Partasella tehokas paluu Kalevankankaalle - "Ei ole kuin hienoja muistoja"

LIIGA / Haastattelu
Partasen paluu entiseen kotihalliin oli onnistunut.
Helsingin IFK vei täyden pistepotin Jukureilta torstai-illan väännössä lukemin 4-1. Yksi illan hahmoista oli jukuripaitaakin urallaan kantanut Mika Partanen, joka tehtaili tehot 1+1.

Mika Partanen avasi torstain ottelun maalihanat jo avausminuutilla ja oli juonimassa myös helsinkiläisryhmän toista maalia erän lopulla. Hyökkääjä olikin tyytyväinen joukkueensa aloitukseen.

− Totta kai aina voi parantaa, mutta oli hyvää hyökkäyspeliä. Varsinkin meidän ykkösketju, Juhamatti Aaltonen, Mikael Johansson ja ne pystyivät pitämään hyvin kiekkoa. Se oli aika helponnäköistä, kaverit ovat sen verran taitavia, Partanen pohti.

− Saatiin pidettyä kiekkoa, paikkoja ja maalejakin tänään, niin se on pääasia.

Toisessa ja kolmannessa erässä Jukurit haki vimmatusti kavennusta, mutta HIFK taisteli loppuun saakka ja vei täyden pistepotin parin peräkkäisen tappion jälkeen. Hyökkääjä uskoi vakaasti, että joukkueen suunta on vain ylöspäin.

− Tietysti joka matsissa tulee välillä huonojakin vaihtoja. Jukureillakin on taitavia jätkiä ja hyviä pelaajia siellä, niin ei se nyt niin helppoa ole, Partanen totesi.

− Totta kai nekin paikkoja sai, mutta "Keke" [maalivahti Kevin Lankinen] hoiti tänään hyvin. Yhden maalin ne pääsivät tekemään, mutta se me annetaan.

Partaselle torstai-illan kamppailu merkitsi myös paluuta vanhaan kotihalliin, sillä hyökkääjä kiekkoili mikkeliläisseurassa kauden 2012-13. Mestaruusjuhliin päättyneellä sesongilla laitahyökkääjä iski tehot 20+18, voitti tulokkaiden pistepörssin ja pokkasi kauden päätteeksi Mestiksen vuoden tulokkaan palkinnon.

− Peli lähti käyntiin hyvin ainakin itsellä ja muutenkin. Hyvillä fiiliksillä olin silloin täällä kun pelasin, niin kiva oli palatakin, Partanen summasi omaa suoritustaan illan pelissä.

− Ei ole muuta kuin hienoja muistoja. Silloin kausi päättyi mestaruuteen, niin ei se olisi paremminkaan voinut mennä.

Mitään erityishuomiota hyökkääjä ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan kokenut saaneensa kotiyleisöltä.

− En minä ainakaan mitään kuullut. Suht hiljaista oli, hyökkääjä virnisti.