Patrik Lostedt iski voitto-osuman

HIFK:n Patrik Lostedt on tullut tunnetuksi lähinnä tappeluinnokkuudestaan ja kovista taklauksista. Pisteiden, ja varsinkin maalien teko, on ollut Lostedtille vierasta. Tappara-ottelussa Lostedt otti kuitenkin kaikkien yllätykseksi ratkaisijan roolin iskemällä ottelun voitto-osuman ajassa 9.43. Maali oli Lostedtille SM-liigauran ensimmäinen.

Yleensä HIFK-otteluiden jälkeen huomion keskipisteenä paistattelevat Kimmo Kuhta, Jere Karalahti tai vaikkapa Ilkka Pikkarainen. Tappara-pelin jälkeen suurin kuhina kävi voittomaalin iskeneen Patrik Lostedtin ympärillä. Lostedt tuntui olevan itsekin hiukan yllättynyt maalistaan.

- Porthen ja Järvinen teki hienoa työtä nurkassa ja paini kiekon meille. Järvinen vetäisi maalia kohti ja mä sain sitten mailan väliin. Vähän onnekkaasti syntyi, mutta kaikki lasketaan, leveästi hymyilevä Lostedt kuvaili maaliaan. Syöttöpisteet maaliin saivat Jermu Porthen ja Turo Järvinen.

Tappara-ottelu oli yksi Lostedtin parhaista peleistä tällä kaudella. Maalin lisäksi Lostedt jakoi pari kovaa niittiä ja luistin tuntui kulkevan. Tällä kaudella Lostedtin liike onkin ollut huomattavasti viime kautista parempaa.

- Treenasin koko kesän HIFK:n kanssa. Viime vuonnahan tulin vasta loppukesästä joukkueeseen. Nyt olen päässyt täysipainoisesti keskittymään jääkiekkoon ja olen treenannut oikealla tavalla. Olen saanut olla terveenä ja se kyllä ruokkii kehittymistä, Lostedt kertoi syitä liikeen parantumiseen.

Kumpi sitten on mukavampaa, tappeluvoitto vai maalintekeminen?

- Maalintekeminen on aina hienoa! Molemmissa on puolensa, mutta tämä on tulosurheilua ja maalit ratkaisevat.

Lostedt kuuluu niihin pelaajiin, jotka peliaikaa saadessaan voivat pelata sekä hyökkääjänä että puolustajana. Kumpi paikka on miehelle itselleen mieluisin?

- Tällä hetkellä ei oikeastaan ole väliä. Mä olen pakki aina ennen ollut ja tykkään puolustaa. On se kuitenkin hienoa päästä hyökkäämään, ja varsinkin jos pääsee auttamaan joukkuetta maalilla ja taklailemalla.

Entäpä koska seuraava maali näkee päivänvalonsa?

- Toivottavasti pian, ei voi alkaa pilvilinnoja rakentaa. Hienoa, että eka tuli nyt ja toivotaan että lähiaikoina tulee toinen, Lostedt toivoi.

Lue myös

HIFK kiinnitti Engrenin ja kaksi kenttäpelaajaa tuleviksi kausiksi

LIIGA | 12.12.2017 15:38
HIFK on tehnyt jatkosopimukset maalivahti Atte Engrenin sekä hyökkääjien Micke-Max Åstenin ja Thomas Nykoppin kanssa. lue lisää

HIFK:n Lankinen pelikunnossa - Pelaa tämän viikon Mestiksessä

LIIGA | MESTIS | 11.12.2017 15:13
HIFK:n viime kauden ykkösmaalivahti Kevin Lankinen on toipunut pelikuntoon. lue lisää

HIFK:n toimitusjohtaja Valtanen: "Ulkoilmaottelut ovat kaikille aika hienoja"

LIIGA | 10.12.2017 12:00
Palataan hetkeksi vielä Helsinki Ice Challengen tunnelmiin. Tiistai-iltana HIFK ja Kärpät kohtasivat ulkoilmaottelussa Helsingin Kaisaniemessä. Jatkoaika kävi ottelun jälkeen keskustelemassa HIFK:n toimitusjohtajan, Jukka Valtasen kanssa tapahtumasta. lue lisää

HIFK ja Ilves selviin voittoihin, Jukurit karistaa SaiPa-peikon harteiltaan

LIIGA | 9.12.2017 10:15
Lauantain Liiga-kierroksella uskotaan ainakin HIFK:n vireen sekä Sportin vaikeuksien jatkumiseen. lue lisää

HIFK:n Tyrväinen: "Humaloja yritti muutaman kerran lämmittää"

LIIGA | 6.12.2017 8:30
Tiistai-ilta, Helsinki, Kaisaniemi. Ulkoilmaottelussa kohtasivat HIFK ja Kärpät. Ottelu oli vauhdikas, jossa nähtiin myös muutamia taklauksia ja tunteiden kuohuntaa. Kärpät voitti jatkoajalla lukemin 4-3. Jatkoaika kävi kysymässä ottelun jälkeen Juhani Tyrväisen mietteitä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Patrik Lostedt

s. 1981 Helsinki
179CM / 86KG