Nurmi palasi kotiin menestys mielessään

CHL, LIIGA / Haastattelu
Lauantain tappiosta huolimatta Nurmi odottaa kautta positiivisin mielin.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara kärsi syksyn ensimmäisessä kotijäällä pelatussa CHL-ottelussaan tappion, kun HC Lugano haki pisteet Hakametsästä lukemin 1-3. Tappiosta huolimatta kirvesrintoihin pitkän tauon jälkeen palannut hyökkääjä Teemu Nurmi ei painanut päätä pensaaseen.

Tappara aloitti pelin hyvin, ja hallitsikin pelitapahtumia pääosin. HC Lugano iski kuitenkin kaksi nopeaa, hieman helppoakin maalia heti ottelun alkuun, eikä kotijoukkue hyvistä paikoista huolimatta pystynyt enää nousemaan rinnalle.

− Vähän olimme perässä, kuten lukemat osoittavat. Hieman olisi pitänyt joka osa-alueella pystyä parantamaan, hyvää vääntöä siellä oli, mutta vähän olisi pitänyt nostaa, Teemu Nurmi kommentoi ottelun päätyttyä.

Nurmi on pelannut CHL-peleissä Arttu Ilomäen ja Veli-Matti Savinaisen ketjussa, ja lauantaina kolmikko saikin pariin otteeseen peliä painettua tehokkaasti sveitsiläisvieraiden päätyyn.

− Kyllä se yhteispeli pikkuhiljaa alkaa löytyä, alamme tietää, missä toiset liikkuvat. Vähitellen se koko ajan paranee ja menee eteenpäin.

Paluu kotikaupunkiin vetää hymyn huulille

31-vuotias Nurmi on kiekkoillut edelliset seitsemän kautta Rauman Lukossa, mutta nyt edessä oli paluu kotikaupunkiin ja kasvattajaseura Tapparaan.

− Hienoa tulla takaisin kotiin, kunnia-asia minulle pelata Tapparassa, hyökkääjä tyytyi toteamaan.

Kovana maalineduspelaajana ja vahvana vääntäjänä tunnettu Nurmi ehti saavuttaa Rauman vuosinaan kaksi SM-pronssimitalia. Palkintokaapista löytyy myös yksi pronssi Tapparan paidassa. Paluu Tampereelle tarkoitti myös, että Nurmella kumppaneineen on mestaruus puolustettavanaan. Hyökkääjä ei kuitenkaan ottanut turhia paineita.

− Uusi joukkue, uusi kausi. Totta kai lähdemme tähtäämään mahdollisimman korkealle, mutta aivan uutta tarinaa tästä lähdetään kirjoittamaan.

Lugano-ottelu oli Tapparalle syksyn kolmas CHL:ssä. Nurmi myönsikin pelien olevan hyvää valmistautumista kohti Liiga-kautta.

− Hyviä matseja, kovia joukkueita, ja kun on panostakin, niin todella hyvä homma ennen kauden alkua. Totta kai näitäkin lähdetään voittamaan.
Keskustelun kääntyessä tuleviin Liiga-peleihin, ovat Nurmen suunnitelmat selkeät.

− Nostetaan vaan joukkueen tasoa päivä päivältä, ja ollaan valmiina, kun sarja alkaa, Nurmi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle