Pelaamaan päässyt Wirtanen oli tyytyväinen ketjunsa esitykseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Wirtanen on tuttu näky Leijonat-paidassa.
Helsingin EHT-turnauksen ensimmäisessä pelissä katsomon puolella istunut hyökkääjä Petteri Wirtanen oli tyytyväinen mies Venäjä-pelin jälkeen. Vaikka omia tehoja ei syntynytkään, niin oman ketjun peli miellytti.

Petteri Wirtanen muodosti Suomen kolmosketjun Venäjä-pelissä yhdessä Lennart Petrellin ja Harri Pesosen kanssa. Kolmikko ei esiintynyt torstaisessa Tšekki-ottelussa ollenkaan ja nyt pelihalut olivat kovat. Ketju teki yhden maalin ja sen kokonaisesitys miellytti myös keskushyökkääjä Wirtasta.

− Tarkoitus oli tuoda energiaa ja saada kiekon painopiste Venäjän päätyyn. Mielestäni onnistuimme aika hyvin. Pelasimme yksinkertaisesti keskialueen yli, menimme päätyyn ja saimme siellä luotua muutaman paikan ja yhden maalinkin. Olen kyllä tyytyväinen meidän peliimme.

Suomi kaatoi Venäjän lopulta selkein lukemin 6-2. Voitto lämmitti Wirtasen mieltä.

− Ihan joka turnauksessa ei ole tullut tällaisia statement-voittoja Venäjästä, se oli kyllä hienoa.

Venäjä aloitti ottelun vahvasti, eikä luovuttanut takaa-ajoasemassakaan. Vastustajan pelityyli oli Leijonilla tiedossa, mutta Wirtanen totesi Suomella olleen käynnistysvaikeuksia.

− Venäjän ärhäkkyys ei yllättänyt. Tiesimme kyllä ja katsoimme, miten he tulevat. Tänään kesti vähintään kymmenen minuuttia saada koneet käyntiin. Onneksi saimme homman pelittämään ja peli kääntyi meille.

Ratkaisevia tekijöitä löytyi useita

Hyökkääjällä oli selkeä näkemys siitä, miten Suomi sai käännettyä ottelun lopulta itselleen. Vahva toinen erä oli tässä avainroolissa.

− Mielestäni aloimme saada toisessa erässä huolellisuutta myös kiekolliseen peliin. Venäjä pääsi alussa vähän hallitsemaan luistelulla, mutta kun pääsimme pelinopeudessa samalle tasolle, saimme järkeä peliimme.

− Saimme hyviä vaihtoja Venäjän päätyyn, joista maalit tulivat. Venäjä ei ole parhaimmillaan omalla alueellaan ja saimme sinne hyvää painetta.

Myös Suomen maalilla 28 kertaa torjunut maalivahti Atte Engren sai Wirtaselta ansaittuja kehuja.

− Maalivahti oli tänään aivan huikea. Siellä oli noin sanottuja game savereitä useampikin ja niistä tuli moni ihan läheltä reaktiotorjunnalla. Ihan ansaitusti oli ottelun paras pelaaja.

Pieni näpäytys omaa esitystä kohtaan ja katse tulevaan

Wirtanen toi Suomen johtoaseman säilyttämiselle lisähaastetta ottamalla toisessa erässä kaksi jäähyä, joista jälkimmäinen jatkui myös päätöserään. Hyökkääjä antoi jäähyistä itselleen satikutia, mutta kehui hyvin toiminutta alivoimaa.

− Vähän oli innokas maila siinä parissa tilanteessa. Jätkät kyllä hoitivat alivoimat tyylikkäästi, siitä täytyy kyllä oikein erikseen mainita. Täytyy pitää mailassa enemmän malttia seuraavassa pelissä.

Pelissä jaettiin yhteensä 14 jäähyminuuttia. Jotkut katsojat saattoivat odottaa, että venäläiset alkaisivat turhautua tappioasemassa ja alkaa sikailla, mutta Wirtanen ei yhtynyt tähän näkemykseen ja viittasi ennen peliä lausuttuun tekstiin reilusta pelistä.

− Harvoin näissä kansainvälisissä peleissä tulee mitään ylilyöntejä. Täällä on kuitenkin ammattimiehiä. Ennen peliähän luettiin hienot värssyt, niin ehkä venäläisetkin ymmärsivät ne.

Sunnuntaista Ruotsi-peliä Wirtanen odottaa jo innolla. Muun joukkueen tavoin aikeena on antaa hieno isänpäivälahja maan isille.

− Tässä nyt ensin analysoidaan tämä peli ja palautellaan pois. Huomenna on varmasti yhtä hieno ottelu luvassa, saadaan rakas Ruotsi vastaan ja pystytään jatkamaan voittojen tiellä hyvällä pelillä. Annetaan kaikille isille isänpäivälahja.