Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Brian O`Neill ja Jokerit haastavat seuraavaksi Moskovan TsSKA:n.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

O'Neill: "Sarjan katkaisemisesta valtavasti etua"

Jokereiden Brian O'Neill sai jännittää sarjan ratkaissutta maalia hetken, kun tuomarit kelasivat videolta HK Sotšin haastetta hänen olemisestaan maalivahdin alueella. Osuma kuitenkin hyväksyttiin ja Jokerit sai kaivatun tauon ennen TsSKA-sarjan alkamista.

Perjantain kamppailu ei ollut helsinkiläisille helppo. Kurinalaisesti puolustanut sotšsilaisjoukkue piti isännät pois maalipaikoilta ja suojeli maalin johtoaan. Eeli Tolvasen lopun tasoitusmaali vei kuitenkin kamppailun jatkoajalle.

Sama mies oli myös ottelun ratkaisija, kun hän kieputti venäläisjoukkueen kesälomalle. Iso osa yleisöstä poistui jo hallista kotijoukkueen voittoa makustellen, mutta vieraiden haaston myötä osumaa tarkasteltiin vielä pitkään videolta. Ketjun sentteri Brian O'Neill oli työnnetty maalivahdin alueella, eikä hän päässyt sieltä pois ennen kuin kiekko meni verkkoon.

- Minut työnnettiin maalivahdin alueelle. Olin vähän huolissani mahdollisesta hylkäämisestä, sillä varmaankin olin vähän alueella. Onneksi tuomari teki hyvän päätöksen meille, O'Neill huokaisi ottelun jälkeen.

- Hyvää luonnetta osoittava voitto. Olimme tappiolla pari minuuttia ennen loppua ja saimme tuollaisen maalin, se näytti mitä joukkueemme on. Kun menemme eteenpäin pudotuspeleissä, niin tiedämme kuinka voimme nousta epätoivoisistakin tilanteista. Viime vuonna hävisimme kolme jatkoajalle mennyttä pudotuspeliä, mutta nyt olemme voittaneet pari. Se antaa paljon itseluottamusta joukkueelle.

Jokereiden ja HK Sotšin pudotuspelisarjassa helsinkiläiset iskivät kahdessa pelissä peräti seitsemän maalia, mutta kolme muuta olivat todella tiukkoja, eikä maaleja syntynyt samalla tahdilla.

- Niissä parissa pelissä oli paljon ylivoimaa ja onnistuimme kovalla teholla. Tänäänkin ylivoimamme oli ihan hyvää, mutta tulosta ei tullut. Heillä on hyvä ja organisoitu joukkue, ja oli meille vaikeaa päästä aivan parhaille paikoille, hyökkääjä analysoi.

Sarjan katkaiseminen Helsingissä oli tärkeää

Jos Jokerit olisi hävinnyt perjantaina, seuraava peli olisi pelattu Sotšissa sunnuntaina, ja mahdollinen seitsemäs kamppailu Helsingissä tiistaina. Seuraava pudotuspelikierros alkaa jo ensi perjantaina, joten voitolla Jokerit sai itselleen melkein viikon verran aikaa valmistautua kovaan sarjaan, jossa vastaan asettuu suoraan 4-0-voitoin jatkoon edennyt Moskovan TsSKA.

- Seuraavaa sarjaa ajatellen sarjan katkaiseminen tänään oli huikea etu. Jos homma olisi jatkunut ja olisi pitänyt vielä matkata Sotšiin. Sarjan katkaisu kotona ja matkan välttäminen oli todella iso juttu. Monet ovat pelanneet todella paljon tällä kaudella, joten pieni tauko ennen seuraavaa sarjaa tekee todella hyvää.

- En varmaan koskaan ole pelannut näin paljon lyhyessä ajassa. Yksi ottelu meni vielä toiselle jatkoajalle ja tämäkin ensimmäisen jatkoajan loppupuolelle. Viisi peliä olikin oikeastaan kuusi peliä seitsemään päivään! Välissä vielä matkustus, joten olihan tässä paljon jääkiekkoa lyhyeen aikaan.

O'Neill on itsekin saanut pelata paljon, kun hän oli mukana myös USA:n olympiajoukkueessa. Muutaman päivän levon jälkeen hän on kuitenkin valmis ja odottaa jo innolla edessä siintävää isoa haastetta.

- Pelaaminen tuntuu itseasiassa tosi hyvältä, paremmalta kuin kertaakaan olympialaisten jälkeen. Odotan vielä lisää pelaamista! Hienoa päästä pelaamaan TsSKA:ta vastaan. Se on Euroopan parhaita seurajoukkueita, ja on hienoa päästä pelaamaan heitä vastaan. Haluamme revanssia viime vuodesta, ja uskon että sarja tulee olemaan erilainen kuin viimeksi, O'Neill viittasi viime vuonna voiton 4-0 päättyneeseen avauskierroksen ottelusarjan.

Sotšilaisia vastaan Jokereiden puolustuspaketti pysyi kohtalaisen hyvin kasassa, mutta jatkossa painetta tulee paljon enemmän, kun moskovalaisjoukkue pystyy myllyttämään täydet 60 minuuttia kaikilla ketjuillaan.

- Puolustamista pitää parantaa. Jos haluaa voittaa mestaruuden, niin koko joukkueen puolustamisen pitää olla todella hyvää. Olimme siinä aika hyviä kyllä tänäänkin. Päästimme yhden ylivoimamaalin, mutta tasakentällisin olimme itseasiassa kaksi plussalla. Jos voimme pelata tasakentällisin nollille, niin uskon että erikoistilanteillamme voimme sitten kaataa TsSKA:n, yhdysvaltalainen päätti.

Lue myös

Maltilla Mosesin kanssa, arvo nähdään vasta pudotuspeleissä

KHL | 3.1.2018 19:56
Helsingin Jokerit teki ennen KHL:n siirtotakarajaa kovan hankinnan, kun kolmen vuoden takainen maalikuningas Steve Moses saapui takaisin Helsinkiin. Mosesiin lyötiin kovat odotukset pöytään heti kättelyssä, mutta maalintekijälle on annettava aikaa. lue lisää

O'Neill myöntää: "Kaikkihan me kaipaamme Eeliä"

KHL | 21.12.2017 21:59
Kolmen vuoden jatkosopimuksen joulukuun alussa Jokereiden kanssa solminut Brian O'Neill on tehnyt vahvan paluun kaukaloihin loukkaantumisen jälkeen. Torstai-illan ottelussa hän sai paljon peliminuutteja, kun Peter Regin loukkaantui. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 49: Missä on Tolvasen maalijyvä?

KHL | 12.12.2017 11:57
Kahdeksan ottelua on Jokerien alkukauden komeetta Eeli Tolvanen joutunut tahkoamaan ilman ainuttakaan täysosumaa. Samalla Juuso Hietanen on tehnyt vahvan paluun loukaantumisen jäljiltä, mutta rahkeita olisi vieläkin parempaan. lue lisää

O'Neillille kolmen vuoden jatko Jokereissa

KHL | 6.12.2017 10:23
Jokerien tehokkaimpiin pelaajiin tällä kaudella kuuluva Brian O'Neill on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen. lue lisää

Jokerit säväyttänyt karvauksellaan – "Meillä on kaksi vaihtoehtoa"

KHL | 22.9.2017 10:19
Helsingin Jokerit kaatoi torstaina suorastaan näytöstyyliin lukemin 4–0 punakoneeksikin kutsutun Moskovan TsSKA:n. Jokerit onnistui kiekonriistoissa. Brian O'Neillin mukaan kaksivaiheisuus joukkueen puolustuspelissä on kaiken ydin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Brian O'Neill

Jokerit #21 R h
s. 1988 Yardley, PA, USA
175CM / 78KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: Ei varausta