Omark: "Melkein kuin NHL:ssä"

KHL / Haastattelu
Linus Omark on Jokereiden tehokkain pelaaja.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit nappasi jo viidennen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi Dinamo Riian vieraissa maalein 3−4. Joukkueen menestyksen salaisuus on taitavien pelaajien tiiviistämässä joukkuehengessä. Jokereiden tehomiehen Linus Omarkin mukaan myös taustaorganisaation laatu on tärkeä tekijä.

Jokerit palasi myöhään maanantai-iltana Helsinkiin kahden ottelun vieraskiertueelta tuomisinaan täydet kuusi pistettä. Jokereiden tehoista maanantaina vastasivat tutut miehet. Joukkueen pistepörssin kärjessä porskuttaa 11 maalia ja 34 pistettä kerännyt ruotsalaistaituri Linus Omark, jonka useampikin nuoren polven latvialaiskannattaja nimesi suosikkipelaajakseen.

− Pelasimme Zagrebissa ehjän ottelun ja täällä Latviassa kaksi hyvää erää. Kuusi pistettä on kaikki mitä voi pyytää, Omark kertoi maanantain Dinamo Riika-ottelun jälkeen.

Dinamo oli odotetun vaarallinen ja siirtyi avauserässä jo 3−1-johtoon äänekkään kotiyleisönsä edessä.

− Saimme ensimmäisen maalin, mutta he tekivät kolme terävää maalia heti perään. Osoitimme luonnetta ja saimme käännettyä ottelun itsellemme.

− Ylivoimaa on ollut viime peleissä vähemmän. Oli tärkeää saada onnistumiset niistä, maalin ja kaksi syöttöpistettä ylivoimilla kerännyt Omark kertoo.

Riian Dinamo on sarjataulukon mukaan KHL:n heikointa ainesta, mutta sitä oli maanantaina vaikea uskoa. Joukkue taisteli todella hyvin.

− Hei, he olivat voittaneet kuusi kotiottelua putkeen, Jokereiden apuvalmentaja Hannu Virta huikkasi matkalla pukukoppiin tiivistäen voiton merkitystä.

Jokerit on kasvanut joukkueeksi

Omarkin mukaan Jokereiden voiton salaisuus on laadukkaissa yksilöissä, joista syntyy hieno joukkue. Organisaation ammattimaisuudella on oma tärkeä merkityksensä.

− Meillä on hyvä pelisysteemi ja hyvin roolitettu joukkue. Blokkaamme laukauksia ja meillä on kaikki mitä tarvitaan maalintekoon. 

− Moni on pelannut MM-kisoissakin ja meillä on paperilla kovia nimiä. Olemme saaneet tehtyä niistä hienon joukkueen. Olen pelannut KHL-kiekkoa myös Dinamo Moskovassa. Siellä oli hyvä jengi, mutta huonompi pelisysteemi. Vaikea vertailla, mutta Jokerit on yksi parhaista joukkueista ja seuroista, joissa olen ollut. Melkein kuin NHL:ssä, Omark kehaisee.

Myös KHL:n maalipörssin kärkeen 20 maalilla noussut Steve Moses nostaa joukkueen hyvän fiiliksen esiin.

− Kotona perhe ja muut vaikuttavat hieman keskittymiseen. Reissun päällä tiivis yhdessäolo kehittää paljon keskinäisiä suhteita. Meillä on kivaa ja on tärkeä nauttia pelaamisesta. Se näkyy myös tuloksissa, Moses summaa.

− Pelireissujen aikana ehtii ehkä yhtenä iltana käydä ulkona syömässä, mutta emme ole lomalla vaan pelaamassa ja tekemässä töitä, Moses muistuttaa.

Joukkueen paras vitsiniekka on Petr Koukal, mutta tsekkipelurin kielitaidossa olisi hieman parantamisen varaa.

− Koukalilla on varmasti parhaat vitsit, mutta hänen jutuistaan ymmärtää ehkä noin puolet, hyväntuulinen Moses naurahtaa.

Jokerit nousi sarjataulukossa jo pisteen päähän Pietarin SKA:sta, joka on vajonnut kolmen ottelun tappioputkeen. Jokereiden ottelut jatkuvat tiiviillä neljän kotiottelun rykäyksellä. Seuraava ottelu pelataan torstaina, kun Sibir Novosibirsk saapuu Helsinkiin. Jos saapuu.

− Yleensä seurat ilmoittavat ilmoittavat saapumisestaan ja aikatauluistaan viimeistään viisi päivää ennen tuloaan. Sibirin pitäisi tulla Suomeen keskiviikkona. Eipä ole vielä mitään kuulunut, Jokereiden logistiikasta vastaava Vesa Vilkkula kertoi maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle