Pelicans-vahti haluaa tukkia muidenkin suut

LIIGA / Haastattelu
Janne Juvosella on näytettävää.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pelicansin maalivahti Janne Juvonen pelasi tiistaina miehen omien sanojensa mukaan "ihan hyvän" pelin. Ottelun nähneet saattaisivat revitellä hieman mahtipontisemmilla adjektiiveilla loukkaantumisesta kärsivän Jere Myllyniemen paikkaajan otteita.

Lahden Pelicansin ykköstorjuja Jere Myllyniemi on sivussa toistaiseksi loukkaantumisen vuoksi. Jotkut puhuvat jouluun ulottuvasta tauosta. Käytännössä koko viime kauden Pelicans-maalilla torjuneen Myllyniemen loukkaantuminen saattaa kuulostaa lahtelaisnäkökulmasta totaaliselta katastrofilta.

Janne Juvosen oma suu on tunnetusti melko supussa. Pelicansissa jo neljättä kautta viihtyvä kiihtelysvaaralainen haluaa tukkia nyt muidenkin suut.

20-vuotias Nashville Predatorsin varaus haluaa käyttää ensimmäisen todellisen näytön paikkansa. Vaikka takana on kovia pelejä aina nuorten maajoukkuepelejä ja Liigan finaaleja myöden, on vastuu jäänyt seurajoukkueessa vaatimattomaksi.

Onko aikoinaan superlupauksena Lahteen saapunut todella tulevaisuuden huippuvahteja vai kehityksessään paikalleen juuttunut puurtaja? Nyt on pakko onnistua, sanoisi joku.

Juvosta ei kiinnosta spekulaatiot pätkän vertaa. Hän iloitsee saamastaan näytönpaikasta, vaikka se tuli kollegan loukkaantumisen myötä.

Myllyniemen loukkaantuminen ei olisi voinut tulla Juvosen kannalta parempaan paikkaan. Tätä Eno Jetsin kasvatti ei tietenkään ääneen sano.

— Toivottavasti pystyn käyttämään tämän näytön paikan. Se on oikeastaan ensimmäinen pariin vuoteen, Juvonen toteaa.

Pelicansin tai sen kannattajien ei tarvitse surkutella Myllyniemen loukkaantumista. Valmennusjohdon ei tarvitse hoputtaa Myllyniemeä takaisin kaukaloon. Kokenut ykkösvahti saa kuntouttaa itseään rauhassa. Juvosen otteet ovat olleet kypsiä ja olivat sitä myös tiistaina.

— Nyt kun olen päässyt pelaamaan, niin koko ajan on ollut sellainen fiilis, että homma helpottuu ja tulee varmempi olo.

Syyshorroksessa ollut lahtelaisyleisö innostui tiistaina toden teolla ainoastaan kerran. Vaikka varsinaisella peliajalla nähtiin neljä maalia, niin desibelimittari värähti kunnolla ainoastaan Juvosen kolmannen erän haamupelastuksen jälkeen.

Ilves-hyökkääjä Steven Zalewski ei ollut uskoa silmiään, kun Juvonen heilautti räpylänsä jenkkihyökkääjän laukoman kiekon tielle.

— Oma peli meni ihan hyvin, 34 torjuntaa merkkauttanut Juvonen summasi ilmeenkään värähtämättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle