Paakkolanvaara sai toivomansa vastuksen

LIIGA / Haastattelu
Pelicansin nelosketjun sentteri Tommi Paakkolanvaaralle Kärpät ei ole vain tavallinen vastustaja. Paakkolanvaara povaa ottelusarjasta vanhaa seuraansa vastaan todella tasaista.

Viime kaudella näihin aikoihin Pelicans valmistautui liigakarsintaan. Nyt Pelicans sijoittui historiallisesti runkosarjassa toiseksi tehden komeat 213 maalia. Tommi Paakkolanvaaran mukaan huikealle nousulle pohjalta kärkeen on monia syitä.

– Nousu on aika monen sattuman summa. Nyt on koko kausi harjoiteltu paremmin ja pelaajat ovat paremmassa kunnossa. Myös hankinnat ja ulkomaalaisvahvistukset ovat onnistuneet tosi hyvin. Nämä ovat varmaan ne suurimmat syyt, Paakkolanvaara listaa.

Jarrusentterin oma runkosarja oli myös menestys. Paakkolanvaara teki 52 pelaamassaan ottelussa tehot 11+11 ja pisteiden arvoa nostaa se, ettei hän pelannut ylivoimalla ollenkaan. Tehotilasto jäi myös neljä pykälää plussan puolelle.


Paakkolanvaaran laidoilla nähtiin kauden aikana monia eri pelaajia, mutta nelosketjun taso ei silti vaihdellut.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Paakkolanvaaralle Kärpät ei ole vain vastus muiden joukossa

Tommi Paakkolanvaara pelasi Kärpissä seitsemänä kautena ennen tuloaan Pelicansiin. Runkosarjaotteluita hän pelasi kärppäpaidassa 252 kappaletta, joten Oulu ei ole kovin vieras paikka. Tuoko Kärppien kohtaaminen sitten lisälatausta?

– Kyllä se tuo. Periaatteessa toivoin, että Kärpät tulee vastaan. Se on kuitenkin tosi hyvä mittari meille. Jos me Kärpät kaadetaan alta pois, niin sen jälkeen ollaan valmiita ihan mihin vaan. Kärpät on myös kuitenkin itselleni tuttu joukkue, niin on halua näyttää ja pelata entistä paremmin, Paakkolanvaara kertoo.

Kärpissä Paakkolanvaara oli osana menestyvää joukkuetta. Hän pääsi kohottamaan Kanada-maljan käsivarsilleen neljä kertaa. Nyt Pelicansissa hänellä on hyökkääjistä toisiksi eniten kokemusta SM-liigan playoffseista. Paakkolanvaara osaa siis sanoa, mitä playoffseissa menestyminen oikein vaatii.

– Menestyminen vaatii sitä, että jokainen pelaaja on valmis uhraamaan omaa kroppaa, myös hyökkäävät kärkipelaajat. Onnea vaaditaan tietenkin myös, että tärkeimmät pelaajat pysyvät terveinä, Paakkolanvaara kertoo.

Varsinaisia Pelicansin vahvuuksia Kärppiä vastaan Paakkolanvaaran on vaikea sanoa, sillä hän mieltää joukkueet erittäin tasaväkisiksi.

– Vahvuuksista on paha mennä sanomaan. Molemmilla on hyvin liikkuva joukkue. Tietenkin ylivoimalla me tehtiin runkosarjassa eniten maaleja. Maalivahtipeli on molemmilla kunnossa. En näe, että kummallakaan mikään osa-alue hirveän paljoa parempi toista olisi, Paakkolanvaara ennakoi.

Kouluarvosana-asteikolla, kuinka paljon ajatuksissa jo kuumottelee torstain peli?

– Ehkä vielä näin aamusta se on joku seiska tai kasi, mutta mitä pidemmälle päivää mennään, niin sitä enemmän se ajatuksissa pyörii.

» Lähetä palautetta toimitukselle