Pekka Jormakka: "Nyt mennään päätyyn asti!"

LIIGA / Haastattelu
Jormakka viimeisteli Tapparan tasoitusmaalin läpiajonsa jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tappara raivasi tiensä kolmatta kertaa perättäin välieriin, kun tamperelaiset kaatoivat HIFK:n otteluvoitoin 4−2. Kuudennen ottelun suurimpia sankareita oli Pekka Jormakka, joka nosti panoksellaan Tapparan toisessa erässä peliin mukaan.

Ratkaiseva puolivälieräottelu oli todellinen kiekkonäytelmä, jossa tilanteet vaihtuivat lyhyen ajan sisällä useasti. Toisessa erässä HIFK näytti jo karkaavan voittoon, mutta Tappara nousi kahdella salamamaalillaan peliin mukaan.

Tappara-hyökkääjä Pekka Jormakan mielestä juuri toisen erän selviytymistaistelu nosti Tapparan voittoon saakka.

− Tämä oli todella erikoinen ottelu, en edes osaa laskea kuinka paljon istuimme boksissa pelin aikana. Oli huikea matsi, saatiin todella hieno voitto ja nyt on upea fiilis. Olen ylpeä meidän joukkueestamme, Jormakka kommentoi.

− Toinen erä oli aluksi todella vaikea. Välillä tuntui, että jokaisesta tilanteesta tuli meille jäähy. Saimme sen viiden minuutin jäähyn, ja HIFK teki kaksi maalia. Silloin tuntui, että nyt ollaan todella pahassa paikassa. Saimme kuitenkin tapettua jäähyt kunnialla läpi, ja siitä tuli uutta energiaa ja uskoa.

Helpotus Tappara-leirissä oli ratkaisevan HIFK-ottelun jälkeen todella valtava. Vierasvoittonsa myötä kirvesrinnat välttyivät raastavalta seitsemänneltä ottelulta. Voittomaalin upotti pitkän pyörityksen päätteeksi Antti Erkinjuntti.

− Meillä oli siinä monta paikkaa ratkaista ottelu saman vaihdon aikana. Sitten kun Erkinjuntti kalautti kiekon häkkiin, niin tuli todella, todella iso helpotuksen tunne. Nyt pääsemme pelaamaan mitalipelejä!

Paineet laskivat?

Jormakka antoi ansaitusti tunnusta myös HIFK:lle. Vikkeläkinttuinen laitahyökkääjä myönsi, että Tappara-leirissä oli puolivälieräsarjan aikana kova henkinen paine.

− HIFK teki tästä todella kiihkeän sarjan. Puolivälierät ovat yleensä henkisesti todella vaikeita pelejä, nämä sarjat ovat kovaa taistelua siitä, että kuka menee mitalipeleihin.

− Puolivälierien jälkeen henkinen paine helpottaa. Olimme kuitenkin runkosarjan kakkosia, en edes muista monesko HIFK oli, ja he pääsivät hyvin tulemaan puskista. Paineet olivat meillä, mutta nyt paineet voidaan unohtaa. 

Myös Jormakka itse pelasi erinomaisen ottelun. Tappara-laituri nosti vierasjoukkueen peliin mukaan toisessa erässä, sillä Jormakka syötti ensiksi kavennusmaalin ja iski tasoituksen läpiajonsa päätteeksi. Maalien välissä oli eroa vain 23 sekuntia.

− Maalitilanteessa näin, että nyt baana auki ja tunsin, että nyt minulla on raikkautta jaloissa. Ensimmäisessä erässä ammuin läpiajosta suoraan räpylään. Ehdin ajatella, että nyt en ammu hanskaan, vaan käännän rystylle.

Vaikka paineet Jormakan mukaan helpottuvat vaikean puolivälieräsarjan jälkeen Tapparan lopullinen tavoite ei kuitenkaan täyttynyt.

− Tämä ei todellakaan riitä meille. Hopeaa olemme jo saaneet, me menemme tänä vuonna päätyyn saakka, Jormakka uskoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle