Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Etualalla Kärppien nuoret tähdet, taustalla legendaarinen Pentti Matikainen ja takatukka.

Emil Hansson

Pentti Matikainen: "Seitinohuet asiat ovat muuttuneet, kuten faksiasiatkin"

Perjantaina Oulussa pelattiin hyväntekeväisyysottelu Kärppien ja Liigan aktiivi- ja alumnijoukkueiden välillä. Kärppien joukkueessa pelasivat aktiivipelaajista muun muassa Pekka Rinne, Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi ja Jari Viuhkola. Liigan joukkueessa pelasivat muun muassa Patrik Laine, Mikael Granlund ja Esa Tikkanen. Vierasjoukkueen valmentajana toimi legendaarinen Pentti Matikainen, jonka mietteitä Jatkoaika kävi ottelun jälkeen kysymässä.

Minkälainen oli mielestäsi peli ja ottelutapahtuma?
– Tapahtuma oli erittäin hieno ja varmaan tarjosi yleisöllekin ajoittain hyvää jääkiekkoa. Tällainen peli oli hyvä yhdistelmä, ettei ollut pelkästään veteraaneja tai aktiivipelaajia mukana. Pelillinenkin puoli oli yleisölle ihan viihdyttävää. Todella hieno tapahtuma.

Kaukalossa oli niitäkin pelaajia, joita olet aikoinaan valmentanut, muun muassa Kärpissä, millainen oli heidän liikkeensä ja peliälynsä entisiin aikoihin verrattuna?
– Liike varmaan oli hidastunut, ja enemmän oli ajatusta tullut mukaan. Tämä viimeisin sukupolvi on ainoa kenen kanssa en ole tehnyt töitä. Omassakin joukkueessani oli niitä, joiden kanssa on aloitettu maajoukkuetasolla jo vuodesta 1987 lähtien tekemään yhteistyötä. Esimerkiksi Tikkasen Esaa olen eri ympäristöissä valmentanut ensimmäisen kerran vuodesta -84 lähtien.

Pentti Matikaisen faksi on legendaarinen. Onko faksi vielä nykyään käytössä?
– Ei ole faksi enää nykyään paljoa käytössä, muuta kuin satunnaisesti, joskus kuitenkin. Pääasiassa se on taakse jäänyttä elämää. Yhteydet hoituvat nykyään sähköpostilla ja kännykällä. Aika paljon käytän puhelinta, soitan ja vastaan, ja vain pakottavissa tilanteissa lähetän asiani kirjallisessa muodossa.

Jotkut HIFK:n kannattajat ovat kyselleet, että mitä kuuluu niille pokaaleille, joita ei ole enää HIFK:n toimistolla näkynyt?
– Ne olivat kaikki minun henkilökohtaisia pokaalejani, minun omaisuuttani. Nykyään ne ovat jossakin mökin varastossa tallessa.

Vieläkö otat seitinohuita?
– Tällä hetkellä se on taakse jäänyttä elämää. Kolmas vuosipäivä lähestyy sille, että on ollut täysin tipatonta aikaa. Se rasti on varmaan jo nähty ja koettu. Seitinohuet asiat ovat muuttuneet, kuten faksiasiatkin, Matikainen naurahti.

Lue myös

Leijonien ensimmäiset mitalit ja monet potkut − Pentti Matikaisen elämäkerta on värikästä luettavaa

LIIGA | MAAJOUKKUE | 19.4.2017 14:00
Pentti Matikaisen valmennuksessa Leijonat saavutti ensimmäiset arvokisamitalinsa. Liigavalmentajanakin Matikainen voitti yhden hopean ja viisi pronssia. Moni pesti on kuitenkin päättynyt potkuihin. Kattavassa elämäkerrassa Matikaisen pitkä ja vaiheikas ura käsitellään monien haastattelujen kautta. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Julius Junttila runkosarjan paras - Mathew Maione viihdyttävin

LIIGA | 18.3.2018 18:11
Kärppien hyökkääjä Julius Junttila valittiin liigan runkosarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Näin hänestä tuli toinen peräkkäinen oululaisseuran pelaaja, joka voitti Lasse Oksanen -palkinnon. lue lisää

Kärpille kolme uutta jatkosopimusta

LIIGA | 16.3.2018 21:06
Kärppien tulevan kauden joukkue rakentuu vähitellen. Uusimpina jatkajina tällä kertaa Otto Karvinen, Joona Huttula ja Radek Koblizek. lue lisää

Liigan pistepörssiin iski historiallinen harvainvalta – Kärpät, JYP ja TPS dominoivat

LIIGA | 16.3.2018 7:00
Liigan runkosarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon pääsi tällä kaudella pelaajia vain neljästä joukkueesta. Samanlaista harvainvaltaa ei ole nähty tällä vuosituhannella. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Ville Leskinen

Kärpät #12 R lh
s. 1994 Oulu
186CM / 84KG
SOPIMUS: 2018