Vesalainen on HPK:n monista Nuorten MM-kisaehdokkaista se kirkkain tähti.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Nuorten MM-kisoihin valmistautuva Vesalainen: "Haluan kiekon itselleni"

HPK:n Kristian Vesalainen kuuluu joukkueensa johtotähtiin. Hämeenlinnassa menestys on toistaiseksi kiertänyt joukkuetta, mutta vuodenvaihteessa pelattavista Nuorten MM-kisoista Vesalainen haluaa tulla takaisin mitali kaulassaan.

HPK on itsenäisyyspäivänä sarjataulukkoa tarkasteltaessa sijalla 11. Hämeenlinnalaisten peli ei ole toistaiseksi alkanut rullaamaan kohti menestystä. Joukkueen nuori hyökkääjä Kristian Vesalainen yrittää auttaa joukkuetta Liigassa, mutta tähtäin on kohdistettu myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin vuodenvaihteessa.

Vesalainen on tehnyt toistaiseksi HPK:n paidassa 25 ottelussa tehot 8+11 − eniten koko joukkueesta.

− Joukkueen otteet ovat menneet vähän ylös ja alas. Täytyisi saada tasaisuutta, että voittaisimme pelejä. Itsellä on mennyt ihan hyvin, vaikka pelissä on paljon parannettavaa. Harjoituksista oikeat asiat siirtyvät pelaamiseen, joten parempaan suuntaan olen menossa.

Vesalainen valittiin odotetusti Nuorten Leijonien ensimmäiseen leiriryhmään, josta karsitaan lopullinen kisajoukkue ennen joulua. Buffalossa pelattavat kisat ovat 18-vuotiaan hyökkääjän mielessä kirkkaana.

− Hienoa olisi päästä pelaamaan ja edustamaan Suomea. Se on kuitenkin hieno tapahtuma, ja sitä seurataan Amerikassa enemmän kuin miesten kisoja. Viime vuonna ei mennyt niin hyvin, niin on hienoa päästä korjaamaan tilannetta.

Vesalaista voidaan pitää yhtenä ikäluokkansa lahjakkaimpana pelaajana. Hän kuvailee itseään monipuoliseksi pelaajaksi, joka elää kiekollisesta pelistä.

− Teen paljon töitä, ja pystyn myös sekä syöttämään että tekemään maaleja. Pidän kiekon kanssa pelaamisesta. Haluan kiekon itselleni, jotta voin tehdä sillä asioita.

Suomi on viime vuosina niittänyt mainetta ja mammonaa nuorten arvokisoissa, joten yhtään vähempi kuin edeltäjien menestys ei riitä tämän vuoden joukkueelle.

¬ Ysikasit voittivat alle 18-vuotiaissa kultaa ja ysiysit hopeaa, joten meillä on tosi hyvä jengi kasassa. Mitaleista lähdemme varmasti taistelemaan. Porukkamme on todella yhtenäinen.

Muutkin maat saavat jalkeille huippulahjakkaat joukkueet. Vesalaisen tietämys ei ulotu kovin moneen maahan, mutta länsinaapurista tietoa löytyy enemmän kuin monelta muulta.

− Ruotsista tiedän paljon pelaajia, sillä pelasin siellä kaksi vuotta. Muualta en oikein tunne jätkiä, Vesalainen pyörittelee.

HPK:ssa pelaa Vesalaisen lisäksi lukuisia ikänsä puolesta kisoihin kelpaavia kiekkoilijoita, ja leiriryhmässäkin on monta tuttua miestä Hämeenlinnasta.

− Hieno juttu, että jokaisesta pelipaikasta on kova kilpailu. Harjoituksissa pitää näyttää, että pystyy pelaamaan. Yritän pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta. En halua asettaa rimaa liian korkealle, mutta kun keskittyy omaan peliin, niin hyvä tulee, Vesalainen selventää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Juniorimaajoukkueiden konkari Niemeläinen tavoittelee paikkaa Nuorten Leijonien kivikovaan puolustukseen

MAAJOUKKUE | 3.12.2017 17:00
Suomi on saamassa nuorten MM-kisoihin kovimman puolustuksen miesmuistiin. Lopulliseen kisajoukkueeseen mielii mukaan kahdet junioreiden MM-kisat ja alle 17-vuotiaiden pääturnauksen läpikäynyt Markus Niemeläinen. lue lisää

Innala tavoittelee uransa ensimmäistä MM-kisapaikkaa: "Se on kauden päätavoite"

MAAJOUKKUE | 3.12.2017 15:00
19-vuotiaan Jere Innalan tavoitteena on päästä ensimmäistä kertaa oman ikäluokkansa mukana MM-kisoihin. Hyökkääjällä on tänä talvena viimeinen mahdollisuus murtautua juniorimaajoukkueeseen ikänsä puolesta. lue lisää

Edellisistä nuorten MM-kisoista niukasti rannalle jäänyt Tuulola: "Kisat yksi kauden päätavoitteista"

MAAJOUKKUE | 26.11.2017 10:00
HPK:n 19-vuotias Eetu Tuulola jäi viime vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viimeisten joukossa ulos lopullisesta joukkueesta, mutta tänä vuonna hyökkääjä on kokeneempi, vahvempi ja itsevarmempi. Vuosi Pohjois-Amerikassa ja iso rooli Liigassa ovat koulineet Tuulolasta kokonaisvaltaisen pelaajapaketin. lue lisää

Vesalaiselle epäonnekas loukkaantuminen Tampereella – jätti vaihtoaition toisessa erässä

LIIGA | 18.11.2017 18:47
HPK:n ykkösketjussa Tapparaa vastaan aloittanut Kristian Vesalainen loukkaantui ottelun puolivälissä. lue lisää

Esittelyssä HPK:n vesselit – "Hänen kohdallaan on mietittävä hänen omaa tekemistään"

LIIGA | 7.9.2017 12:00
HPK kahmi alkavaksi kaudeksi kokoonpanoonsa nuoria ja potentiaalisia pelaajia. Joukkueessa on peräti yhdeksän NHL:ään varattua nuorukaista. Päävalmentaja Antti Pennanen kertoo, minkälaisista pelaajista oikein on kyse. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Kristian Vesalainen

HPK #93 L h
s. 1999 Helsinki
190CM / 92KG
SOPIMUS: 2018