Osala arvioi KHL:n pudotuspeliparit: "Meillä ei ollut mitään palaa"

KHL / Haastattelu
Oskar Osala pelaa hyvää kautta Metallurgissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

KHL:n pudotuspelien toinen kierros alkaa torstaina. Jäljellä on kahdeksan joukkuetta. Maajoukkueen höyryjyrä Oskar Osala arvioi otteluparien voimasuhteet.

Sibir Novosibirsk - Metallurg Magnitogorsk

Runkosarjan loppupuoliskolla vahvaan lentoon kiihdyttänyt Sibir oli jopa lähellä itäisen konferenssin voittoa. Novosibirskiläiset kaatoivat pudotuspelien avauskierroksella Traktor Tšeljabinskin kuudessa ottelussa. Sibir-hyökkääjä Jarno Koskiranta on iskenyt jo viisi pudotuspelimaalia ja jakaa maalipörssin kärkisijan Metallurg-tähti Sergei Mozjakinin kanssa.

− Pelasimme Sibiriä vastaan runkosarjassa kaksi kertaa. Ensimmäistä kotipeliä en edes muista, mutta vieraissa hävisimme 4−1. Se oli ensimmäisiä otteluita maaottelutauon jälkeen. Olimme tappiolla 4−0, tein viimeisellä minuutilla säkämaalin.

− Meillä ei ollut siinä matsissa mitään palaa. Odotan todella tasaista sarjaa, tämä ei tule päättymään 4−0, 4−1 tai mitään sellaista. Kuusi tai seitsemän ottelua vaatii, että sarja kääntyy meille.

Ak Bars Kazan – Avangard Omsk

Raimo Summasen johtama Omsk väänsi itsensä jatkoon pitkän kaavan mukaan, kun Barys Astana taipui vasta sarjan seitsemännessä ottelussa. Itäisen konferenssin runkosarjan voittanut Ak Bars Kazan oli yllättävissä vaikeuksissa Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan, mutta selviytyi kuitenkin lopulta helposti jatkoon voitoin 4−1.

− Runkosarjan jälkeen olisin sanonut, että Kazan vie, mutta Avtomobilist laittoi heidät yllättävän tiukoille. Mekin olemme pelanneet heitä vastaan kovia pelejä. Uskon silti, että Kazan tämän sarjan klaaraa. Ei ole kuitenkaan mikään läpihuutojuttu.

SKA – Moskovan Dinamo

Moskovan Dinamo voitti Gagarin Cupin kahdesti peräkkäin kausilla 2012 ja 2013. Viime keväänä tie tyssäsi Lokomotiv Jaroslavlia vastaan avauskierroksella. Tänä vuonna Lokomotiv sinnitteli mukana muutaman ensimmäisen ottelun, mutta joutui toteamaan Dinamon paremmakseen voitoin 4−2.

Moskovassa on vahva voittamisen kulttuuri ja yhtenäinen joukkue, joka voi kääntää tasaisen sarjan asetelmia Dinamon eduksi.

− Olen pelannut molempia vastaan kerran tällä kaudella. Aika vähän seuranneena sanoisin, että Dinamo on suosikki tai sitten 50/50-asetelmat. Ilja Kovaltšukin pannun ylikiehuminen voi ratkaista sarjan. Dinamo on kova. SKA saa pelata nappisarjan, jos meinaavat voittaa.

Jokerit – TsSKA

Jokerit on altavastaaja runkosarjan voittanutta TsSKA:a vastaan, mutta Erkka Westerlundin takia Osala ei uskalla sanoa sarjan voittajasta mitään.

− TsSKA on todella hyvä joukkue, venäläiseksi joukkueeksi pelaa todella kypsää jääkiekkoa. Viime kaudella TsSKA-valmentaja Dmitri Kvartalnov pudotti Sibirin puikoissa Kazanin jatkoista. Hän on hyvä koutsi. Tekisi mieli sanoa, että on vaikea uskoa Jokereiden voittoon.

− Mutta Erkan historia isoissa otteluissa ja sarjoissa on sen verran vakuuttava, että en sano mitään. Olen otettu Jokereiden pelaamisesta, he ovat pelanneet koko kauden todella hyvin.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle