Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Valmentajakaksikko Juuso Toivolalle ja Pasi Mustoselle jäi mietittävää maalinteon tehottomuudesta.

Sirpa Pöyhönen

Pasi Mustonen: "Eurooppalaiset eivät edes yritä pelata meitä vastaan"

Suomen ja Saksan kohtaaminen Pre Olympic Cupissa jätti toivomisen varaa Suomen maalinteon tehokkuuden osalta. Päävalmentaja Pasi Mustonen luottaa kuitenkin Naisleijonien iskukykyyn olympialaisissa.

– Vähän Ruotsi-ottelun kopio oli, Mustonen vertasi edellispäivän otteluun Ruotsia vastaan.

Myös Ruotsia vastaan Suomi hallitsi peliä, mutta vastustaja sumputti maalinedustan tiiviiksi. Saksa-ottelussakaan Suomi ei päässyt maalintekopaikkoihin maalin edestä ja laukaukset viuhuivat usein ohi maalin tai jäivät pelaajamuuriin.

– Meillä oli ihan hirveästi maalipaikkoja molemmissa otteluissa. Pitäisi saada vetoja ylös. Nämä molarit pelaavat jään kautta, ylhäällä olisi aina tilaa.

– Eurooppalaiset joukkueet eivät yritäkään pelata meitä vastaan. Ne vetäytyvät ihan kilpikonnaan maalin eteen.

– Meillä oli kokoonpanosta poissa pari huippupelaajaa. Joku Michelle Karvinen olisi tämmöisessä pelissä helposti tehnyt 1+1 -tehopisteet ja ratkaissut ottelun.

Jatkoajan saamien tietojen mukaan Karvinen on ollut sivussa vatsavaivojen takia. Tänään pelattavassa Suomi – Venäjä -ottelussa Karvisen pitäisi kuitenkin olla taas mukana.

Venäjän naisten maajoukkueen ympärillä vellovasta Sotšin olympialaisten doping-kohusta Mustosella on selvä näkemys.

– Ihan selvästi pitää tulla rangaistuksia koko Sotšissa pelanneelle joukkueelle. Muuten se olisi ihan farssi. Nämä ensin julkistetut kuuden pelaajan olympiakiellot ovat vasta ensimmäiset ratkaistut tapaukset.

– Varmasti Venäjä lähettää olympialipun alla joukkueen olympiakisoihin. He joutuvat vain nostamaan muita pelaajia joukkueeseen. Täälläkin heillä on kahdeksan pelaajaa Sotšista.

Yksi Suomen joukkueen kulmakivistä, kokenut puolustaja Minttu Tuominen pääsi mukaan Saksa-otteluun kesken toisen erän. Hän sai Ruotsi-ottelussa ruman taklauksen takaapäin päähän ja huilasi varmuuden vuoksi.

– Ei siinä mitään isompaa onneksi käynyt, mutta varotoimenpiteenä otin levon kannalta, Minttu kertoi.

Tuominenkin näkee maalinteon tehokkuuden Suomen ongelmaksi tällä hetkellä.

– Ihan ei lähtenyt meiltä rullaamaan ottelu.

– Ruotsia vastaan oli samaa tehottomuutta maalinteossa, siinä olisi voinut ylivoimalla saada paremmin laukauksia.

Tuominen pääsi kokeilemaan voittomaalilaukaustakin Saksaa vastaan.

– En ollut pelannut jatkoajalla ollenkaan, joten olin vähän kylmä. Hirveästi jännitti, jalat tärisi kun lähdin vetämään sitä laukausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HPK Naisten jääkiekkojoukkueen tulevaisuus katkolla - lentopallojoukkue eriytyy omaksi seurakseen, jääkiekko jää pois uudesta kuviosta

Muut Sarjat | 14.3.2018 21:50
Hämeenlinnalainen HPK Naiset -yhdistys on päättänyt eriyttää lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan joukkueensa omaksi seurakseen. Päätös tarkoittaa sitä, HPK Naisten jääkiekkojoukkueen jatko on toistaiseksi vaakalaudalla. lue lisää

Kuortane teki historiaa ja marssi Naisten Liigan välieriin ensimmäistä kertaa

Muut Sarjat | 10.3.2018 18:56
Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Team Kuortane otti selkävoiton HPK:sta Naisten Liigan puolivälierissä ja marssi välieriin suoraan otteluvoitoin 3−0. lue lisää

Ilves vei runkosarjan näytöstyyliin, Naisten Liigan pudotuspelit käyntiin

Muut Sarjat | 8.3.2018 16:32
Naisten Liigan runkosarja päättyi viime viikonloppuna Ilveksen selvään voittoon. Pudotuspelit käynnistyivät puolivälierillä tiistaina, kun Blues ja Kuortane nappasivat avausvoittonsa. lue lisää

Jääkiekkoliitolla ei ole urheilujohtoa naisille, miehille on – "Ei järkeä rakentaa norsunluutornia"

MAAJOUKKUE | 27.2.2018 22:17
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen johtaa koko suomalaista huippunaiskiekkoa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki johtaa vain Leijonia. Myös eri sukupuolten maajoukkuetoiminnan pelaajamäärät ovat hyvin erilaiset. lue lisää

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat