Olisiko Jagr MM-kisoissa ilman Barkovia?

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nuoren Barkovin taituruus on ihailtavaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Leijonat harjoitteli perjantaina varsin rennoissa merkeissä. Harjoitusten jälkeen kaksi Aleksander Barkovia tarinoi heistä nuoremman kehittymisestä. Turnauksen alussa nuorempi Barkov vielä puhui siitä, että jalat ovat tuntuneet tahmeilta. Barkov jäi harjoitusten jälkeen ampumaan kiekkoja muutaman muun Leijonan kanssa.

− Sen voi katsoa harjoituksena tai hauskanpitona. Eipä siellä hotellillakaan mitään tekemistä ole.

− Eilen (torstaina) oli ensimmäinen peli ja kokonainen päivä, kun ei mennyt hapoille ja tuntui hyvältä pelata, nuorempi Barkov totesi.

Joko isältä tuli palaute edellisestä pelistä?

- Emme ole vielä ehtineet jutella siitä, Barkov naurahti.

Isä seurasi harjoituksia ja haastatteluja hieman etäämmältä. Miltä pojan otteet ovat näyttäneet, millaisia ohjeita olet antanut?

− Puhumme ennen jokaista peliä ja niiden jälkeen, mutta ei mitään ihmeellistä. Pieniä asioita, joita saatan nähdä vähän eri tavalla, isä-Barkov kertoi.

Barkovin seurakaveri Jaromir Jagr on iskenyt turnauksessa jo kolme maalia. Miten hänen tulonsa Floridaan mielestäsi vaikutti poikasi otteisiin?

- Tätä on kyselty viimeiset kuukaudet. Kääntäisin niin, että Sasha vaikutti posiitivisesti Jagrin peliin, kun hän pääsi pelaamaan noin hyvän juniorin kanssa. Ja nyt hän pelaa vielä MM-kisoissakin, hänen tasonsa nousee nuorempien kanssa.

Isä-Barkovilla on itselläänkin kokemusta vastaavasta tilanteesta, sillä hänen viimeisenä Tapparan vuotenaan 2003-2004 joukkueessa oli eräs toinenkin nykyinen MM-leijona.

- Kerron oman esimerkin. Pelasin silloin itse Konnan (Petri Kontiola) kanssa. Kun vieressä on lahjakas juniori, en voi itse pelata huonosti. Sama juttu varmasti Jagrillakin.

Isä-Barkov pitää MM-turnausta korkeatasoisena, ja on seurannut otteluita tiiviisti.

- Tänne tulin vasta pari päivää sitten, eilen oli ensimmäinen peli, jonka näin. Toivottavasti viimeinen ottelu on vasta 17. päivä, hän lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle