Otto Honkaheimo HIFK:n maalivahdeista: "Molempiin luotetaan, molemmat ovat hyviä vahteja"

LIIGA / Haastattelu
Otto Honkaheimo on pelannut vahvaa pudotuspelikiekkoa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kokenut HIFK-puolustaja Otto Honkaheimo oli tyytyväinen joukkuepelaamiseen torstaisen Tappara-voiton jälkeen ja antoi erityiskehut maalivahtiosastolle.

Helsingin IFK onnistui tasoittamaan otteluvoitot Tampereen Tapparaa vastaan puolivälierissä lukemiin 2–2, kun se kaatoi Tapparan kotonaan komeasti maalein 5–1.

Ensimmäistä kauttaan HIFK:n takalinjoilla pelaavan Otto Honkaheimon, 29, mukaan ottelu ratkesti IFK:n parempaan puolustuspelaamiseen.

– Me puolustettiin hyvin, eikä annettu kaverille vaarallisia maalipaikkoja. Se yksi maali tuli, mutta se oli kauneusvirhe ja (Ville) Husso pelasi hyvän pelin tänään, Honkaheimo lausui pelin jälkeen.

"Molemmat ovat samanlaisia hiljaisia, nuoria ja ujoja poikia, sinkkujakin vissiin vielä."

Honkaheimolta jäi väliin pudotuspelien ensimmäiset kaksi Villi kortti -ottelua toista tamperelaisjoukkuetta Ilvestä vastaan. Puolivälieriin tervehtynyt raumalaispuolustaja nauttii pudotuspelikiekosta.

– Oli vähän sairasteluja alla, niin en päässyt pelaamaan Ilvestä vastaan. Totta kai näissä kevätpeleissä on enemmän intoa ja olen aina tykännyt näistä. Näihin syttyy helposti ja ollaan pelattu hienosti joukkueena.

Runkosarjassa Honkaheimo sai kokoon yhden maalin ja kaksi syöttöpistettä 47 ottelussa. Nyt neljä pudotuspeliottelua Tapparaa vastaan ovat jo tuottaneet identtiset tehot 1+2.

– Ei siihen oikeastaan mitään selitystä ole. Nyt on tuntunut hyvältä ja olen pystynyt auttamaan joukkuetta, Honkaheimo kertoi.

Nuorille, sinkuille maalivahdeille tunnustusta

IFK:n maalilla nähtiin tässä neljännessä osaottelussa Husso, jonka edellisestä ottelusta oli kulunut jo lähes kolme viikkoa. Ensimmäiset viisi pudotuspeliottelua maalilla pelanneen Kevin Lankisen ollessa poissa kokoonpanosta, runkosarjassa enemmän pelannut Husso palasi maalinsuulle. Se ei Honkaheimon mukaan vaikuttanut joukkueen tekemiseen.

– Molemmat ovat samanlaisia hiljaisia, nuoria ja ujoja poikia, sinkkujakin vissiin vielä. Molempiin luotetaan ja molemmat ovat hyviä maalivahteja.

Kaksi ensimmäistä osaottelua hävinnyt IFK pääsee saalistamaan lauantaina kolmatta peräkkäistä voittoaan ja hankkimaan ottelupalloa ensi maanantain kotiottelulle. Honkaheimo lähtee Tampereelle erittäin luottavaisin mielin.

– Meidän pitää jatkaa tätä aktiivista pelaamista. Ollaan saatu hyvin tukittua kaverilta vastahyökkäyksiä, joita ensimmäisissä peleissä tuli. Jokainen peli on ollut tasainen ja olisi voinut kääntyä mihin vaan. Tänäänkin vastustajalla oli omat paikkansa, mutta me puolustettiin hyvin, Honkaheimo sanoi.

– Nämä ovat niin sanottuja maalin pelejä, pitää vaan olla tarkkana koko ajan. Sarja on kuitenkin vasta 2–2, joten mitään ei ole vielä saavutettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle