Osala odottaa kahden entisen pelikaverin kohtaamista - päihitti Tolvasen välipäivän rankkarikisassa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Oskar Osalan rooli tähän mennessä on ollut olla Leijonien 13. hyökkääjä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Leijonat vietti maanantaina välipäivää ja vain muutama pelaaja nähtiin joukkueen harjoituksissa. Oskar Osalalle ottelu Etelä-Koreaa vastaan on samalla ottelu kahta entistä pelikaveria vastaan.

Gangneungin harjoitushallissa on maanantaina hiljaista, vaikka käynnissä pitäisi olla Leijonien harjoitukset. Huomisen Etelä-Korea ottelun johdosta maanantai on kuitenkin Leijonien vapaapäivä ja jäät ovat joukkueelle vapaaehtoiset.

Jäällä nähdäänkin vain kuusi pelaajaa: hyökkääjät Oskar Osala ja Eeli Tolvanen, puolustajat Miro Heiskanen ja Mikko Lehtonen sekä maalivahdit Karri Rämö ja Juha Metsola.

- Välipäivä on sujunut ihan mukavasti. Aamulla nukuin pitkään, söin hyvin ja käytiin eilinen peli läpi. Nyt harjoituksissa sitten pieni hiki päälle ja loppupäivä perheen kanssa, kommentoi Osala keskiviikon aikataulua.

"Dalton pysyy varastamaan pelejä"

Osalan perhe on ollut miehen tukena kisapaikalla olympialaisten alusta lähtien. Peliaikaa Osala on tähän asti kuitenkin saanut niukasti, kun miehen rooli vaihdellut 13. hyökkääjän ja katsomon välillä.

- Kyllä minulle kerrottiin silloin, kun olympiakutsu tuli, että lähtökohtaisesti aloitan tässä roolissa. Ei ole tullut siis yllätyksenä.

KHL:n seurajoukkueessaan isoja peliminuutteja tahkoavalle Osalalle ylimääräisen hyökkääjän rooli on vieras. Ottelun viettäminen pelkästään vaihtopenkillä vaatii Osalan mielestä rautaisia hermoja.

- Totta kai sitä haluaisi olla välillä mukana kentällä. Sitä jännittää paljon enemmän näin kentän laidalla kuin silloin, kun pelaa. Silloin on niin keskittynyt ja sisällä siinä omassa jutussaan, mutta nyt näkee paremmin sen kokonaiskuvan.

Leijonien välipäivän treenit huipentuivat leikkimieliseen viiden laukauksen rankkarikisaan. Jatkoajan laskujen mukaan voiton olisi ottanut Tolvanen 4-3 Osalaan nähden. Osala kuitenkin korjasi, että hän voitti Eelin lukemin 3-2.

Puolustajat olivat kisassa tällä kertaa täysin vastaantulijoita ja esimerkiksi Lehtonen onnistui maalinteossa vasta yhdeksännellä yrityksellään.

Swift ja Dalton merkatut miehet Etelä-Korean kokoonpanossa

Suomen ja Etelä-Korean välinen neljännesvälierä alkaa huomenna kello 14:10 Suomen aikaa. Voittaja jatkaa pelejään turnauksessa Kanadaa vastaan keskiviikkona ja häviäjän kohtalona on putoaminen.

- Emme ole Etelä-Koreaa käyneet vielä läpi. Sen tiedän, että heillä on kaksi entistä pelikaveriani joukkueessaan. Michael Swiftin kanssa pelattiin OHL:ssä ja maalivahti Matt Daltonin kanssa Neftehimikissä kaksi vuotta samassa joukkueessa. Hienoa nähdä heidät tositoimissa ja tulee olemaan hauskaa pelata heitä vastaan pitkästä aikaa.

Oman lisämausteensa neljännesvälierään luovat Etelä-Korean kannattajat. Meteliä on taatusti hallissa siis luvassa ja Gangneung Hockey Centren lähes kaikki 10 000 paikkaa käytössä. Tätä ennakoi myös Osala.

- Ihan hullunmyllyä odotan. Korealaiset fanit eivät ole tottuneet katsomaan jääkiekkoa, mikä tekee siitä vielä ihmeellisempää. Kun he yhtäkkiä ties mistä syystä hullaantuvat, niin alkaa itsekin ihmettelemään, että mitäs nyt tapahtuu. Tulee todella eksoottinen ottelu huomenna.

Selvää on, että Suomi lähtee huomiseen kamppailuun selkeänä ennakkosuosikkina. Tappio ja sitä myöten putoaminen olympialaisista jo ennen puolivälieriä olisi käytännössä kaikkien aikojen epäonnistuminen Leijonilta.

Osala ei näe asiaa samalla tavalla, vaan muistuttaa Etelä-Korean olevan parempi joukkue kuin mitä moni ehkä odottaa.

- Ihan tarkkaan en ole seurannut, mutta heillä on todella hyviä yksilöitä, kuten Swift, joka on todella vaarallinen hyökkääjä. Dalton pysyy varastamaan pelejä, kun hänellä sattuu se paras vire päälle. Meidän täytyy olla täysin hereillä alusta asti, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle