Osala Leijonien karmeasta tappiosta: "Noin isot lukemat eivät ole sattumaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Osala tuuletti maalia kertaalleen − turhaan.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonat koki karmaisevan tappion Ranskalle MM-alkusarjan ottelussa Pariisissa. Suomen hyökkääjä Oskar Osala oli lähellä maalintekoa, mutta ei onnistunut.

Ranska voitti historiansa ensimmäisen kerran Suomen MM-tasolla. Lukemat olivat kisaisännille peräti 5−1. Oskar Osalalla oli oma maalipaikkansa, mutta hyökkääjän luuloista huolimatta kiekko ei mennyt huippuottelun pelanneen Florian Hardyn selän taakse.

− Luulin, että se meni sisään. Pääsen varmasti koosteisiin tuolla, mutusteli Osala.

Leijonien näkökulmasta karut lukemat eivät Osalan mielestä selittyneet omalla huonoudella, vaan Ranskan todella hyvällä tekemisellä.

− Ranska oli hyvä. He tekivät enemmän hommia kuin me ja pelasivat uhrautuvaa peliä. Noin isot lukemat eivät ole sattumaa, kertasi Osala.

Lauri Marjamäki otti Joonas Korpisalon pois maaliltaan kolmannen erän lopulla, mutta kavennusosumien teko ei onnistunut. Sen sijaan Ranska teki loppunumerot tyhjään maaliin. Osalan mielestä vaihtopenkki pysyi keskittyneenä loppuun asti.

− Penkillä oli hyvä meininki, eikä homma lässähtänyt missään vaiheessa. Siitä ei ollut homma kiinni.

Leijonien peli näytti aika ajoin erittäin sekavalta, ja varsinkin puolustuspäässä joukkue oli suurissa vaikeuksissa. Kysyttäessä ongelmien alkulähdettä Osala pyöritteli kaikenlaisia vaihtoehtoja.

− En ole ihan varma, mutta ei pelitavassa ole vikaa. Ennemminkin sen toteutuksessa on. Pitäisi pysyä kärsivällisenä ja toteuttaa meidän hommaamme. Täytyisi nostaa työmäärää.

Seuraava mahdollisuus työmäärän nostamiseen tulee eteen jo maanantaina, kun Suomi kohtaa iltaottelussa Tšekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle