Valmentajakaksikko Juuso Toivolalle ja Pasi Mustoselle jäi mietittävää maalinteon tehottomuudesta.

Sirpa Pöyhönen

Pasi Mustonen: "Eurooppalaiset eivät edes yritä pelata meitä vastaan"

Suomen ja Saksan kohtaaminen Pre Olympic Cupissa jätti toivomisen varaa Suomen maalinteon tehokkuuden osalta. Päävalmentaja Pasi Mustonen luottaa kuitenkin Naisleijonien iskukykyyn olympialaisissa.

– Vähän Ruotsi-ottelun kopio oli, Mustonen vertasi edellispäivän otteluun Ruotsia vastaan.

Myös Ruotsia vastaan Suomi hallitsi peliä, mutta vastustaja sumputti maalinedustan tiiviiksi. Saksa-ottelussakaan Suomi ei päässyt maalintekopaikkoihin maalin edestä ja laukaukset viuhuivat usein ohi maalin tai jäivät pelaajamuuriin.

– Meillä oli ihan hirveästi maalipaikkoja molemmissa otteluissa. Pitäisi saada vetoja ylös. Nämä molarit pelaavat jään kautta, ylhäällä olisi aina tilaa.

– Eurooppalaiset joukkueet eivät yritäkään pelata meitä vastaan. Ne vetäytyvät ihan kilpikonnaan maalin eteen.

– Meillä oli kokoonpanosta poissa pari huippupelaajaa. Joku Michelle Karvinen olisi tämmöisessä pelissä helposti tehnyt 1+1 -tehopisteet ja ratkaissut ottelun.

Jatkoajan saamien tietojen mukaan Karvinen on ollut sivussa vatsavaivojen takia. Tänään pelattavassa Suomi – Venäjä -ottelussa Karvisen pitäisi kuitenkin olla taas mukana.

Venäjän naisten maajoukkueen ympärillä vellovasta Sotšin olympialaisten doping-kohusta Mustosella on selvä näkemys.

– Ihan selvästi pitää tulla rangaistuksia koko Sotšissa pelanneelle joukkueelle. Muuten se olisi ihan farssi. Nämä ensin julkistetut kuuden pelaajan olympiakiellot ovat vasta ensimmäiset ratkaistut tapaukset.

– Varmasti Venäjä lähettää olympialipun alla joukkueen olympiakisoihin. He joutuvat vain nostamaan muita pelaajia joukkueeseen. Täälläkin heillä on kahdeksan pelaajaa Sotšista.

Yksi Suomen joukkueen kulmakivistä, kokenut puolustaja Minttu Tuominen pääsi mukaan Saksa-otteluun kesken toisen erän. Hän sai Ruotsi-ottelussa ruman taklauksen takaapäin päähän ja huilasi varmuuden vuoksi.

– Ei siinä mitään isompaa onneksi käynyt, mutta varotoimenpiteenä otin levon kannalta, Minttu kertoi.

Tuominenkin näkee maalinteon tehokkuuden Suomen ongelmaksi tällä hetkellä.

– Ihan ei lähtenyt meiltä rullaamaan ottelu.

– Ruotsia vastaan oli samaa tehottomuutta maalinteossa, siinä olisi voinut ylivoimalla saada paremmin laukauksia.

Tuominen pääsi kokeilemaan voittomaalilaukaustakin Saksaa vastaan.

– En ollut pelannut jatkoajalla ollenkaan, joten olin vähän kylmä. Hirveästi jännitti, jalat tärisi kun lähdin vetämään sitä laukausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Christa Alanko pelaa Luulajassa kolmatta kauttaan: "Ihmiset ovat kiinnostuneita joukkueesta"

Muut Sarjat | 15.1.2018 19:00
Christa Alanko on yksi viidestä Luulajassa pelaavasta suomalaisesta. Kolmatta kauttaan Luulajassa pelaava hyökkääjä kiittelee seuraa sen tarjoamista hienoista mahdollisuuksista naiskiekon suhteen. lue lisää

Luulajassa naiskiekko on miesten rinnalla - "Miksi sulkisimme ulos puolet ihmisistä?"

Muut Sarjat | 15.1.2018 19:00
Luulajan jäähallille saapuessa käy heti selväksi, että seuralla on sekä miesten että naisten joukkue. Naisten joukkueen päävalmentaja Fredrik Glader avasi Jatkoajalle seuran panostusta naiskiekkoon ja tasavertaisiin olosuhteisiin. lue lisää

Sveitsi piinasi Suomea - Susanna Tapani ratkaisi jatkoajalla

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 21:29
Nations Cupissa pelattiin viimeiset ottelut, kun Naisleijonat kohtasi Sveitsin. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle asti, jossa Susanna Tapani ratkaisi ottelun Suomen hyväksi. lue lisää

Naisten Liiga: Ilves karkumatkalla

Muut Sarjat | 6.1.2018 17:10
Hiukan yli puoleenväliin ehtinyt Naisten Liigan runkosarja jatkuu joulutauon jälkeen. Sarjataulukossa Ilves on pitkän loikan muita edellä. lue lisää

Nations Cup jatkui Saksassa - Venäjä kukisti Naisleijonat voittomaalikilpailussa

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 23:31
Saksan Füssenissa pelattava Nations Cup jatkui perjantaina, kun Naisleijonat kohtasi Venäjän. Suomi nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta venäläiset olivat lopulta parempia voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4−3. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat