Palola odottaa kovaa ottelua: ”Tappelussa haettiin asetelmia huomiselle”

LIIGA / Haastattelu
Olli Palola osui TPS:ää vastaan komealla rannelaukauksella.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan hyökkääjä Olli Palola odottaa huomisesta TPS-pelistä kovaa taistoa, vaikka tänään Tappara ottikin Palloseurasta helponnäköisen voiton. Palolan mielestä ottelun lopussa nähty tappelu oli asetelmien hakemista.

Vaikka Tappara on tehnyt Liigassa neljänneksi vähiten maaleja, ei viimeistely tällä hetkellä tuota joukkueelle ongelmia. Tappara on kahdessa viimeisessä ottelussa tehnyt yhteensä 10 maalia. Myös kovasta laukauksestaan tuttu Olli Palola alkaa löytää virettään.

Perjantai-iltana Palola teki maalin suoraan luistelusta pienen kärkikikan jälkeen. Palolan tavaramerkki on ollut laukaus suoraan syötöstä, mutta TPS:ää vastaan tehty maali osoitti, että myös kikkavarastossa on vaihtoehtoja.

− Jätkä risti vedon kopissa salibandyvedoksi. Olisiko se ollut Juuso Rajala, joka alkoi sitä C-nuorissa tekemään, ja siitä asti olen sitä yrittänyt treenata. Ilmeisesti nyt olen jo vähän oppinut, Palola sanoi pelin jälkeen.

Nollapeli tyydytti

Vaikka Tappara on kahdessa viimeisessä ottelussa ottanut selkeät voitot, olisi joukkueella ollut paikkoja vielä useampaan maaliin.

− Maalinteko on niin vaikeaa tässä hommassa. Se on pienestä kiinni, joskus menee ja joskus ei. Katsomoon näyttää välillä typerältä, että miksi tilanteesta ei ammuttu tai toisessa syötettiin. Tilanteet tulevat niin nopeasti. Mutta pariin peliin olemme tehneet hyvän määrän maaleja.

Tämän iltaisessa pelissä Tappara jäi Palolan mielestä aluksi telineisiin. Päävalmentaja Jussi Tapola ottikin aikalisän jo viiden ja puolen minuutin jälkeen.
Palola sanoi, että joukkue pelasi kuitenkin hyvän pelin. Erityisen tyytyväinen hän oli tehtyyn maalimäärään ja siihen, ettei TPS saanut kiekkoa kertaakaan Juha Metsolan taakse.

Seigo ja Elorinne hippasilla

Kun Tappara pääsi johtoon, ei TPS päässyt kamppailemaan pisteistä missään vaiheessa kunnolla. Palola ei kuitenkaan odota huomisesta pelistä helppoa.

− Taitavia äijiä he ovat, mutta tänään heillä jäi vähän piippuun. Emme voi aliarvioida heitä, huomenna menemme heidän kotiluolaan, ja nyt pitää kaikki keskittyminen laittaa siihen, ettei käy köpelösti.

− He tulevat varmasti tällaisen pelin jälkeen kahta kauheammalla draivilla.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin myös nyrkkitappelu, jossa osallisina olivat Tapparasta Aleksi Elorinne ja Palloseurasta Steven Seigo.

− Siinä varmasti haettiin asetelmia huomiseksi. Kun on tuplapeli, ja ottelu on ratkennut, haetaan huomiseen peliin asetelmia.

» Lähetä palautetta toimitukselle