Olla ystäviä ja välittää

LIIGA / Haastattelu
Salcido näkyy ja kuuluu myös Kisapuiston katsomossa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Lappeenrannan pidetyin yhdysvaltalainen lienee tällä hetkellä Brian Salcido. SaiPa-puolustaja tekaisi illan ottelussa komean soolomaalin ja puhui joukkueestaan kuin yhdestä suuresta perheestä.

Brian Salcido oli mies paikallaan, kun SaiPa otti pudotuspelipaikkaa ajatellen elintärkeän 6–3-voiton Lahden Pelicansista. Ottelun avausmaalin ja kaksi syöttöpistettä nimiinsä kirjaillut Salcido ei kuitenkaan ollut omien suoritustensa suitsutuksesta moksiskaan.

– Oli ihan hienoa saada pari pistettä taululle, mutta tärkeintä on, että voitimme, Salcido korosti kolmen pisteen merkitystä.

Paikallisvastustaja Pelicans on tullut kauden aikana tutuksi SaiPalle, mutta entisen joukkuetoverin Jere Myllyniemen näkeminen vastustajan paidassa vaatii vielä totuttelua.

– On outoa pelata omaa kaveria vastaan. Jään ulkopuolella hymyilemme ja juttelemme, mutta kun peli alkaa, ystäviä ei ole, kalifornialaiskiekkoilija summasi.

– Maalivahtien kanssa se tietysti vaikuttaa, että tietää paremmin mitkä ovat heidän vahvuuksiaan ja mitkä heikkouksia.

Pelikavereista parhaimmat

SaiPa on myös kuluvan kauden aikana joutunut sopeutumaan avainpelaajien loukkaantumisiin sekä pelaajaliikenteeseen, kun muun muassa maalivahtiosasto on muuttunut täysin. Salcido laskee sen kuitenkin kuuluvan pelin henkeen.

– Onhan se joskus raskasta, kun ystävystyy ja välittää toisesta. Se tässä joukkueessa on mahtavaa, kaikki ovat hyviä tyyppejä ja kenen tahansa lähtö olisi kurjaa, Salcido vakuutti.

– Tämä on kuitenkin jääkiekkoa, ja jääkiekko on bisnestä. Me kaikki olemme varmasti olleet kehissä riittävän kauan tietääksemme, että pelaajakauppoja tulee aina. Pitää vain muistaa, että ne ovat joukkueen parhaaksi.

On kuitenkin yksi, jonka lähtemisestä Salcidon olisi vaikeaa päästä yli.

Oh man, kyllä se olisi "Savi" [Per Savilahti-Nagander]! Me tulemme hyvin toimeen ja pelailemme videopelejä yhdessä, joten olisi ikävä nähdä hänen lähtevän.

Savilahti-Nagander on myös miehittänyt tällä kaudella Salcidon tavoin sairastupaa. Viime lokakuussa ruotsalainen vakuutti, etteivät katsomossa loukkaantuneiden kiekkoilijoiden ympärillä parveilleet tytöt olleet siellä hänen vaan niiden komeiden pelaajien vuoksi. Salcido allekirjoitti pelikaverinsa väitteen.

– "Savi" se hyvännäköinen ei ainakaan ollut, sen voin sanoa, yhdysvaltalainen nauroi ja kiemurteli kysymykselle kuka sitten on se joukkueen vetävin pelaaja.

– [Miika] Wiikman on ainakin tyylikäs, joten eiköhän hän pärjää naisten kanssa, ja [Stefano] Giliati myös. En tiedä, meillä on ihan edustavia tyyppejä. Jotkut pitävät huolta itsestään ja toiset pitävät svetareita.

Wiikman sai myös kyseenalaisen kunnian olla joukkueen pahin pynttäytyjä.

– Ehkä se johtuu siitä, että hän on osaksi ruotsalainen, Salcido päätti analyysinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle