Palola avasi maalihanat - "Hyvä piristysruiske"

KHL / Haastattelu
Olli Palola ei ollut merkittävästi stressannut maalitonta putkeaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kymmenen ottelua joutui Olli Palola odottamaan ennen kuin maalihanat aukesivat. Torstai-illan kamppailussa Moskovan TsSKA:ta vastaan Palola iski ylivoimalla kauden ensimmäisensä.

Helsingin Jokereiden ykkösketjun laidalla torstain ottelussa Moskovan TsSKA:ta vastaan viilettänyt Olli Palola iski viimein kauden avausmaalinsa. Liukas laitahyökkääjä ei merkittävästi stressannut maalittomuuttaan, sillä joukkue on alkukaudella pystynyt voittamaan pelejä hyvään tahtiin. 

− Vähän sitä aina välillä miettii, että kyllä se maali olisi kiva tehdä. Nyt se tuli ja toivottavasti tulee tällä kaudella lisää. Ollaan voitettu, mikä on tärkeintä. Jos tulee pelistä toiseen turpaan, silloin saattaa ottaa enemmän stressiä, Palola pohti ottelun jälkeen.

Palola ei ole ollut kovin tyytyväinen omiin otteisiinsa alkukaudella. Ennen torstain ottelua hänellä oli kasassa vain kaksi syöttöpistettä. Nyt pistetili kasvoi maalin lisäksi yhdellä syöttöpisteellä.

− Maalin suuntaan pelaaminen ja suoraviivaisuus ovat puuttuneet. Kyllä se sieltä alkaa löytymään, Palola vakuutti.

Maalin iskeminen tulikin Palolalle hyvään paikkaan.

− Kyllähän maali antaa itseluottamusta. Kun on itseluottamusta, pelaaminen on aika paljon helpompaa. Eiköhän tämä peli ollut ihan hyvä piristysruiske.

"Olimme askeleen edellä"

Torstaina Jokereiden voittoputki kasvoi jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun moskovalaiset jäivät jalkoihin tylysti 4−0. Jokerit oli vahva erikoistilanteissa, sillä se iski ylivoimalla kaksi osumaa. Palolan kauden avausmaali syntyi ensimmäisessä erässä ylivoimalla John Normanin ja Eeli Tolvasen esityön jälkeen.

− Treenaamme joka päivä sarjan parasta alivoimaa vastaan. Monesti, kun mennään peleihin, se ylivoima on hieman helpompaa kuin treeneissä, Palola sanoi.

Jokerit onnistui jälleen karvauspelaamisessaan mainiosti ja onnistui riistämään kiekon hyökkäysalueellaan useita kertoja. Aktiivinen paineistaminen on ollut Jokereille leimallista tällä kaudella.

− Kyllä me olimme tänään koko 60 minuuttia askeleen edellä. Me pystyimme antamaan painetta ja saamaan vastustajalle kiirettä omalla alueella. Kun yhdelle vastustajalle tuli kiire ja se joutui roiskaisemaan kiekkoa, niin kaksi meidän pelaajaa luki hyvin peliä. Saimme siten kiekonriistoja. Siitä se peli kääntyi meille, Palola arvioi.

Palolan mukaan hyvä yhteispelaaminen on ollut tärkeässä roolissa hyvän karvauspelaamisen luomisessa.

− Mun mielestä me ollaan hyvässä fyysisessä kunnossa. Se on kaiken lähtökohta, että jaksaa luistella 60 minuuttia. Ollaan saatu hyvin annettua painetta, ja kakkos- ja kolmospelaaja ovat olleet hereillä. Karvauspelaaminen on kuitenkin koko kolmikon työtä. Jos yksi menee ja kaksi seisoskelee, siitä ei tule mitään. Jos kaikki ovat samalla sivulla, se on tuon näköistä, Palola pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle