Päävalmentajien mietteet seilasivat hyvin erilaisissa vesissä

LIIGA / Haastattelu
Vaikkei Tuomas Tuokkola kaikesta ollutkaan samaa mieltä tuomariston kanssa, niin mies oli lehdistön edessä hyvinkin hyväntuulinen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola ja JYPin päävalmentaja Marko Virtanen jakoivat auliisti mietteitään lauantain ottelun jälkeen. Tunnelmat leireissä olivat ymmärrettävistä syistä hyvin erilaiset.

Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja jakoi kehuja etenkin maalivahti Hannu Toivoselle.

− Hyvät on tunnelmat. Mielestäni pelasimme tänään kauden parhaan pelimme. Nopeasti, kun summaan kokonaisuutta, niin JYP tuli alkuun ihan helkatin lujaa, niin kuin tiesimme ja epäilimmekin. Toivonen otti siinä pari isoa koppia, kyllähän se määräsi pelin suuntaa.

Ilves piti itsensä vahvasti pelissä mukana ajoittaisista vaikeuksista huolimatta. Lopulta tupsukorvien kuusi maalia peittosivat vieraiden kaksi maalia ja Tuokkola oli tyytyväinen erityisesti tehdyn työn määrään.

− Sen jälkeen pystyimme pelaamaan kylmäpäisesti ja viileästi ja se työn määrä, mitä tänään jäällä tehtiin, oli iso. Pystyimme rytmittämään kiekolla. Totta kai nuo maalit olivat isoja. Siinä oli kupletin juoni tänään. Kolmas erä oli vielä erityisen hyvää johtoasemajääkiekkoa.

Ilves on takonut tämän viikon peleissä yhteensä 11 maalia ja on päästänyt vain kolme. Sekä HPK että JYP kaatuivat komealla maalierolla. Ilves-valmennus ei kuitenkaan lähde haihattelemaan kohti taivaita, vaan pitää jalat maanpinnalla.

− Ei tässä vielä mistään myrskystä puhuta, ihan jäitä hattuun ja matka jatkuu. Meillä on kymmenen jaksoon jaettu tämä kausi ja nyt on ykkösjakso takana ja yhdeksän edessä. Kyllä tässä on pelejä niin maan perusteellisesti jäljellä. Nyt vaan keskitytään siihen, mitä peli tuo tullessaan. Ollaan koko ajan ajan hermolla.

JYP-leirissä ei riemunkiljahduksia huudeltu

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen oli näreissään tämän viikon suorituksista suhteessa viime viikkoon, jolloin kaatuivat SaiPa ja Pelicans.

− Meillä oli viime viikko erinomainen viikko, pelimme oli hyvässä kuosissa. Tämä viikko on ollut vaisu alkuviikon CHL-peliä TPS:ää vastaan lukuun ottamatta.

Pelicans-peli antoi jo ennusmerkkejä tulevasta.

− Liigassa sössimme eilen kiekollisena, annoimme harhasyöttöjä ja niiden jälkeen hups heijaa peli olikin 0-3. Sitten parsimme kasaan 3-3:n. Eli peli tavallaan löytyy sieltä. Olimme sössineet sen pelin jo ja tehneet sen vaikeaksi.

Ilves-peli oli vielä vaikeampi. Syyt olivat toisaalta samanlaiset, mutta myös osittain erilaiset.

− Tänään oli ihan sama juttu, mutta tänään teimme kiekottomana huolimatonta työtä. Yksilötasolla jos luistellaan puolustajista ohi tai muuta tällaista, niin et ole tarpeeksi hyvin valmistautunut. Ei sellaista voi tällä tasolla tapahtua.

− Se, että mistä ne johtuvat, niin siihen totean vain, että kaikenlaisia kokemuksia tarvitaan. Siinä oli hyvänolontunnetta siitä, että tämä jatkuu tästä itsekseen. Saimme vastaamme ahdistuneen HPK:n ja nälkäisen Ilveksen. Pitää oikeasti onnistua, jos meinaa voittaa näitä pelejä. Tänään emme kyllä onnistuneet, Virtanen manasi joukkueensa esitystä.

Pieni valonpilkahdus oli nähtävissä maalipaikkojen voittamisessa, mutta sekään ei Virtasen mieltä juuri lämmittänyt. Virheet kismittivät runsaasti.

− Maalipaikat olivat viidellä viittä vastaan -pelissä meille, mutta ei se mitään lohduta, kun olemme sössineet jo pelin. Isot virheet pitää saada pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle