Kasper Piitulainen tähtää tulevaisuudessa Liigaan.

Antti Varonen

Nuorempi Piitulainen pyrkii SaPKossa eteenpäin - "Hyökkäyspäässä pitää olla luova ja käyttää mielikuvitusta"

Piitulainen on nimi Talvisalon yleisön huulilla, kun 20-vuotias Kasper Piitulainen aloittaa ensimmäisen täyden kautensa miesten tasolla. Viime kaudella SaPKossa hyökkääjä pääsi näkemään mestaruuden pienessä roolissa läheltä, nyt hän pyrkii parempaan pelilliseen asemaan.

Alkavan kauden SaPKo nojaa jälleen nuoriin, hyvässä roolissa eteenpäin pyrkiviin pelaajiin. Yksi heistä on 20-vuotias Kasper Piitulainen, jonka sukunimi on Talvisalon yleisölle tuttu muutamien vuosien takaa.

Piitulainen aloitti viime kauden SaPKon A-nuorissa. Kauden edetessä hänelle avautui paikka myös edustusjoukkueen kokoonpanosta. Runkosarjassa Piitulainen pelasikin jo 20 ottelua.

Mestaruuteen huipentuneissa pudotuspeleissä hyökkääjä oli hieman näkyvämmässä roolissa. Yhdeksässä ottelussa hän tarjoili neljä maalia.

− Tietysti sieltä tuli sitä oppia, miesten kanssa on erilaista pelata, Piitulainen kertoo.

Loikka A-nuorten Mestiksestä miesten tasolle ei käy käden käänteessä, mutta Piitulainen kokee sopeutuneensa uudelle tasolle kauden mittaan peliajan vähyydestä huolimatta.

− Siellä on järkeä, vauhtia ja fyysisyyttä paljon enemmän, Piitulainen luettelee Mestiksen keskeisiksi eroiksi juniorisarjoihin nähden.

Keskeisenä vahvuutenaan Piitulainen pitää monipuolisuutta, kykyään sekä rakentaa peliä että tehdä maaleja.

− Pyrin aika monipuolisesti pelaamaan hyökkääjänä, pystyn kiekkoja syöttelemään hyvin ja tarvittaessa myös maaleja tekemään. Ja tykkään vähän fyysisemmästä pelistä.

Nuorella hyökkääjällä on pelaamisessaan myös luonnollisesti kehityskohteita. Muun muassa ailahtelevuuden minimoiminen on yksi kohta kehitettävien asioiden listalla.

− Tasaisuutta otteisiin, että pystyisi joka pelissä parhaimpaansa, ja puolustuspäässä pitäisi saada vähän kovuutta, Piitulainen kertoo.

Mielikuvitus hyökkäyspelaamisen valttina

Alkavan kauden SaPKossa Piitulaisella on kaikki eväät raivata tiensä kärkiketjuihin. Suomen Cupin viidessä ottelussa hän kirjauttikin vaihtelevassa roolissa kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä.

− Ainahan sitä kehittyy, mitä enemmän saa peliaikaa. Kyllä lähdetään hakemaan hyvää roolia, että pääsisi pelaamaan paljon ja sitä kautta sitten eteenpäin.

Tulevaisuuden päämääristään hyökkääjä ei ole epävarma.

− Kyllä ne tavoitteet siellä Liigassa on.

Piitulaisen isoveli Jesper aloitti uransa myös SaPKossa. Juniorivuosien jälkeen hän eteni kolmen tehokkaan Mestis-kauden jälkeen Liiga-jäille. Kasperin mukaan konkreettisia oppeja 26-vuotiaalta isoveljeltä ei ole erityisesti irronut.

− Lähinnä sitä, minkälaisia asioita ei kannata tehdä, hän väläyttää.

Päävalmentaja Pasi Räsäsen alaisuudessa SaPKo on ollut joukkue, jolla on pelissään selkeä rakenne. Valmennus ei ole kuitenkaan poissulkenut pelaajien taiteellista vapautta maalipaikoille pääsemisessä, erityisesti hyökkääjien kohdalla.

− Hyökkäyspäässä pitää olla luova ja käyttää mielikuvitusta, mutta myös tehokaskin, Piitulainen kiteyttää.

Viime keväänä Piitulainen pääsi näkemään SaPKon seurahistorian ensimmäistä mestaruutta läheltä. Mestaruusjoukkueen pelillistä ideologiaa noudattaa tämänkin kauden SaPKo. Samaa kertoo myös Piitulainen.

− Meillä on laadukas, tasainen nippu taas kasassa. Siinä on neljään ketjuun hyviä jätkiä. Vauhdikasta peliä on luvassa!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

SaPKo täydensi hyökkäystään - Aatu Viljanen loppukaudeksi Savonlinnaan

MESTIS | 30.1.2018 16:36
Hallitseva Mestis-mestari SaPKo vahvisti hyökkäystään Peliittojen Aatu Viljasella. lue lisää

Savonlinnassa käytösongelmia - kolme kymppiä ja Luceniukselle pelirangaistus

MESTIS | 20.1.2018 19:53
Tunteet kuohahtelivat TUTOn ja SaPKon kohtaamisessa. lue lisää

SaPKo jatkoi mestarivalmentaja Pasi Räsäsen sopimusta

MESTIS | 27.12.2017 17:28
Pasi Räsänen jatkaa SaPKon päävalmentajana myös ensi kaudella. lue lisää

Kolme toivetta: SaPKo kaipaa puolustuspelaamiseensa huolellisuutta ja ykkösvahdilleen kirittäjän

MESTIS | 22.12.2017 16:00
Hallitsevana mestarina kauteen lähteneen SaPKon syksyn ensimetrit olivat lähes painajaismaiset, mutta kauden edetessä joukkue on vakiinnuttanut paikkansa kärkikahinoissa. Pässipaidat ovat tällä hetkellä neljäntenä, mutta erityisesti joukkueen puolustuspelilliset otteet kaipaavat parannusta. lue lisää

Janne Kivilahdesta marraskuun pelaaja - Matias Lainio paras tulokas

MESTIS | 1.12.2017 13:34
Kiekko-Vantaan hyökkääjä Janne Kivilahti on valittu Mestiksen marraskuun pelaajaksi. Pistepörssissä hienosti neljänneksi itsensä hilannut espoolainen teki marraskuussa tehopisteet 5+5. Kuukauden tulokkaaksi on sen sijaan nimetty SaPKon hyökkääjä Matias Lainio, joka tehtaili kahdeksassa ottelussa pisteet 3+6. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Kasper Piitulainen

SaPKo #13 R h
s. 1997
177CM / 80KG
SOPIMUS: 2019