TUTO pyrkii selättämään viikonloppuna vieraspelien tappioputken.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Peliittojen viime kauden pistenikkari aikoo tehoilla entistä joukkuettansa vastaan viikonloppuna

Perjantaina ja lauantaina Mestiksessä pelataan ottelupareittain sekä kotona että vieraissa. TUTO-Peliitat-ottelupari alkaa perjantaina TUTOn kotiottelulla. Eetu-Ville Arkiomaa siirtyi Heinolan Peliitoista täksi kaudeksi TUTOon ja pelaa nyt kaksi peräkkäistä peliä entistä kotiseuraansa vastaan. Arkiomaa ennakoi peleistä tiukkoja ja hyökkäysvoittoisia.

TUTO majailee sarjataulukossa viidentenä. Jopa mestarisuosikiksi povattu turkulaisjoukkue ei ole pystynyt olemaan sarjan alussa odotetun vahva. TUTO-hyökkääjä Eetu-Ville Arkiomaan mielestä peli on kuitenkin koko ajan mennyt parempaan suuntaan ongelmista huolimatta.

— Alkukausi ei ole mennyt odotuksien mukaan ja tiukkojen pelien voittaminen on ollut vaikeaa. Koko ajan kuitenkin mennään eteenpäin.

Turkulaisjoukkueen koti- ja vieraspelien välillä on ollut suurta ailahtelua. Viimeiset viisi kotipeliä on päättynyt voittoon, kun taas vieraissa joukkue ei ole voittanut yhtään peliä varsinaisella peliajalla. Raumalta kotoisin oleva Arkiomaa ei osaa sanoa varsinaista syytä joukkueen huonoon vierasmenestykseen.

— Kotona olemme pelanneet hyvin, mutta vieraispeleissä on ollut hakemista. Vieraspelien huonoon menestykseen en tiedä vastausta. Ollaan itse hölmöilty eikä olla saatu tapettua pelejä.

Peliittojen alkukausi on ollut vaikea ja yhdeksästä pelistä on kertynyt vain yksi voitto varsinaisella peliajalla sekä kaksi jatkoaikavoittoa. Arkiomaa kuitenkin tuntee vastustajan ja odottaa kamppailuista tiukkoja. Hänen omaan peliinsä tuttu vastustaja ei vaikuta.

— Peliitoissa on monta tuttua, ja he tykkäävät hyökätä. Meidän pitää lähteä puolustuksen kautta. Heillä on kova valmennus ja äijät siellä antavat kaikkensa, eivätkä anna periksi. Kovia pelejä tulee olemaan.

Arkiomaan mukaan viikonlopun peleissä ei tarvita tehdä taikatemppuja vaan uskoo TUTOn oman pelin tuovan pisteet Turkuun ainakin kotiottelussa. Vieraspelissä laituri korostaa nöyryyttä ja maalintekoa.

— Meidän ei tarvitse miettiä vastustajan peliä. Pelataan omaa peliä, varsinkin miten kotona ollaan pelattu. Kyllä siitä perjantaina tulee ainakin kolme pistettä. Lauantaina sitten nöyrästi vieraisiin ja tehdään tarvittavat maalit.

Peliittojen viime kauden toiseksi paras pistemies on tehnyt kymmenessä pelissä tehot 4+5. TUTOn riveihin siirtynyt hyökkääjä ei silti ole tyytyväinen alkukauteensa. Arkiomaa lupaa jatkossa parempaa peliä omalta osalta sekä uskoo jatkavansa pistetahtiaan viikonlopun peleissä.

— Omasta mielestä alkukauteni ei ole mennyt niin hyvin verrattuna siihen, mihin pystyn. Pelini paranee koko ajan ja uskon, että pääsen omalle pelitasolleni. Pistetahtini jatkuu samana ja nappaamme kuusi pistettä, Arkiomaa toteaa itsevarmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

TUTOlle viisi uutta vahvistusta - Arkiomaa ja Näppi matkaavat Turkuun

MESTIS | 20.5.2017 11:26
TUTOn hyökkäyskalusto vahvistuu merkittävästi, kun joukkue hankki riveihinsä Peliitoissa ja Hokissa viime kaudella tehoilleet Eetu-Ville Arkiomaan sekä Niklas Näpin. Heidän lisäkseen turkulaisryhmä vahvistui kahdella hyökkäjällä sekä yhdellä puolustajalla. lue lisää

Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa - Tanuksen tykkikausi keräsi arvostusta

MESTIS | 27.4.2017 21:47
Mestis jakoi palkinnot kuluneen kauden parhaimmistolle. Palkintorohmuna esiintyi erityisesti piste- ja maalipörssin voittanut Jonatan Tanus. lue lisää

TUTO–Peliitat: Tuttu kiusankappale suosikin kimppuun

MESTIS | 15.3.2017 11:27
Heinolassa päästään pudotuspelitunnelmaan neljän vuoden tauon jälkeen. Keväällä 2013 Peliitat oli varsinainen piikki TUTOn lihassa, ja etenkin Kupittaalla nähtiin pitkällekin venyneitä kohtaamisia. lue lisää

Mestiksen huipennus analyysissä: viivoilla täyttä hitchcockia

MESTIS | 1.3.2017 11:00
SaPKo voittaa runkosarjan, mutta alemman puoliskon viivoilla on Mestiksessä enemmän draamaa ja rytinää kuin Liigassa. Viisi joukkuetta voi yhä realistisesti sekä päästä pudotuspeleihin että joutua karsintoihin, joissa yksi joukkue putoaa varmuudella. lue lisää

Mestiksen kurinpitäjä tiukkana: "Huitominen loppuu nyt" - TUTO-ikonille pelikieltoa

MESTIS | 19.2.2018 13:19
Aki Keinäsen otteet tuottivat kahden ottelun mittaisen pelikiellon. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Eetu-Ville Arkiomaa

s. 1993 Rauma
182CM / 80KG
SOPIMUS: 2019