Pasi Mustonen: "Kauden toistaiseksi tärkein peli on huomenna"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mustonen käänsi jo katseen Tšekki-peliin.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Suomi ja Kanada kohtasivat MM-kisoissa viimeisessä alkulohko-ottelussa. Suomen avauserä oli ensimmäistä minuuttia lukuunottamatta laadukas, mutta lopputulos 1−6-tappio ei jättänyt selittelyjä. Päävalmentaja Pasi Mustonen oli harmissaan tavasta, jolla tappio tuli.

Suomen alku Kanadaa vastaan pelatussa ottelussa oli huonoin mahdollinen. Ottelun ensimmäisen aloituksen häviö kostautui, sillä Kanada piti kiekkoa itsellään minuutin putkeen ja pyöritys päättyi vasta, kun maalin edustalle vapaaksi jäänyt Marie-Philip Poulin napautti Kanadan 1−0-maalin.

− Ei voi sanoa, että olisimme olleet alussa ihan hereillä, kun tuli välittömästi 1−0 nokkaan. Avauserän edetessä pääsimme kuitenkin hyvin kiinni peliin, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen totesi.

Kanada lisäsi johtonsa kahteen maaliin, kun ajassa 28.41 Rebecca Johnston onnistui. Suomi vastasi kavennusmaalilla kuitenkin vasta 16 sekuntia myöhemmin, kun 16-vuotias Petra Nieminen iski naisten arvokisojen avausmaalinsa.

Tuossa vaiheessa kaikki oli vielä auki.

− 2−1-tilanteessa olimme vielä hyvin mukana ja tarjolla oli kyllä paljon enemmän, mitä lopulta saimme. Tapa, jolla tappio tuli harmittaa kyllä, mutta parempi joukkue kuitenkin voitti, joten ei siinä lopulta paljoa mukisemista ollut, Mustonen tuhahti.

− Yksi kentän parhaimmista pelaajista 16-vuotiaana Kanadaa vastaan ja vielä maali päälle. Onhan se aivan huikea suoritus, Mustonen kehui vielä Niemisen otteita.

Mustonen totesi, ettei Suomi ollut kentällä fyysisesti pahemmin jäljessä, vaan ero tulee raa'an taidon puolelta.

− Kamppailimme hyvin, eikä fyysisessä puolessa ole kanadalaisia vastaan sen suurempia ongelmia. Heillä on vain yksinkertaisesti rosterissaan parempia pelaajia ja varsinkin yhdellä yhtä vastaan -tilanteissa he vievät meitä vielä liian usein.

Ottelun lukemat repesivät pahasti, kun Kanada onnistui toisen erän toisella puoliskolla iskemään kolme maalia vain kahteen ja puoleen minuuttiin. Valmennus teki tässä vaiheessa myös ratkaisuja, ja kolmanteen erään Suomen maalille luisteli Anni Keisala.

− Säästelimme ykkösvahtiamme [Meeri Räisänen] huomiseen puolivälieräpeliin, mikä on nyt toistaiseksi se kauden tärkein ottelu. Ei siinä sen kummempaa, Mustonen avasi.

Suomi kohtaa puolivälieräottelussaan pirteitä otteita esittäneen Tšekin joukkueen. Analyysit tuohon otteluun alkavat välittömästi.

− Valmennus valvoo pitkään yöhön ja katsoo viimeisimmän Tšekin pelin nauhalta. Siitä tehdään sitten johtopäätökset, joita käsitellään tarkemmin huomisessa ottelupalaverissa, Mustonen sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle