Jukka Peltola on tehnyt tällä kaudella vakuuttavaa tulosta Tapparassa. Lauantaina syntyi maajoukkueuran ensimmäinen maali.

Sami Kemppainen

Peltola keräsi kiekon talteen ja kehui nuorta Tolvasta

Lauantai-illassa vietettiin ensimmäisten maajoukkuemaalien iltaa. Jukka Peltola oli yksi kolmesta, jotka onnistuivat ensimmäistä kertaa leijonapaidassa maalinteossa.

Suomi jatkoi hyviä otteitaan Helsingin EHT:llä. Torstain 3−2-voittoa Venäjästä seurasi lauantaina vakuuttava voitto Ruotsista lukemin 3−1.

Yksi ottelun ratkaisijoita oli Suomen ykkösketju, jossa Petri Kontiolan laidoilla viilettivät Eeli Tolvanen ja Jukka Peltola. Ketju tehtaili kaksi osumaa, Tolvanen ensimmäisen ja Peltola toisen.

Peltola iski maalinsa Tolvasen kiekonriiston jälkeen. Peltola ajoi röyhkeästi maalille, ja Tolvanen havaitsi Peltolan. Syöttö tuli juuri oikeaan paikkaan, ja Peltola viimeisteli komeasti yläkulmaan.

Maali oli Tapparaa edustavalle Peltolalle maajoukkueuran ensimmäinen, kuten myös illan muille suomalaismaalintekijöille Tolvaselle ja Sakari Manniselle.

− Kyllä kiekko otettiin talteen. Eeli antoi hienon syötön, Peltola sanoi ottelun jälkeen.

Peltola ylisti nuorta ketjukaveriaan Tolvasta.

− On kova pelimanni. Nöyrä tekemään hommia ja tosi nätti on peliäly. Hän näkee kentän tosi hyvin.

Ykkösketju pelasi samalla koostumuksella myös torstaina. Nyt tuli kolmikko sai tulosta.

Peltolan mukaan ketju otti tänään isoja askelia eteenpäin. Torstaina pelaaminen oli hyökkäyssuuntaan vielä tukkoista, mutta lauantaina yhteispeli toimi.

− Tänään menimme parempaan suuntaan. Pelasimme ketjuja hyvän pelin. Pääsimme pelaamaan vastustajan päätyyn, missä ovat meidän vahvuudet, Peltola kertoi.

− Olimme valmiina pelaamaan yhdessä.

Suomi rynnisti ottelussa karkumatkalle toisessa erässä, kun maalin johto kasvoi peräti kolmeen. Ruotsi tosin kavensi pian kolmannen maalin jälkeen.

Avainasemassa olivat toisessa erässä pitkät hyökkäykset.

− Toisessa erässä meillä oli vahva jakso erän loppuun, Peltola viittaa usean minuutin pyöritykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Olympiajoukkueen rakennus loppusuoralla, Marjamäki tarkkailee nuoria myös MM-kisoja varten

MAAJOUKKUE | 2.1.2018 17:00
Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki tarkkailee Buffalossa nuoria pelaajia myös kevään MM-kisoja silmällä pitäen. Tammikuun lopulla julkistettavaan olympiajoukkueeseen hän ei usko enää mustia hevosia löytyvän. lue lisää

Marjamäki nuorten MM-kisoissa: Suomi-kiekon tulevaisuus näyttää erinomaiselta

MAAJOUKKUE | 2.1.2018 16:00
A-maajoukkueen valmennusjohdon Lauri Marjamäki ja Jussi Tapola saapuivat nuorten MM-kisoihin Suomen kolmanteen otteluun. Kaksikko tekee paikalla pelaajatarkkailua ja tekee havaintoja siitä, mihin suuntaan jääkiekko on lajina menossa. lue lisää

Pihlströmin olympiaunelma sirpaleiksi - kuukausien sairauslomalle

MAAJOUKKUE | KHL | 18.12.2017 21:58
Sunnuntaina Moskovassa loukkaantunut Antti Pihlström on sivussa kolme kuukautta. Samalla se merkitsee hänen jäämistään sivuun helmikuussa pidettävistä olympialaisista. lue lisää

Korpikoski palasi maajoukkueeseen ja debytoi EHT:lla - "Korkeatasoisia otteluita"

MAAJOUKKUE | 17.12.2017 19:33
Lauri Korpikoski saapui Leijonien matkaan muita myöhemmin. Lisäksi miehen kausi alkoi toden teolla vasta marraskuun alussa. Lyhyt valmistautumisaika näkyi miehen mukaan ratkaisevissa suorituksissa. lue lisää

"Emme saaneet takaa-ajoa käyntiin" - liian myöhään syntynyt maali harmitti Hartikaista

MAAJOUKKUE | 17.12.2017 18:59
Suomi ei Teemu Hartikaisen mukaan päässyt omalle parhaalle tasolleen ottelussa Venäjää vastaan. Erityisesti miestä harmitti toisessa erässä liian myöhään syntynyt maali ja Leijonien kunnollisen takaa-ajon puuttuminen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat