Osala ylisti Leijonien kapteeni Kukkosta: "Kertoo paljon, että hän pelaa vammasta huolimatta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lasse on synnynnäinen johtaja, Osala luonnehti leijonakapteenia.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonien isokokoinen hyökkääjä Oskar Osala ylisti harjoitusten jälkeen joukkueen kapteeni Lasse Kukkosta, jonka turnaukseen on mahtunut paljon enemmän koetinkiviä kuin joukkuekaverille voisi ikinä toivoa.

Leijonien hyökkääjä Oskar Osala kertoi välipäivän harjoitusten jälkeen mielipiteensä joukkueen kapteenista Lasse Kukkosesta. C-kirjainta kantavan Kukkosen turnaus on ollut kaikkea muuta kuin helppo.

Heti avausottelussa Valko-Venäjää vastaan tulleen sormivamman jälkeen Kukkonen joutui käymään Suomessa toimenpiteessä, jonka jälkeen hän palasi Pariisiin. 

− Hän on erittäin hieno tyyppi kaukalon ulkopuolella. Hän on mukava ja pitää huolta, että kaikilla on asiat hyvin, ihasteli Osala Kukkosen ominaisuuksia ihmisenä ja pelaajana.

Jääkiekkoilijana Kukkonen ei ole kaikista taitavin pelaaja, mutta hänellä on sellaisia avuja, joita joukkueen sisällä arvostetaan monesti näppäryyttäkin enemmän.

− Kaukalossa hän on esimerkillinen, sillä hän lyö kaiken likoon ja tekee ratkaisut viimeisen päälle − joukkueen yhteiseksi hyväksi.

Kukkosen tekemisestä voi moni joukkuekaveri oppia paljon. Oululainen on kaikkea muuta kuin luovuttajatyyppi.

− Sellainen peli-ilme tarttuu kaikkiin, kun näkee kuinka epäitsekkäästi hän pelaa. Kertoo paljon, että hän pelaa vammasta huolimatta. Aika moni muu olisi varmasti lähtenyt kesälomalle.

Kukkosen mukana olisi lähtenyt paljon

NHL:ssäkin mittavan ajanjakson pelannut puolustaja jaksaa vaihdosta toiseen taistella omiensa puolesta.

− Lasse on synnynnäinen johtaja ja tosi iso osa tätä joukkuetta. Ei ihme, että hän on pelannut tuollaisen uran.

Osala spekuloi myös sitä, mikäli Kukkosen kisat olisivat päättyneet sormivammaan ja hän olisi jäänyt pois joukkueen toiminnasta.

Leijonissa on näissä kisoissa paljon Oulussa urallaan pelanneita pelaajia, joten Kukkonen on monelle tuttu mies seurajoukkuepeleistäkin.

− Paljon olisi kadonnut. Niin iso pelaaja hän on. Vielä, kun täällä on niin paljon kärppäläisiä, niin heille hän on varmasti erityinen johtaja ja suunnannäyttäjä. Tuntuu, että he imevät Lassesta vielä enemmän oppia.

Osala listasi vielä kolme asiaa, jotka hänen mielestään Kukkosessa on kaikkein parhaita ominaisuuksia.

− Mahtavaa, että meillä on tuollainen kapteeni. Sitoutuminen, peli-ilme ja uhrautuvaisuus tarttuvat meihin kaikkiin, kiitteli Osala kipparia.

» Lähetä palautetta toimitukselle