Nuoret Leijonat aloitti MM-kisoihin valmistavat ottelut voitolla – ”Vielä hieman lisää tehokkuutta”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nuoret Leijonat avasi MM-leirin harjoitusottelut voitolla.
Nuoret Leijonat pelasi ensimmäisen nuorten MM-kisoihin valmistavan ottelun kesiviikon ja torstain välisenä yönä Sveitsiä vastaan Niagara Fallsissa. Suomi voitti ottelun lukemin 4-2. Puolustaja Robin Salo peräänkuulutti tehokkuutta taiston tauottua.

Vaikka Nuorten Leijonien MM-leirin ensimmäinen harjoitusottelu päättyikin voittoon, jäi joukkueelle vielä hieman höyläämistä tuleviin koitoksiin. Sveitsi onnistui pistämään Nuoret Leijonat tiukoille, vaikka se ei lukeudukaan turnauksen ehdottomiin huippujoukkueisiin.

Kaksi ensimmäistä erää meni hyvin tasaisissa merkeissä, mutta Suomi onnistui ratkomaan ottelun nimiinsä päätöserässä. Yhden syöttöpisteen ottelussa kerännyt puolustaja Robin Salo oli tyytyväinen pelirohkeuteen, mutta kaipaili vielä hieman tehokkuutta.

− Pelillisesti ottelun alku oli meiltä hyvä ja loimme paljon maalintekopaikkoja, vaikka tiukkaa olikin. Pelasimme etenkin kiekolla todella hyvin, mutta hieman tehokkaampi olisi pitänyt olla, Salo analysoi.

"Pelasimme etenkin kiekolla todella hyvin, mutta hieman tehokkaampi olisi pitänyt olla"

− Toisessa erässä tuli hieman liikaa virheitä. Kokonaisuutena se oli kuitenkin aika pitkälti meidän peli, hän jatkaa.

Salo pelasi Sveitsi-ottelun Eemeli Räsäsen pakkiparina. Salo kokee, että kamppailu Sveitsiä vastaan sujui hyvin myös henkilökohtaisella tasolla, mutta todelliset mittarit ovat vielä edessäpäin.

− Tämä oli itseltäni hyvä peruspeli. Kiekollinen peli meni hyvin ja puolustuksessakin onnistuin. Toki parannettavaa on esimerkiksi siinä, että ratkaisuja pitää tehdä nopeammin. Huippujengejä vastaan pitää reagoida nopeammin, Salo näkee.

Joukkue lähti Pohjois-Amerikkaan viime viikon perjantaina. Tällä hetkellä joukkue majailee Niagara Fallsissa MM-kisoihin valmistavalla leirillä. Joukkue harjoittelee muutaman kerran päivässä.

− Hyvin on leiri alkanut. Aika paljon treenataan, yleensä kaksi kertaa päivässä. Siellä tehdään joka päivä parhaamme. Yritän joka päivä tehdä täällä paljon hommia, että pääsisin mukaan kisoihin, Salo sanoo.

Nuorten Leijonien lopullisia kisavalintoja ei ole siis vielä tehty, ja harjoitusotteluilla onkin keskeinen rooli lopullista kisajoukkuetta rakentaessa. Muutamia pelaajia lähtee vielä kotimatkalle ennen kuin MM-turnaus pääsee edes käyntiin tapaninpäivänä.

Harjoitusotteluita Suomella on edessään vielä yksi ennen turnauksen alkua. Tuon ottelun Nuoret Leijonat pelaa Tšekkiä vastaan perjantain ja lauantain välisenä yönä.

− Lähdemme pelaamaan omilla vahvuuksillamme Tšekkiä vastaan. Tšekki-pelissä haluan tehdä parhaan mahdollisen suorituksen omassa roolissani, Salo päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle