Patrik Laineen tiimikaveri ei peitellyt pettymystä - "Meidän täytyy parantaa kaikkea"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nikolaj Ehlers oli Tanskan aktiivisimpia pelaajia.
Kuva © Getty Images
Tanskan NHL-tähti Nikolaj Ehlers ei pettymystään peitellyt, kun Latvia otti tasaväkisestä ja fyysisestä kamppailusta puhtaan 3-0-voiton. Lisäksi Ehlers kertoi omat mielipiteensä seurakaveri Patrik Laineen jättäessä MM-kisat väliin.

Winnipeg Jetsin hyökkääjä oli suorasanainen kerratessaan kamppailua.

− Parempi joukkue voitti tänään. Ensimmäisen erän olimme hyviä, mutta Latvia nappasi hallinnan toisessa ja kolmannessa erässä. He eivät jättäneet meille mahdollisuuksia. Tietysti tämä on pettymys meille, mutta meillä on heti huomenna seuraava kamppailu, Nikolaj Ehlers totesi.

Ehlersin rangaistus viimeisessä erässä herätti hämmennystä Tanskan leirissä. Ehlers luisteli kohti päätyä hakemaan kiekkoa, samalla törmäten latvialaisveskari Elvis Merzlikinsiin. Tilanteesta tuomittiin nuorelle juutille kaksi minuuttia huitomisesta.

− Maalivahti tuli myös kiekon perässä päätyyn. Yritin nostaa hänen mailaansa, mutta osuin mailaan kädelläni, ja sitten törmäsimme. En uskonut siitä tulevan rangaistusta, mutta se on tuomareiden työ. Heidän täytyy nähdä asiat toisesta kulmasta ja tehdä nopeat päätökset, Ehlers avarti tilannetta.

Sunnuntain otteluun Yhdysvaltoja vastaan Ehlers näkee selkeät linjat.

− Meidän täytyy parantaa kaikkea. Meidän pelityyli oli kehnoa tänään, ja meillä on pukukopissa paljon puhuttavaa.

Suomen mediassa puhutti paljon Patrik Laineen poisjääminen MM-kisoista, mutta Ehlers ymmärtää seuratoverinsa päätöksen.

− Olen sataprosenttisen varma että jos hän olisi ollut valmis ja kunnossa, niin hän olisi lähtenyt. Hänellä oli pitkä kausi World Cupin kera. Tämä oli kuitenkin hänen ensimmäinen kausi NHL:ssä, ja hän on nuori poika. Se oli hänen päätöksensä, tuumi Ehlers.

» Lähetä palautetta toimitukselle