Patrik Laine Jussi Jokisen maalisyötöstä: "Ammattimiehen rystylätty tippui lapaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patrik Laine punnersi Ranskaa vastaan kaksi tehopistettä, mutta ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Jussi Jokinen tarjoili Patrik Laineelle tyylikkäällä rystysyötöllä maalipaikan Ranska-ottelun toisessa erässä. Laine ei erehtynyt, vaan nosti itsekin rystyltä Suomen 3−0-osuman sisään.

− Ammattimiehen rystylätty tippui lapaan niin hyvin kuin voi. Siitä oli helppo rystyltä sivaltaa sisään. Hieno syöttö, Laine kuvaili maaliaan.

Laine myös keräsi ottelussa syöttöpisteen, kun Aleksander Barkov ohjasi Laineen vedon sisään. Osumaa tarkasteltiin pitkään videolta, mutta lopulta tuomarit totesivat, ettei Barkov ohjannut kiekkoa sisään korkealla mailalla.

− Koitin silmät kiinni ampua sinne päin vain, en nähnyt tilannetta yhtään. Mutta se oli maali, se riittää meille, Laine naureskeli.

Kahdesta kerätystä pisteestä huolimatta 18-vuotias tamperelainen ei ollut täysin tyytyväinen esitykseensä.

− Ainakin henkilökohtaisesti ensimmäisessä erässä olisin voinut pelata paremminkin, vähän tyhmiä ratkaisuja. Järkevämmin olisi pitänyt pystyä pelaamaan.

− Kun saatiin ensimmäinen maali, niin siitä pelaaminen vähän lähti aukeamaan. Saatiin hyviä pyörityksiä kaverin päähän ja tärkeitä onnistumisia, Laine pohti Suomen 3−1-voittoon päättynyttä ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle