Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Pekka Virta siirtyi Raumalle.

Timo Savela

Pekka Virta, pelaako joukkueesi aktiivisemmin kuin viime kaudella?

Viime kaudella KalPan hopealle johdattanut Pekka Virta palkittiin kauden parhaana valmentajana. Nyt edessä on uudet haasteet länsirannikolle, kun Virta siirtyy Lukon peräsimeen. Jatkoaika haastatteli Virtaa pelin aktiivisuudesta ja viihdyttävyydestä.

Pelaako joukkueesi aktiivisempaa jääkiekkoa kuin se pelasi viime kaudella? Jos pelaa, miksi?

− En minä tiedä, millaista kiekkoa Lukko pelasi viime kaudella. Nyt pelataan toisenlaista kiekkoa. Onko se sitten aktiivisempaa vai ei, siihen en halua verrata.

Millaista on mielestäsi aktiivinen jääkiekko?

− Jääkiekko on aina aktiivista, kun sitä pelataan. Muulla tavalla sitä ei pysty pelaamaan, koska se on niin nopea peli.

Onko pelin aktivoittaminen trendi Liigassa?

− On se ainakin kaikissa kommenteissa. Aika näyttää sitten, mitä yhtälö näyttää kentällä. Tasaisin väliajoin puhutaan aina jostain, ja nyt puhutaan siitä. On varmaan merkkejä nähtävissä, että pyritään suoraviivaistamaan ja nopeuttamaan peliä, mutta kaikenlainen jääkiekko on aktiivista. On harhaanjohtavaa väittää jotain muuta.

Onko aktiivinen jääkiekko parempaa kuin passiivinen?

− En erota aktiivisen ja passiivisen jääkiekon eroa. On erityylisiä pelejä, mutta kaikkien pitää pystyä pelaamaan aktiivisesti myös silloin, kun pelataan viiveellä.

Tulisiko Liigassa pelata viime vuosia aktiivisempaa peliä, jotta Suomi menestyy paremmin maajoukkueissa?

− En osaa sanoa. Hyvä peli tuo hyviä tuloksia ja kehittää pelaajia. Hyvät tulokset myös auttavat pelaajia jaksamaan ja menemään eteenpäin. On jo vuosia nähty, että erilaisista maista ja erilaisista pelityyleistä tulee hyviä pelaajia. Hyvät pelaajat pelaavat erilaisia pelityylejä, joten menestyminen ei ole pelityylikysymys.

Onko viihdyttävyys huomioitava arvo, kun teet taktisia päätöksiä?

− Totta kai aina kun pelivehkeet pistetään päälle, pelataan voitosta. Kun taistellaan lujaa, se on viihdyttävä. Viihdyttävyys on onnistumisen ja epäonnistumisen mahdollisuudessa.

Ovatko esimiehesi seurajohdosta esittäneet sinulle viihdyttävyystoiveita?

− Ei ole vielä tullut, aika näyttää tuleeko niitä. Ainakaan sopimusta tehdessä ei käsketty pelaamaan tietynlaista peliä.

Onko päävalmentajan mielestäsi otettava huomioon pelillinen asiakaspalaute eli kannattajien pelilliset toiveet?

− Koko ajan ollaan symbioosissa ympäristön kanssa. On tärkein asia saada kaikki nauttimaan pelistä, ja usein siihen auttaa menestys. On aika vähissä tyytyväiset kannattajat, jos peli ei tuota voittoja ja menestystä, pelityylistä huolimatta.

Onko voittaminen jääkiekkojoukkueen tärkein keino viihdyttää yleisöään?

− Voittaminen on tärkeä keino ammattiurheilussa. Täytyy kuitenkin miettiä mikä on lähtökohta ja mihin ollaan menossa, sitä myöten löytyy muitakin arvoja.

Koetko joukkueesi esittävän tällä kaudella viihdyttävää jääkiekkoa?

− En tiedä, mitä kukakin tulee esittämään. Se nähdään perjantaina, kun pelit alkavat.

Mikä vastustajistanne pelaa aktiivisinta peliä?

− En lähde sitä arvioimaan. Senkin näyttää perjantai. Kaikki ovat taas uuden äärellä. On paljon uusia ideoita, ja joku joukkue varmasti yllättää taas omalla tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ramstedt ja Lukko tekivät kaikkensa − "Jokaisen täytyy tuntea olevansa tärkeä"

LIIGA | 16.3.2018 8:38
Teemu Ramstedtin saapuminen Raumalle piristi Lukon otteita, mutta vire ei kantanut pudotuspelien ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Kokenut hyökkääjä summasi päättynyttä kautta. lue lisää

Lukon kaksi viimeistä kautta pettymystä, menestys vaatii muutosta

LIIGA | 15.3.2018 22:26
Lukon sinnikäs taistelu ei tuottanut tulosta. Joukkue taisteli ryhdikkäästi, mutta kokonaisuudesta jäi kaikille pettymyksen karvas maku. Pekka Virta käänsi silti katsetta jo tulevaan. lue lisää

Edes kurittomuus ei horjuta porilaista pudotuspelijunaa

LIIGA | 15.3.2018 8:00
Pudotuspelien ensimmäinen kierros jatkuu torstaina. Ässät paketoivat Satakunnan taiston, mutta SaiPa ja Pelicans tarvitsevat kolmannen ottelun keskinäisen paremmuuden ratkaisemiseen. lue lisää

Ässät-Lukko, ottelusarjaraportti: Ässät vei tiukan ensimmäisen kohtaamisen kovaäänisen yleisön edessä

LIIGA | 13.3.2018 22:20
Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Ässät ja Lukko. Viimeksi pudotuspeleissä vuonna 1992 kohdannut kaksikko pääsee taistelemaan Satakunnan herruudesta. Tässä artikkelissa seurataan sarjan etenemistä aina ensimmäisestä ottelusta loppusummerin kautta jälkipeleihin. lue lisää

Virta harmitteli tehotonta ylivoimaa, Kotkaniemi vaati omiltaan parempaa

LIIGA | 13.3.2018 21:39
Ässien ja Lukon välinen pudotuspelisarja pääsi alkuun, kun Ässät nappasi avausvoiton lukemin 2−1. Päävalmentajat olivat ottelun jälkeen kriittisiä, kun Lukon päävalmentaja Pekka Virtaa jäi kaivelemaan tehoton ylivoima ja porilaisten päävalmentaja Mikael Kotkaniemi vaati omiltaan parempaa. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaTPS
"TPS:llä varaa parantaa"
Kaikki kunnia SaiPalle ensimmäisen ottelun hyvästä taistelusta, mutta jatkoajan ratkaisu kääntyy sekä pitkässä että lyhyessä juoksussa turkulaisten hyväksi. Lisäksi TPS:llä jäi enemmän varaa parantaa. Ensimmäinen ottelu ratkesi yksilön virheeseen, mutta virheet ovat osa pudotuspelien henkeä, ja SaiPan materiaali on herkempi virheille.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
ÄssätKärpät
"Kärpät osoittaa paremmuutensa"
Pudotuspelien parhaat yllätysmahdollisuudet ovat yleensä ensimmäisessä ottelussa, mutta Ässät ei pystynyt käyttämään tilaisuuttaan. Kärpät oli ensimmäisessä ottelussa selvällä marginaalilla parempi joukkue, eikä muutosta ole luvassa myöskään toisessa ottelussa. Ässät saattaa hyvinkin sortua kotikentällään ylihyökkäämiseen, varsinkin mikäli joutuu alkuvaiheissa takaa-ajajaksi, eikä Kärpät jätä tilaisuuksiaan käyttämättä.
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Luetuimmat

Arttu Ilomäki

Lukko #22 R kh
s. 1991 Tampere
182CM / 87KG
SOPIMUS: 2018 (2019)