Pelicansin puolustuksen puheenvuoro: "Luulen, että Tappara joutuu vastaamaan"

LIIGA / Haastattelu
Henri Laurila heitti löylyä Tapparalle.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja Pelicansin sarja-avaus mentiin isäntien tahdissa. Lahtelaisten puolustus sai hikoilla kunnolla fyysisessä ottelussa.

Pelicans osoitti kovaa työmoraalia nousemalla kahden maalin tappioasemasta tasoihin Tapparaa vastaan. Pommi jäi kuitenkin laukaisematta, sillä Tappara väänsi kovemmalla kaksinkamppailupelillä väkisin avausvoittoon.

Henri Laurila paiskoi Pelicansin alakerrassa hommia minkä pystyi.

− Ihan hyvä matsi oli. Voittoon ei tietenkään riittänyt, mikä olisi ollut ainoa pääasia tässä pelissä. Tappara tuli kovaa pelin alkuun.

Pelicans on yksi Liigan feenikslinnuista. Keskitalven tappioputken jälkeen joukkueen tarina on ollut yksinomaan positiivinen, vaikka asiantuntijat toista povasivat.

− Kukaanhan meihin ei uskonut kesällä, ja jouluna uskoi puolet vähemmän. Se riittää, että me itse tähän uskotaan. Voidaan voittaa kaikki tästä sarjasta. Tästä voi tulla hieno kevät vielä, Laurila valoi uskoa.

Lahtelaisten toinen avainpuolustaja Juha Leimu pelasi tutusti Laurilaa löysemmissä valjaissa. Hyökkäävä ylivoimaspesialisti vastaa suuresta osasta Pelicansin mahdollisuuksia.

− Alkuun annettiin johtoasema, mutta päästiin peliin mukaan. Sitten harmillinen jäähy, josta kaveri hyödynsi. Tiukkoja pelejä, huomista kohti, virkkoi Leimu.

Joukkueen ottelu pelastui toisen erän loppuvihellysmaalilla, kun Vili Sopanen roiski ylivomalla irtokiekon sisään. Leimu näki itseluottamuksen syyt simppeleiksi.

− Eihän meillä 2-1-tilanteessa ollut mitään hävittävää. Pystyttiin pistämään paine sinne, tärkeään paikkaan tuli kavennusosuma.

Konepellin alla lämpesi kummassakin päässä

Avausottelu oli tulta ja tappuraa. Nokkapokat välttyivät vaivoin kehittymästä tappeluiksi, ja lujia niittejä annettiin jatkuvasti.

− No sehän on näiden pelien suola. Kiva tällaista on pelata, näin sen pitää mennäkin. Epäilen, että huomenna menee vielä fyysisemmäksi ja kyllä me siellä pärjätään, Laurila hehkutti.

Tappara oli kovissa otteluissa jonkin verran aloitteellisempi. 34-vuotias puolustaja käänsi päälaelleen kysymyksen siitä, miten Pelicans pysyy kyydissä.

− Luulen, että Tappara joutuu vastaamaan, kun me lisätään sitä fyysistä peliä. Meillä on hyviä laitureita taklaamaan, saadaan heidän pakit väsymään sitä kautta. Kova työ on, että tästä voitto kaavitaan.

− Pienessä kaukalossa päästään enemmän taklaamaan. Ensimmäinen peli katsellaan asemia, huomenna pitää iskeä. Tulee fyysinen sarja.

» Lähetä palautetta toimitukselle