Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Patrik Lostedt iski voitto-osuman

HIFK:n Patrik Lostedt on tullut tunnetuksi lähinnä tappeluinnokkuudestaan ja kovista taklauksista. Pisteiden, ja varsinkin maalien teko, on ollut Lostedtille vierasta. Tappara-ottelussa Lostedt otti kuitenkin kaikkien yllätykseksi ratkaisijan roolin iskemällä ottelun voitto-osuman ajassa 9.43. Maali oli Lostedtille SM-liigauran ensimmäinen.

Yleensä HIFK-otteluiden jälkeen huomion keskipisteenä paistattelevat Kimmo Kuhta, Jere Karalahti tai vaikkapa Ilkka Pikkarainen. Tappara-pelin jälkeen suurin kuhina kävi voittomaalin iskeneen Patrik Lostedtin ympärillä. Lostedt tuntui olevan itsekin hiukan yllättynyt maalistaan.

- Porthen ja Järvinen teki hienoa työtä nurkassa ja paini kiekon meille. Järvinen vetäisi maalia kohti ja mä sain sitten mailan väliin. Vähän onnekkaasti syntyi, mutta kaikki lasketaan, leveästi hymyilevä Lostedt kuvaili maaliaan. Syöttöpisteet maaliin saivat Jermu Porthen ja Turo Järvinen.

Tappara-ottelu oli yksi Lostedtin parhaista peleistä tällä kaudella. Maalin lisäksi Lostedt jakoi pari kovaa niittiä ja luistin tuntui kulkevan. Tällä kaudella Lostedtin liike onkin ollut huomattavasti viime kautista parempaa.

- Treenasin koko kesän HIFK:n kanssa. Viime vuonnahan tulin vasta loppukesästä joukkueeseen. Nyt olen päässyt täysipainoisesti keskittymään jääkiekkoon ja olen treenannut oikealla tavalla. Olen saanut olla terveenä ja se kyllä ruokkii kehittymistä, Lostedt kertoi syitä liikeen parantumiseen.

Kumpi sitten on mukavampaa, tappeluvoitto vai maalintekeminen?

- Maalintekeminen on aina hienoa! Molemmissa on puolensa, mutta tämä on tulosurheilua ja maalit ratkaisevat.

Lostedt kuuluu niihin pelaajiin, jotka peliaikaa saadessaan voivat pelata sekä hyökkääjänä että puolustajana. Kumpi paikka on miehelle itselleen mieluisin?

- Tällä hetkellä ei oikeastaan ole väliä. Mä olen pakki aina ennen ollut ja tykkään puolustaa. On se kuitenkin hienoa päästä hyökkäämään, ja varsinkin jos pääsee auttamaan joukkuetta maalilla ja taklailemalla.

Entäpä koska seuraava maali näkee päivänvalonsa?

- Toivottavasti pian, ei voi alkaa pilvilinnoja rakentaa. Hienoa, että eka tuli nyt ja toivotaan että lähiaikoina tulee toinen, Lostedt toivoi.

Lue myös

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Nuorten SM-liiga: HIFK avasi puolivälierät ennakkoluulottomalla superyllätyksellä

Muut Sarjat | 13.3.2018 22:15
Nuorten SM-liigan puolivälierissä nähtiin jättiyllätys, kun HIFK:n nuorten joukkue avasi pudotuspelien puolivälierät kaatamalla runkosarjassa piste-ennätyksen tehneen HPK:n vieraissa. lue lisää

Kankaanperä vei jäähytilaston kärkilukemat uusille tuhansille

LIIGA | 10.3.2018 21:46
Liigan kaikkien aikojen jäähypörssin kärjessä oleva Markus Kankaanperä ylitti lauantaina pelatulla Liigan runkosarjan päätöskierroksella 2 000 jäähyminuutin rajan. lue lisää

Pelaajayhdistyksen Wallinheimo asettui aiemmin julkisesti Jokerien Semir Ben-Amorin puolelle, nyt HIFK:n Tyrväistä vastaan – puhui aiemminkin "kiekkoyhteisöstä"

LIIGA | 8.3.2018 12:07
Jääkiekon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo tuomitsi HIFK:n Juhani Tyrväisen poikittaisen mailan. Muutama vuosi sitten hän puolusti Jokerien Semir Ben-Amoria julkisesti. lue lisää

HIFK:n Tyrväinen yritti livahtaa kurinpitokäsittelystä, Liigan toimitusjohtaja puuttui peliin

LIIGA | 6.3.2018 16:25
HIFK:n Juhani Tyrväinen sai poikittaisesta mailasta Kristian Vesalaiseen kuuden ottelun pelikiellon. Liigan kurinpitodelegaatio perusteli ratkaisuaan monelta eri kantilta. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätÄssät
"Kärpät aloittaa voitokkaasti"
Kärpät on ollut kotikaukalossaan vahva läpi kauden ja vire jatkuu myös puolivälieräavauksessa. Ässien kevätvirekin on ollut kuitenkin kova ja se pääsee paineettomasti haastamaan ennakkosuosikkina olevaa oululaisryhmää, joten Kärpillekään ottelu ei tule olemaan läpihuutojuttu. Oululaisryhmän ykkösketju käänsi pelejä monesti runkosarjassa yksin joukkueensa eduksi ja kolmikko on liikaa myös pudotuspeliavauksessa Ässille. Porilaisryhmä haastaa vahvasti ja pitää pelin tiukkana, mutta Kärpät ykkösketjunsa ja kotivireensä ansiosta vie avauskohtaamisen nimiinsä.
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
TPSSaiPa
"SaiPa kiusaa TPS:ää"
SaiPa on osoittautunut kuluvalla kaudella TPS:lle pahaksi haasteeksi, sillä runkosarjassa lappeenrantalaisryhmä vei neljästä keskinäisestä kohtaamisesta nimiinsä kolme. TPS on materiaalinsa puolesta selkeä ennakkosuosikki, mutta SaiPan kovalla taisteluasenteellaan ja loistokautta pelaavan maalivahti Frans Tuohimaan johdolla napsinut kovia päänahkoja aiemminkin. Samat aseet pitävät myös TPS:n pinteessä puolivälieräavauksessa ja voittajan ratkaisemiseksi voidaan tarvita jopa jatkoaikaa.
  • 1
  • 2
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Patrik Lostedt

s. 1981 Helsinki
179CM / 86KG