Linda Välimäki tavoittelee paikkaa olympiajoukkueessa.

Sirpa Pöyhönen

Pelaajana kasvanut Linda Välimäki: "Vanhempana olen ymmärtänyt harjoittelun merkityksen"

Espoosta Tampereelle palannut Linda Välimäki puki ilolla vanhan seuransa värit takaisin ylleen. Olympialaisiin valmistautuva hyökkääjä hakee lisäintensiteettiä kokonaan eri sarjatason joukkueen harjoituksista.

Pitkän linjan maajoukkuepelaaja Linda Välimäki palasi takaisin Tampereelle Ilvekseen useamman Espoossa pelatun vuoden jälkeen. Ilveksen kauden ensimmäinen ottelu HPK:ta vastaan oli tappiollinen, mutta sen jälkeen joukkue on ollut voitokkaana yhtä voittomaalikilpailutappiota lukuun ottamatta.

— Kausi Ilveksessä on lähtenyt hyvin käyntiin. Aloitusturnauksen ensimmäinen ottelu meni huonosti, mutta siitä sisuuntuneena olemme pelanneet nousujohteisesti, Välimäki kertaa.

Välimäki on tyytyväinen palattuaan synnyinseudulleen Tampereelle. Tästä huolimatta Espoosta ei jäänyt mitään hampaankoloon.

— Palaaminen tuntui hienolta. Tampere on kotipaikkani ja minulle todella tärkeä. Espoossa kaikki oli hyvin, mutta Tampere on aina Tampere ja Ilves on aina Ilves.

Välimäki kiekkoilee jälleen Ilves-paidassa.

Sirpa Pöyhönen

Harjoitustahti kiihtyy olympialaisten alla

Vahvoihin olympiapelaajaehdokkaisiin lukeutuva Välimäki panostaa entistä enemmän harjoitteluun ennen olympialaisia. Jokaisella kaudella tällainen satsaaminen ei kuitenkaan ole mahdollista.

— Harjoittelen edelleen B2-ikäluokan poikien kanssa, mutta tällä kaudella harjoituskertoja heidän kanssaan on vielä useammin. Heidän harjoituksissaan on ollut vauhtia, joka on aina hyvä juttu. Tämä järjestely jatkunee myös tulevalla kaudella, arvelee Välimäki.

— Olen tällä hetkellä palkattomalla vapaalla töistä ja keskityn pelkästään jääkiekkoon. Tällainen järjestely on kuitenkin mahdollista vain olympialaisten alla.

Välimäki tiedostaa kasvaneensa pelaajana vuosien varrella. Kolmansiin olympialaisiin valmistautuva hyökkääjä odottaa Etelä-Korean kisoja innolla.

— Todella tärkeät kisat. Ensimmäisissä olympialaisissani Vancouverissa olin nuori pelaaja ja joukkueemme saavutti silloin menestystä. Sotšin olympialaiset taas olivat urani suurin pettymys, muistelee Välimäki.

— Vanhempana olen ymmärtänyt harjoittelun merkityksen ihan uudella tavalla. Fyysisen kunnon on oltava huippuluokkaa.

Olympiakaudesta huolimatta myös seurajoukkueen osalta löytyy henkilökohtaisia tavoitteita.

— Haluan auttaa jokaisessa ottelussa joukkuetta mahdollisimman hyvin. Haluan myös näyttää nuoremmille pelaajille esimerkkiä muun muassa ammattitaitoisesta harjoittelusta, päättää Välimäki.

Naisleijonat taistelee mitaleista Pyeongchangin talviolympialaisissa helmikuussa. Jatkoaika jututtaa maajoukkuepelaajia heidän matkallaan kohti kauden huipennusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Olympialaisten KHL-kriisi on tosiasia – Kansainvälinen jääkiekkoliitto piti tänään puhelinkokouksen

MAAJOUKKUE | 21.11.2017 20:46
Kansainvälinen jääkiekkoliitto on huolissaan KHL:n uhkauksesta kieltää pelaajiltaan osallistuminen vuoden 2018 talviolympialaisiin. lue lisää

Venäjän parlamentti valmistelee julistusta KHL-pelaajien olympiamatkan torppaamiseksi

MAAJOUKKUE | KHL | 20.11.2017 20:50
NHL sulki jo pelaajiltaan oven vuoden 2018 olympialaisiin. Nyt KHL:ää uhkaa sama kohtalo, mikäli Venäjän parlamentin valmistelema julistus käy toteen. lue lisää

Tarvitseeko Leijonat lisää kiekollista osaamista? - "Aaltosen kokeileminen vielä tässä kohtaa on käytännössä riskitöntä"

MAAJOUKKUE | 19.11.2017 12:30
Tulisiko Suomen laitahyökkääjiin saada työhaalariosaston rinnalle lisää kiekollista taitoa esimerkiksi Ruotsita Juuso Ikosen tai Juhamatti Aaltosen muodossa? Entä mistä löydettään sopiva keskushyökkääjä Kontiolan ja Kemppaisen taakse? lue lisää

Naisleijonat kolmanneksi Four Nations Cupissa - Ruotsi kaatui jatkoajalla

MAAJOUKKUE | 13.11.2017 0:59
Naisleijonat päätti urakkansa Floridassa pelatussa neljän maan turnauksessa. Päätösottelussa tullut 2−1-jatkoaikavoitto Ruotsista toi Suomelle turnauksen kolmossijan. lue lisää

Marjamäellä olympialaisiin jo valmis ykkösketju

MAAJOUKKUE | 12.11.2017 15:13
Lauri Marjamäki toivoi, että turnauksen aikana esiin nousisi kokonaisia kentällisiä, jotka vakuuttavat valmentajat. Yksi Suomen ketjuista on vastannut huutoon huomattavasti muita paremmin. lue lisää

Kommentit