Päävalmentajat Kotkaniemi ja Manner kilpailivat kiekkojumalien suosiosta

LIIGA / Haastattelu
Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemelle jäi jossiteltavaa maanantain pelistä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kärpät laittoi Ässät ahtaalle lyöden maanantaina Porissa ottelusarjan voitot 3-1-lukemiin. Molempien päävalmentajien mukaan kotijoukkue oli parempi kaksi erää, mutta kolmannessa Kärpät sai vaihteen silmään ja kaasutti ohi.

Joukkueiden tämän kevään neljäs pudotuspelikohtaaminen oli tasainen. Ässät johti lähes koko ottelun avauserän maalillaan, mutta päätöserässä Kärpät löysi taisteluilmeen, kampesi tasoihin ja lopulta ohi. Oululaisten päävalmentaja Mikko Manner huokaili pelin jälkeen kamppailun kovuutta.

− Olimme kyllä hätää kärsimässä, Ässät oli taas aivan loistava. Ne tulevat kovaa maalille ja puolustavat, joten tämä oli jälleen tiukka vääntö.

Saman näkemyksen jakoi myös kotijoukkueen päävalmentaja Mikael Kotkaniemi.

− Tasaista on, mutta me emme vaan saa niitä tarvittavia maaleja. Toisaalta vastustajan maalivahti pelasi taas aivan loistavasti, Kotkaniemi kommentoi.

Vaikka porilaiset hallitsivatkin kaksi erää kenttätapahtumia, kolmannessa tapahtui käsittämätön nukahdus, joka päästi Kärpät mukaan peliin.

− Päätöserässä pääsimme peliin mukaan ja saimme sen tasoitusmaalin. Siitä tulee tässä lajissa aina itseluottamusta, mutta kyllä tänään tarvittiin Veini Vehviläistä ja kiekkojumalia, ettei Ässät olisi karannut, Manner kertoi.

Kiekkojumalia kaipaili puolelleen Kotkaniemikin, mutta vakuutti samalla, ettei Ässät vaivu masennukseen.

− Taistellaan kuitenkin niin kauan kuin kello tikittää, nostetaan leuka pystyyn, vähän verrytellään ja lataudutaan, ja sitten lähdetään kohti Oulua, ässävalmentaja lupasi.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla Kärpille.

» Lähetä palautetta toimitukselle