Nutivaaran rohkea pelityyli kauhistuttaa ja innostuttaa

LIIGA / Haastattelu
Tankkausta miettivä Markus Nutivaara toisen finaaliottelun jälkeen.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Lasse Kukkosen kokoonpanoon paluusta huolimatta Markus Nutivaara osoitti olevansa finaalipelien arvoinen puolustaja. 20-vuotiaalla pelaajalla riittää rohkeutta ja intoa muille jaettavaksi asti. Rohkeus tuo mukanaan kuitenkin myös varjopuolia, kuten virheitä.

− Tänään tuli vähän enemmän virheitä. En ala niitä pelkäämään, niistä aina oppii. Jos virhe tulee, niin toista kertaa sitä ei tule. Se on minun periaatteeni ja se kuuluu tyyliini, että uskallan mennä, enkä halua siitä mitään muuttaakaan.

Pitää antaa Metsolalle propsit: hienosti oli mukana ja vähän häkellyin siitä

− Lasse (Kukkonen) on aina toivottu pelaaja joukkueeseen. Kyllä se minullekin: nuorelle äijälle, tuo piirun verran lisää tekemiseen, kun Lasse on kopissa ja vaihtoaitiossa tsemppaamassa.

Finaalipelien tuoma henkinen kuorma voi olla osalle pelaajista liikaa, mutta Nutivaara nauttii tilanteesta.

− Mietin sitä niin, että lähden nauttimaan, ei auta stressata. Harvoin näitä pelejä pääsee pelaamaan ja nyt olemme tässä. Ei muuta kun hirveä taistelutahto ja nauttiminen, niin kyllä se siitä.

Seuraava peli on jo lauantaina iltapäivällä neljältä, joten kroppa pitäisi myös palautella parhaaksi mahdolliseksi lyhyessä ajassa. 

− Hirveä tankkaus lähtee päälle nyt. Koko ajan saa olla maha täynnä. Nukkuminen pitäisi myös saada hyväksi. Huominen peli tulee nopeaan ja siihen pitää henkisesti latautua, kyllä se kroppa vielä kestää.

− Ei paljon roskaruokaa voi nyt syödä, pasta on tosi hyvä ja riisi. Niitä pitää vetää paljon vaikka ne vähän kuivalta välillä tuntuvatkin.

Nutivaaralla oli kolmannen erän lopussa paikka ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla.

− Jälkeenpäin ei enää harmita, mutta kyllä se siinä vähän aikaa kävi mielessä. Pitää antaa (Juha) Metsolalle propsit: hienosti oli mukana ja vähän häkellyin siitä, kertoi Nutivaara perjantain ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle