Onko O'Brien Kerhon puuttuva palanen?

LIIGA / Haastattelu
Shane O'Brien (keskellä) pelasi Panthersissa yhdeksän pelin verran.
Kuva © Getty Images
HPK on keväästä asti etsinyt isokokoista fyysistä puolustajaa. Kolmas kerta toden sanoo? Kahden epäonnistuneen kokeilun jälkeen vuorossa on kanadalainen Shane O'Brien.

Yli 500 NHL- ja yli 300 AHL-ottelua. Ammattilaisuran jäähysaldona lähes 2000 minuuttia. Siinä silmiinpistävimmät tilastot HPK:n tuoreesta hankinnasta, lähes kaksimetrisestä ja yli satakiloisesta Shane O'Brienista.

Minkälaisen puolustajan Kerho hankki?

− Kahdella viime kaudella yli sata peliä AHL:ssä ja lähes viisikymmentä pistettä. Hän pystyy pelaamaan. Lisäksi hän on isokokoinen, fyysinen ja pelaa kovaa, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi hankintaa.

"Menestyvässä joukkueessa on monipuolista osaamista"

Keväällä joukkueen rungon julkistuksen yhteydessä silloinen vt. toimitusjohtaja Timo Virtanen kertoi HPK:lla olleen aiemmilla kausilla kokoonpanossaan isokokoisen fyysisen puolustajan mentävä aukko.

Keväällä hankitun venäläisen Kirill Tulupovin kausi ja kenties koko ura meni plörinäksi edellisellä kaudella sattuneen nilkkavamman ja sen huonon hoidon vuoksi. Myöskään syksyllä hankittu slovakialaisjätti Richard Stehlík ei onnistunut vakuuttamaan koejaksollaan sopimuksen arvoisesti.

HPK jatkoi kartoittamista ja myös O'Brienin nimi nousi syksyn mittaan esille. Hän kuitenkin halusi hakea vielä paikkaa NHL:stä. Kun sellaista ei joulukuun puolessa välissä ollut auennut, suuntasi kanadalainen katseensa Eurooppaan.

− Silloin ei ollut vielä taloudellisesti mahdollista hankkia ketään, mutta tilanne muuttui ja hän tuli uudestaan kuvioihin.

O'Brienia ei haettu mitään tiettyä vastustajaa silmällä pitäen. Pennanen haluaa HPK:n olevan monipuolinen joukkue.

− Se on nähty aiemmilta kausilta, että menestyvässä joukkueessa on monipuolista osaamista. Taitoa, nopeutta, hyvää hyökkäämistä ja hyvää puolustamista.

O'Brienilla on maine jopa likaisista tempuista. Pennanen on kuitenkin varma, että puolustajan hyöty on nimenomaan pelillinen. 33-vuotias kanadalainen on tullut Liigaan hakemaan uutta nostetta uralleen.

− Hänellä on sellainen historia, joka varmasti kitkee tiettyjä asioita pois. Ei me kuitenkaan mitään ylilyöntejä haluta. Hän on tiimijätkä ja tekee, kuten valmentaja toivoo.

− Isoin asia hänen kohdallaan on se, että hän on ollut alkukauden pelaamatta. Lisäksi uuteen kulttuuriin tottuminen vie aikaa. Mitä pidemmälle kevät etenee, hyöty hänestä on nimenomaan pelaamisessa.

Entä riittääkö kahden viikon koeaika näkemään, onko O'Brienista täyttämään tyhjiö?

− Kyllä se kahdessa viikossa nähdään, missä kunnossa pelaaja on maaliskuussa, Pennanen vakuuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle