Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Jesperi Kotkaniemi on tehoillut Ässissä tällä kaudella 14 (6+8) pistettä.

Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Nuorten MM-leiriryhmästä ulos jäänyt Kotkaniemi: "Totta kai se oli tavoite"

Porilainen huippulupaus Jesperi Kotkaniemi jäi yllättäen rannalle nuorten MM-leiriryhmästä. Yllättävä oli Isomäen tiistai-illan ottelukin tunnin kestäneen ensimmäisen erätauon takia.

Odotusten vastaisesti nuori hyökkääjätähti Jesperi Kotkaniemi jätettiin varasijalle nuorten MM-leiriryhmää valitessa. Mies oli ymmärrettävästi asiasta hieman harmissaan.

− Tokihan sinne pääseminen tavoite oli, mutta nyt mennään näin, Kotkaniemi kommentoi.

Maajoukkueen päävalmentajan Jussi Ahokkaan kanssa Kotkaniemi ei ole päätöksestä keskustellut, mutta kertoo ymmärtävänsä valintojen vaikeutta.

− Siellä on nyt kasassa hyvä joukkue, kun on paljon lahjakkaita pelaajia. Kaikki eivät mahdu mukaan ja se on täysin ymmärrettävää, hyökkääjä sanaili.

Vasta 17-vuotias Kotkaniemi olisi ollut joukkueen nuorimpia pelaajia, sillä vuonna 2000 syntyneiden ikäluokasta mukaan valittiin vain Kärppiä edustava Rasmus Kupari.

− Kyllähän tässä vielä pari vuotta on aikaa tulla valituksi mukaan, muistutti Kotkaniemi iästään.

Porin tiistai-illan Suomi 100 -juhlapeli saatiin päätökseen yli tuntia tavanomaista myöhemmin. Syynä tähän oli hiilidioksidiputkien viasta johtunut jäärikko, jota korjaamaan jouduttiin kutsumaan ulkopuolisia asiantuntijoita.

− Eihän nämä jokapäiväisiä juttuja todellakaan ole, että näin pitkäksi ilta venähtää, naurahti Kotkaniemi.

Toisen erän alkaessa havaittu ongelma kentän toisessa päädyssä aiheutti lopulta pelaajille ensimmäisen erätauon päälle vielä 45 minuutin odottelun pukuhuoneissa.

− Meille käytiin kymmenen minuutin välein kertomassa, missä mennään. Jossain vaiheessa sitten sanottiin, että paloasemalta tullaan auttamaan ja jää saadaan kuntoon, kertasi Kotkaniemi.

Pelaamiseen episodi ei miehen mukaan suuremmin vaikuttanut, sillä odotellessa lihakset pyrittiin pitämään vetreänä ja valmiina pelin jatkumiseen.

− Meillä ei ollut mitään joukkueen yhteistä toimintaa, vaan jokainen sai oman kroppansa mukaan tehdä asioita. Osa hölkkäili tai polki kuntopyörää, osa taas oli salilla.

Lopulta pelissä toista alunperin 20 minuutin mittaiseksi määrättyä erätaukoa lyhennettiin 15 minuuttiin, ja juhlapelin ylimääräiset mainoskatkot jätettiin väliin. Vasta iltakymmenen tietämissä päättynyt ottelu toi lopulta Ässille 4-3-voiton Sportista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Liigan syyskauden top 5 -läpimurrot: "Heiskanen on päivänselvä ykkösvalinta"

LIIGA | 22.12.2017 11:00
Kukaan ei ole yllättynyt Miro Heiskasen läpimurrosta, mutta ketkä muut ovat syttyneet sarjan tähtikartalle? lue lisää

Kokenut ja nuori sukupolvi kohtasivat Ässien juhlaottelussa

LIIGA | 29.10.2017 8:40
Lapsesta asti hallilla mukana pyörinyt Jesperi Kotkaniemi oli käytännön esimerkki sukupolvien kohtaamisesta. Kotkaniemi on yksi nuorista pelaajista, jotka kiinnittivät kokeneiden herrasmiesten huomion jo ennen ottelua. lue lisää

17-vuotias Kotkaniemi säkenöi debyytissään - liigauran avausmaali auttoi Ässät murskavoittoon

LIIGA | 9.9.2017 20:32
Porin Ässät avasi liigakautensa lauantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan. 6−2-voittoon päättyneessä ottelussa oli monta onnistujaa, joista yksi iloisimmista oli joukkueen nuorukainen, vasta 17-vuotias Jesperi Kotkaniemi, joka teki debyyttiottelussaan tehot 1+1. lue lisää

Ässät kiinnitti lupaavan Kotkaniemen pitkällä sopimuksella

LIIGA | 8.6.2017 18:11
Porin Ässät on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen hyökkääjälupauksensa, Jesperi Kotkaniemen kanssa. lue lisää

Ässävalmentaja Mikael Kotkaniemi: "Kaverilla alkaa kesäloma ensimmäisestä maalista"

LIIGA | 16.3.2018 12:00
Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi oli iloinen mies joukkueensa voitettua pudotuspelien Satakunnan taiston puhtaasti otteluvoitoin 2-0. Raumalla torstaina kamppailtu toinen peli venyi lopulta jatkoerään asti Ässien tultua aivan kolmannen erän loppuhetkillä tasoihin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jesperi Kotkaniemi

Ässät #31 L kh
s. 2000 Pori
188CM / 86KG
SOPIMUS: 2020