Etualalla Kärppien nuoret tähdet, taustalla legendaarinen Pentti Matikainen ja takatukka.

Emil Hansson

Pentti Matikainen: "Seitinohuet asiat ovat muuttuneet, kuten faksiasiatkin"

Perjantaina Oulussa pelattiin hyväntekeväisyysottelu Kärppien ja Liigan aktiivi- ja alumnijoukkueiden välillä. Kärppien joukkueessa pelasivat aktiivipelaajista muun muassa Pekka Rinne, Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi ja Jari Viuhkola. Liigan joukkueessa pelasivat muun muassa Patrik Laine, Mikael Granlund ja Esa Tikkanen. Vierasjoukkueen valmentajana toimi legendaarinen Pentti Matikainen, jonka mietteitä Jatkoaika kävi ottelun jälkeen kysymässä.

Minkälainen oli mielestäsi peli ja ottelutapahtuma?
– Tapahtuma oli erittäin hieno ja varmaan tarjosi yleisöllekin ajoittain hyvää jääkiekkoa. Tällainen peli oli hyvä yhdistelmä, ettei ollut pelkästään veteraaneja tai aktiivipelaajia mukana. Pelillinenkin puoli oli yleisölle ihan viihdyttävää. Todella hieno tapahtuma.

Kaukalossa oli niitäkin pelaajia, joita olet aikoinaan valmentanut, muun muassa Kärpissä, millainen oli heidän liikkeensä ja peliälynsä entisiin aikoihin verrattuna?
– Liike varmaan oli hidastunut, ja enemmän oli ajatusta tullut mukaan. Tämä viimeisin sukupolvi on ainoa kenen kanssa en ole tehnyt töitä. Omassakin joukkueessani oli niitä, joiden kanssa on aloitettu maajoukkuetasolla jo vuodesta 1987 lähtien tekemään yhteistyötä. Esimerkiksi Tikkasen Esaa olen eri ympäristöissä valmentanut ensimmäisen kerran vuodesta -84 lähtien.

Pentti Matikaisen faksi on legendaarinen. Onko faksi vielä nykyään käytössä?
– Ei ole faksi enää nykyään paljoa käytössä, muuta kuin satunnaisesti, joskus kuitenkin. Pääasiassa se on taakse jäänyttä elämää. Yhteydet hoituvat nykyään sähköpostilla ja kännykällä. Aika paljon käytän puhelinta, soitan ja vastaan, ja vain pakottavissa tilanteissa lähetän asiani kirjallisessa muodossa.

Jotkut HIFK:n kannattajat ovat kyselleet, että mitä kuuluu niille pokaaleille, joita ei ole enää HIFK:n toimistolla näkynyt?
– Ne olivat kaikki minun henkilökohtaisia pokaalejani, minun omaisuuttani. Nykyään ne ovat jossakin mökin varastossa tallessa.

Vieläkö otat seitinohuita?
– Tällä hetkellä se on taakse jäänyttä elämää. Kolmas vuosipäivä lähestyy sille, että on ollut täysin tipatonta aikaa. Se rasti on varmaan jo nähty ja koettu. Seitinohuet asiat ovat muuttuneet, kuten faksiasiatkin, Matikainen naurahti.

Lue myös

Leijonien ensimmäiset mitalit ja monet potkut − Pentti Matikaisen elämäkerta on värikästä luettavaa

LIIGA | MAAJOUKKUE | 19.4.2017 14:00
Pentti Matikaisen valmennuksessa Leijonat saavutti ensimmäiset arvokisamitalinsa. Liigavalmentajanakin Matikainen voitti yhden hopean ja viisi pronssia. Moni pesti on kuitenkin päättynyt potkuihin. Kattavassa elämäkerrassa Matikaisen pitkä ja vaiheikas ura käsitellään monien haastattelujen kautta. lue lisää

Tuomas Tarkki lopettaa peliuransa 37-vuotiaana

LIIGA | 16.8.2017 0:05
Konkarivahti Tuomas Tarkki teki päätöksen peliuransa lopettamisesta. Päätöksestä Tarkki ilmoitti Instagramissa. lue lisää

Kärppien Hermonen lainasopimuksella RoKiin

LIIGA | MESTIS | 15.8.2017 15:29
Kärpissä viime kaudella debytoinut Julius Hermonen kiekkoilee jatkossa Rovaniemellä. Myös Kärppien hyökkääjä Niko Kuiri pelaa ensi kaudella Mestistä. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Kärpät testaa yliopistotaustaista Kivihalmetta - "Hänellä on paljon oikeita ominaisuuksia tähän liigaan"

LIIGA | 27.7.2017 15:06
Viime vuodet NCAA-yliopistosarjassa kiekkoillut puolustaja Teemu Kivihalme vahvistaa Kärppien takalinjoja koeaikasopimuksella. lue lisää

Kommentit

Jussi Rynnäs

Kärpät #40 L mv
s. 1987 Pori
196CM / 93KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: Ei varausta