Pärssinen: "Toivottavasti en pahasti ole isähahmo"

MESTIS / Haastattelu
TUTO oli Kupittaan sankari keskiviikkona.
Kuva © Timo Savela
Timo Pärssinen nimettiin ennen keskiviikon JYP-Akatemia-ottelua TUTOn uudeksi kapteeniksi. "Pärä" juhli vaihtunutta kirjainta rinnassaan tulittamalla JYP-Akatemian nurin tehoin 3+1. Miehen itsensä mukaan mikään ei silti muutu, vaikka C-kirjain paitaan ommeltiinkin.

TUTOn tuore kapteeni Timo Pärssinen kantoi joukkueensa voittoon JYP-Akatemiaa vastaan olemalla mukana kaikissa joukkueensa maaleissa, mukaan lukien jatkoajalla tehty voittomaali.

− Olin jo niin puhki, etten jaksanut enää edes ampua. Sinne päin ja sattui menemään, Pärssinen hymähti jatkoaikamaaliaan.

Kapteeniksi valitseminen ei vaikuttanut miehen omien sanojen mukaan otteisiin jäällä tai sen ulkopuolella.

− Onhan se totta kai kunnia-asia kantaa omassa kotiseurassa C:tä, mutta eipä se hirveästi omaan tekemiseen vaikuta. Yritän joka tapauksessa niska limassa painaa hommia joka pelissä.

Päävalmentaja Ismo Lehkosen mukaan Pärssinen tosiaan painaa hommia.

− Vimma on ollut niin valtava. Hän on yksin ratkonut näitä pelejä, Lehkonen kehui jo vuosien takaa tuttua pelaajaa ottelun jälkeen.

Pärssinen ei metelöi

Nuoren joukkueen johtajana Pärssisen voisi kuvitella olevan joukkueelle ikään kuin isähahmo, mutta purematta turkulainen ei väitettä niele.

− Toivottavasti en ainakaan kovin pahasti ole, Pärssinen nauroi ja jatkoi:

− Yritän olla vain yksi jätkistä. Sen verran kokemusta on kuitenkin tullut, että yritän rauhoitella ja johtaa.

Meteliä konkarin ei tarvitse omien sanojensa mukaan pitää.

− Esimerkillä johdan enemmän. Totta kai sanon, jos on sanottavaa ja kun pitää sanoa. On tuolla muutenkin kavereita, jotka ovat äänessä.

Pulliaisen kanssa löytynyt yhteinen sävel

TUTOn ketjut ovat alkukaudesta luonnollisesti eläneet runsaasti. Pärssisenkin ketjukaverit ovat vaihtuneet tiuhaan.

− Eipä se hirveästi ole kenenkään peliin vaikuttanut. Kyllä se sitten helpottaa, kun jonkun kanssa kemia löytyy, Pärssinen kuvailee.

Pistepörssiä johtavan Tuukka Pulliaisen kanssa Pärssinen onkin löytänyt oivan yhteispelin, mistä osoituksena on esimerkiksi Akatemia-ottelun ensimmäinen maali. Pärssisellä itsellään olisi ollut vetopaikka, mutta kapteeni jakoi kiekon oivaltavasti maalinkulmalle luistelleelle Pulliaiselle, joka pisti kiekon sisään.

− Siinä on kyllä aika helppo pelata. Vähän kun löytää itselle vapaata tilaa ja lapa vain tyhjäksi, niin kyllä Tuukka sen yleensä löytää. Aika kovanluokan pelintekijä tähän sarjaan.

Vastuu maistuu konkarille

Pärssinen nousi JYP-Akatemia-ottelun kolmella maalillaan Mestiksen maalipörssin kärkeen 14 täysosumallaan ja johtaa myös tehotilastoa olemalla plussalla 15 maalin verran.

Turkulainen nauttiikin runsaasta peliajasta niin tasakentällisin kuin myös yli- että alivoimilla. Suuri rooli maistuu viisien MM-kisojen miehelle.

− Hemmetin mukava on pelata. Se oli yksi niistä isoista jutuista, miksi tänne päädyin. Tiesin, että täällä on ainakin tarjolla isoa ruutua ja peliaikaa. Pääsee tosissaan töihin, Pärssinen iloitsi.

37-vuotiaan Pärssisen mukaan vastuu ei kuitenkaan ollut tärkein asia paluussa kasvattajaseuraansa.

− Jossain takaraivossa oli koko 17 vuoden ajan, joka tässä pois oltiin, että jossain kohtaa olisi tarkoitus palata tänne takaisin ja lyödä sitten joskus hokkarit naulaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle