Jukka Peltola on tehnyt tällä kaudella vakuuttavaa tulosta Tapparassa. Lauantaina syntyi maajoukkueuran ensimmäinen maali.

Sami Kemppainen

Peltola keräsi kiekon talteen ja kehui nuorta Tolvasta

Lauantai-illassa vietettiin ensimmäisten maajoukkuemaalien iltaa. Jukka Peltola oli yksi kolmesta, jotka onnistuivat ensimmäistä kertaa leijonapaidassa maalinteossa.

Suomi jatkoi hyviä otteitaan Helsingin EHT:llä. Torstain 3−2-voittoa Venäjästä seurasi lauantaina vakuuttava voitto Ruotsista lukemin 3−1.

Yksi ottelun ratkaisijoita oli Suomen ykkösketju, jossa Petri Kontiolan laidoilla viilettivät Eeli Tolvanen ja Jukka Peltola. Ketju tehtaili kaksi osumaa, Tolvanen ensimmäisen ja Peltola toisen.

Peltola iski maalinsa Tolvasen kiekonriiston jälkeen. Peltola ajoi röyhkeästi maalille, ja Tolvanen havaitsi Peltolan. Syöttö tuli juuri oikeaan paikkaan, ja Peltola viimeisteli komeasti yläkulmaan.

Maali oli Tapparaa edustavalle Peltolalle maajoukkueuran ensimmäinen, kuten myös illan muille suomalaismaalintekijöille Tolvaselle ja Sakari Manniselle.

− Kyllä kiekko otettiin talteen. Eeli antoi hienon syötön, Peltola sanoi ottelun jälkeen.

Peltola ylisti nuorta ketjukaveriaan Tolvasta.

− On kova pelimanni. Nöyrä tekemään hommia ja tosi nätti on peliäly. Hän näkee kentän tosi hyvin.

Ykkösketju pelasi samalla koostumuksella myös torstaina. Nyt tuli kolmikko sai tulosta.

Peltolan mukaan ketju otti tänään isoja askelia eteenpäin. Torstaina pelaaminen oli hyökkäyssuuntaan vielä tukkoista, mutta lauantaina yhteispeli toimi.

− Tänään menimme parempaan suuntaan. Pelasimme ketjuja hyvän pelin. Pääsimme pelaamaan vastustajan päätyyn, missä ovat meidän vahvuudet, Peltola kertoi.

− Olimme valmiina pelaamaan yhdessä.

Suomi rynnisti ottelussa karkumatkalle toisessa erässä, kun maalin johto kasvoi peräti kolmeen. Ruotsi tosin kavensi pian kolmannen maalin jälkeen.

Avainasemassa olivat toisessa erässä pitkät hyökkäykset.

− Toisessa erässä meillä oli vahva jakso erän loppuun, Peltola viittaa usean minuutin pyöritykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tarina rakentuu yhteisten kokemusten myötä - "Tärkeä viikko meille"

MAAJOUKKUE | 14.11.2017 14:00
Leijonien valmennus tekee pelaajatarkkailua jälleen seuraavan kolmen viikon aikana. Moskovan turnaukseen lähdetään joulukuussa pienin pelaajamuutoksin. lue lisää

Analyysi: Leijonien pelitapa huokuu uusia mausteita

MAAJOUKKUE | 13.11.2017 19:43
Leijonien viisikkoa revitään suuntaan jos toiseen. Jatkoaika käy läpi kolme avainasiaa Leijonien uudistuneessa pelitavassa. lue lisää

Leijonat, tuo vastarannan kiiski!

MAAJOUKKUE | 13.11.2017 10:00
Juuri, kun luulimme, että nyt Suomi ratsastaa kansainvälisten pelillisten trendien mukaisesti, huomataankin, että itse asiassa Suomi ui vastavirtaan. lue lisää

Tilastoanalyysi: Leijonien tolppa-trap toimi

MAAJOUKKUE | 12.11.2017 21:45
Kanada joutui reagoimaan Suomen trap-pelaamiseen sunnuntain kamppailussa, kun Suomi iski kiekonriiston jälkeen maalin. Tilastojen valossa Suomen pelaaminen säilyi samanlaisena koko turnauksen. lue lisää

Pyörälä tehokkain suomalaispelaaja - "Enemmän pisteitä kuin tällä kaudella yhteensä Sveitsissä"

MAAJOUKKUE | 12.11.2017 21:04
SC Bernin kova kilpailutilanne on verottanut Mika Pyörälän peliaikaa seurajoukkueessa. Maajoukkueessa hän esiintyi edukseen Suomen EHT-turnauksessa. lue lisää

Kommentit

Jere Savolainen

Suomi L h
s. 1989 Kuopio
186CM / 90KG
SOPIMUS: 2017