälleen puolivälierissä täytyy meidän välttää kiekonmenetyksiä ja pitää pelaamisemme kiekon kanssa yksinkertaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle