Linda Välimäki tavoittelee paikkaa olympiajoukkueessa.

Sirpa Pöyhönen

Pelaajana kasvanut Linda Välimäki: "Vanhempana olen ymmärtänyt harjoittelun merkityksen"

Espoosta Tampereelle palannut Linda Välimäki puki ilolla vanhan seuransa värit takaisin ylleen. Olympialaisiin valmistautuva hyökkääjä hakee lisäintensiteettiä kokonaan eri sarjatason joukkueen harjoituksista.

Pitkän linjan maajoukkuepelaaja Linda Välimäki palasi takaisin Tampereelle Ilvekseen useamman Espoossa pelatun vuoden jälkeen. Ilveksen kauden ensimmäinen ottelu HPK:ta vastaan oli tappiollinen, mutta sen jälkeen joukkue on ollut voitokkaana yhtä voittomaalikilpailutappiota lukuun ottamatta.

— Kausi Ilveksessä on lähtenyt hyvin käyntiin. Aloitusturnauksen ensimmäinen ottelu meni huonosti, mutta siitä sisuuntuneena olemme pelanneet nousujohteisesti, Välimäki kertaa.

Välimäki on tyytyväinen palattuaan synnyinseudulleen Tampereelle. Tästä huolimatta Espoosta ei jäänyt mitään hampaankoloon.

— Palaaminen tuntui hienolta. Tampere on kotipaikkani ja minulle todella tärkeä. Espoossa kaikki oli hyvin, mutta Tampere on aina Tampere ja Ilves on aina Ilves.

Välimäki kiekkoilee jälleen Ilves-paidassa.

Sirpa Pöyhönen

Harjoitustahti kiihtyy olympialaisten alla

Vahvoihin olympiapelaajaehdokkaisiin lukeutuva Välimäki panostaa entistä enemmän harjoitteluun ennen olympialaisia. Jokaisella kaudella tällainen satsaaminen ei kuitenkaan ole mahdollista.

— Harjoittelen edelleen B2-ikäluokan poikien kanssa, mutta tällä kaudella harjoituskertoja heidän kanssaan on vielä useammin. Heidän harjoituksissaan on ollut vauhtia, joka on aina hyvä juttu. Tämä järjestely jatkunee myös tulevalla kaudella, arvelee Välimäki.

— Olen tällä hetkellä palkattomalla vapaalla töistä ja keskityn pelkästään jääkiekkoon. Tällainen järjestely on kuitenkin mahdollista vain olympialaisten alla.

Välimäki tiedostaa kasvaneensa pelaajana vuosien varrella. Kolmansiin olympialaisiin valmistautuva hyökkääjä odottaa Etelä-Korean kisoja innolla.

— Todella tärkeät kisat. Ensimmäisissä olympialaisissani Vancouverissa olin nuori pelaaja ja joukkueemme saavutti silloin menestystä. Sotšin olympialaiset taas olivat urani suurin pettymys, muistelee Välimäki.

— Vanhempana olen ymmärtänyt harjoittelun merkityksen ihan uudella tavalla. Fyysisen kunnon on oltava huippuluokkaa.

Olympiakaudesta huolimatta myös seurajoukkueen osalta löytyy henkilökohtaisia tavoitteita.

— Haluan auttaa jokaisessa ottelussa joukkuetta mahdollisimman hyvin. Haluan myös näyttää nuoremmille pelaajille esimerkkiä muun muassa ammattitaitoisesta harjoittelusta, päättää Välimäki.

Naisleijonat taistelee mitaleista Pyeongchangin talviolympialaisissa helmikuussa. Jatkoaika jututtaa maajoukkuepelaajia heidän matkallaan kohti kauden huipennusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat. lue lisää

Välilä teki suomalaista olympiahistoriaa - 20 vuoden odotus tuli päätökseen

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 14:41
Monet Naisleijonien pelaajista olivat odottaneet olympiamitalia jo vuosikaudet. Kukaan heistä ei ollut odottanut kuitenkaan yhtä kauan kuin Riikka Välilä, jonka edellisestä mitalista ehti kulua peräti 20 vuotta. lue lisää

Naisleijona Susanna Tapani voitti olympiapronssin vanhempiensa tuella – "Olen voinut keskittyä vain urheiluun"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:37
Naisleijonat palasi olympiamitalikantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Ottelun jälkeen nähtiin pelkästään hymyileviä suomalaisia, mutta laitahyökkääjä Susanna Tapanille mitali on vaikeuksien jälkeen poikkeuksellisen makoisa. lue lisää

Naisleijonien päävalmentaja kertoo, miksi naisjääkiekkoilijat ovat pelillisesti huonompia kuin miesjääkiekkoilijat – "Pelin tutkiminen puuttuu"

MAAJOUKKUE | 12.2.2018 9:00
Pelin ymmärrys, huippupelaajien suoritusten seuraaminen ja kopiointi sekä maalintekotaito. Siinä tiivistettynä Pasi Mustosen näkemys mies- ja naiskiekon suurimmista eroista ja syistä, miksi Suomi pyrkii olympialaisissa pitämään pelinsä yksinkertaisena. lue lisää

"Olemme harjoitelleet lähes päivittäin loppukesästä saakka" - Yhdysvaltain naiset valmistautuneet olympialaisiin ammattilaisina

MAAJOUKKUE | 12.2.2018 6:55
Yhdysvaltain naisten jääkiekkojoukkueen kapteeni Meghan Dugganin mukaan Yhdysvallat on valmistautunut olympialaisiin lähes puoli vuotta. Turnauksen alkua onkin odotettu pelaajien kesken pitkään ja hartaasti. Joukkueen ainoa tavoite on päättää kisat olympiakultaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat