Pekka Rautakallio arvostaa suomalaislupauksia

LIIGA / Haastattelu
Katse valotaululle ja eteenpäin.
Kuva © Timo Savela
Porin Ässissä pelaa huomattavan paljon omia nuoria kasvatteja. Tällä kerralla päävalmentaja Pekka Rautakallio arvioi myös yhtä lainassa olevaa lupausta.

Kärpistä Ässiin siirtyneen Sebastian Ahon lainasopimus päättyy lauantain Pelicans-otteluun. 17-vuotias nuorukainen on saavuttanut kokeneen Pekka Rautakallion arvostuksen.

− Aho on hyvin positiivinen tuttavuus sekä urheilijana että ihmisenä, kiittelee Ässien päävalmentaja.

Porilaisen Niko Ojamäen tapaan myös Aho pelasi vuodenvaihteessa Kanadassa nuorten MM-kisoissa.

− Suomalaisessa mentaliteetissa asioita lähestytään helposti negatiivisuuden kautta. Jos ajatellaan vaikkapa Ahoa, Ojamäkeä tai TPS:n Mikko Rantasta, on sieltä tulossa loistavia pelaajia.

− Ei ole niin helppoa lähteä Kanadaan puolustamaan maailmanmestaruutta. Sitä ei Suomessa aina ymmärretä.

Rautakallio pitää mahdollisuuksia suurempina kuin uhkia.

− Tulevaisuudessa on hyvät mahdollisuudet pärjätä, jos on tällaisia nuoria pelaajia. Ojamäenkin kohdalla puhutaan todella lahjakkaasta hyökkääjästä, vakuuttaa Rautakallio.

19-vuotiaan ässäkasvatin pelaamisessa on tapahtunut iso muutos MM-kisojen jälkeen.

− Ojamäki sai sieltä valtavan lisäpotkun pelaamiseensa. Hän on joutunut kovaan paikkaan tuuraajaksi, mutta hienosti on vastuu kelvannut, kehuu ässäluotsi.

Kärppälainasta ässäluotsi kertoo muutamia yksityiskohtia.

− Arvostan hänen nöyryyttänsä kaikessa tekemisessä. Aho sulautuu ihan vieraaseenkin ympäristöön, ja siitä sen nöyryyden juuri näkee.

− Hän ei ujostele tai arkaile, mutta ei pullistelekaan, sanoo Rautakallio.

Ahon esiintyminen on ollut pirteää heti ensi hetkestä alkaen. Kahdessa Ässät-pelissään nuorukainen on saalistanut kaksi syöttöpistettä, ja SaiPa-pelissä nähtiin kelpo yritys ujuttaa kiekko Jussi Markkasen patjojen välistä.

− Aho osaa pelata. Tekniikka on kunnossa ja luistelukin hyvää.

− Totta kai toivoisin hänen jatkavan täällä, mutta tiedostan realiteetit. Eiköhän Kärpät kutsu kaikki pelaajansa kotiin ennen h-hetkeä, viittaa ässävalmentaja Liigan siirtotakarajaan helmikuun puolivälissä.

Lauantain Pelicans-pelissä onkin lainahyökkääjälle jotain uutta koettavaa.

− Aho pääsee pelaamaan täällä kotiyleisön edessä, hänen Liiga-debyyttinsäkin nähtiin Porissa, muistan sen pelin. Hän haluaa varmasti jättää positiivisen kuvan itsestään, toteaa Rautakallio.

» Lähetä palautetta toimitukselle