Ekman-Larsson omisti MM-kullan menehtyneelle äidilleen.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Perhetragediasta toipuva Ekman-Larsson jakoi kiitosta läheisille ja joukkuekavereille

Ruotsalaispuolustaja Oliver Ekman-Larsson koki juuri ennen MM-kisoja valtaisan tragedian, kun hänen äitinsä kuoli syöpään. Ekman-Larsson omisti kullan läheisilleen.

Ruotsi ratkaisi MM-kullan pienimmällä mahdollisella erolla, kun se kaatoi voittomaalikilpailussa Kanadan. Oliver Ekman-Larsson oli yksi maalintekijöistä.

− Meillä oli uskomaton ryhmä jätkiä kasassa. Teimme paljon töitä ja kehityimme turnauksen aikana. Oli hienoa olla osa tätä joukkuetta, Ekman-Larsson tunnelmoi.

Joukkueen tukirangan muodostivat kaksoisveljet Henrik ja Joel Lundqvist. Henrik saapui Tre Kronorin maalille New York Rangersin pudottua NHL:n pudotuspeleistä. Joel toimi joukkueen esimerkillisenä kapteenina.

− He ovat uskomattomia pelaajia ja johtajia. Heillä oli suuri merkitys tälle joukkueelle.

Ekman-Larsson koki vain muutama viikko ennen MM-kisoja perhetragedian, kun hänen Annika-äitinsä menehtyi syöpään. Puolustaja kertoi maailmanmestaruuden tuntuvan hyvältä. Voiton hän omisti läheisilleen.

− Oli upeaa voittaa tämä kultamitali perheelleni ja äidilleni. Tämä tunne on uskomaton.

Finaali oli äärimmäisen tasainen kautta linjan. Molemmat maalivahdit pelasivat uskomattoman ottelun, mutta kokenut ruotsalaisvahti veti Calvin Pickardia vastaan lievästi pidemmän korren.

− Kanadan voittaminen tuntuu todella hyvältä. Lundqvist oli maalilla kuin muuri. Hänen edessään oli helppo pelata tässä turnauksessa, kiitti Ekman-Larsson veräjänvartijaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 10:31
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä. lue lisää

Ruotsi voittoon päätöserän ylivoimilla - Sveitsi piinasi Kanadaa

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 0:41
Helsingin Euro Hockey Tour -turnaus käynnistyi keskiviikkoiltana kahdella ulkomailla pelatulla ottelulla. Örebrossa käyty kamppailu Ruotsin ja Tšekin välillä päättyi isäntämaan voittoon päätöserän hyvällä erikoistilannepelaamisella. Sveitsi puolestaan piinasi Kanadaa loppuminuuteille asti Bielissä. lue lisää

Tre Kronor Helsingin EHT:lle - Huippulupaus Dahlin mukana

MAAJOUKKUE | 30.10.2017 15:35
Tre Kronor lähtee Helsingin Euro Hockey Tour -turnaukseen nimekkäällä kokoonpanolla. lue lisää

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 13:51
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa. lue lisää

William Nylander MM-kisojen arvokkain pelaaja

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 2:39
MM-kultaa myöhään sunnuntaina Kölnissä juhlineen Ruotsin nuori tähti William Nylander äänestettiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ruotsalainen ylsi myös median äänestämään tähtikenttään. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Oliver Ekman-Larsson

Arizona #23 L p
s. 1991 Karlskrona, SWE
188CM / 80KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2009 Phoenix Coyotes 1. kierros #6