Jukka Peltola on tehnyt tällä kaudella vakuuttavaa tulosta Tapparassa. Lauantaina syntyi maajoukkueuran ensimmäinen maali.

Sami Kemppainen

Peltola keräsi kiekon talteen ja kehui nuorta Tolvasta

Lauantai-illassa vietettiin ensimmäisten maajoukkuemaalien iltaa. Jukka Peltola oli yksi kolmesta, jotka onnistuivat ensimmäistä kertaa leijonapaidassa maalinteossa.

Suomi jatkoi hyviä otteitaan Helsingin EHT:llä. Torstain 3−2-voittoa Venäjästä seurasi lauantaina vakuuttava voitto Ruotsista lukemin 3−1.

Yksi ottelun ratkaisijoita oli Suomen ykkösketju, jossa Petri Kontiolan laidoilla viilettivät Eeli Tolvanen ja Jukka Peltola. Ketju tehtaili kaksi osumaa, Tolvanen ensimmäisen ja Peltola toisen.

Peltola iski maalinsa Tolvasen kiekonriiston jälkeen. Peltola ajoi röyhkeästi maalille, ja Tolvanen havaitsi Peltolan. Syöttö tuli juuri oikeaan paikkaan, ja Peltola viimeisteli komeasti yläkulmaan.

Maali oli Tapparaa edustavalle Peltolalle maajoukkueuran ensimmäinen, kuten myös illan muille suomalaismaalintekijöille Tolvaselle ja Sakari Manniselle.

− Kyllä kiekko otettiin talteen. Eeli antoi hienon syötön, Peltola sanoi ottelun jälkeen.

Peltola ylisti nuorta ketjukaveriaan Tolvasta.

− On kova pelimanni. Nöyrä tekemään hommia ja tosi nätti on peliäly. Hän näkee kentän tosi hyvin.

Ykkösketju pelasi samalla koostumuksella myös torstaina. Nyt tuli kolmikko sai tulosta.

Peltolan mukaan ketju otti tänään isoja askelia eteenpäin. Torstaina pelaaminen oli hyökkäyssuuntaan vielä tukkoista, mutta lauantaina yhteispeli toimi.

− Tänään menimme parempaan suuntaan. Pelasimme ketjuja hyvän pelin. Pääsimme pelaamaan vastustajan päätyyn, missä ovat meidän vahvuudet, Peltola kertoi.

− Olimme valmiina pelaamaan yhdessä.

Suomi rynnisti ottelussa karkumatkalle toisessa erässä, kun maalin johto kasvoi peräti kolmeen. Ruotsi tosin kavensi pian kolmannen maalin jälkeen.

Avainasemassa olivat toisessa erässä pitkät hyökkäykset.

− Toisessa erässä meillä oli vahva jakso erän loppuun, Peltola viittaa usean minuutin pyöritykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jokiharju junioriliigasta maajoukkueeseen - Leijonien ryhmä Tšekin turnaukseen nimetty

MAAJOUKKUE | 15.4.2018 17:34
Suomen MM-leiriryhmä sai kuusi uutta pelaajaa joukkueen lähtiessä tulevalla viikolla Tšekin Euro Hockey Tour -turnaukseen. Yllättävimpänä uutena nimenä voidaan pitää Portland Winterhawksissa pelaavaa Henri Jokiharjua, jolle esiintyminen A-maajoukkueessa tulee olemaan ensimmäinen. lue lisää

IL: Vammat estävät Lehkosen MM-matkan

MAAJOUKKUE | NHL | 15.4.2018 13:21
Artturi Lehkonen on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä toukokuun MM-kisoissa. Hyökkääjä vetoaa vammojen kuntouttamiseen. lue lisää

"Elämänsä parasta kiekkoa" pelaava 31-vuotias Leijonat-ensikertalainen: "Jos olisin kymmenen vuotta nuorempi, niin olisin tyytyväinen peliin"

MAAJOUKKUE | 6.4.2018 8:00
Sami Sandell oli torstaina Suomen näkyvimpiä pelaajia. Vahvan kauden pelannut Sandell ei kuitenkaan itse ollut täysin tyytyväinen omaan peliinsä. lue lisää

Leijonien todellinen ensikertalainen - "Lensin, kun yritin mennä taklaamaan"

MAAJOUKKUE | 6.4.2018 7:00
Suomalaisten ilopilleri pelaajakäytävällä oli ensimmäisen aikuisten ottelunsa pelannut Kasper Björkqvist. Kentällä kelpoesityksen esittäneellä Björkqvistilla sopeutuminen aikuisten peliin on hyvällä mallilla. lue lisää

Marjamäki Suomen MM-leirin avauksesta: "Siinä ei ollut kuin yhtä päätyä"

MAAJOUKKUE | 5.4.2018 22:13
Suomi taipui Valko-Venäjälle Turussa jatkoajalla lukemin 2−3. Leijonat paransi peliään läpi ottelun, mutta maalinteko oli vaikeaa. Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat