Kasper Piitulainen tähtää tulevaisuudessa Liigaan.

Antti Varonen

Nuorempi Piitulainen pyrkii SaPKossa eteenpäin - "Hyökkäyspäässä pitää olla luova ja käyttää mielikuvitusta"

Piitulainen on nimi Talvisalon yleisön huulilla, kun 20-vuotias Kasper Piitulainen aloittaa ensimmäisen täyden kautensa miesten tasolla. Viime kaudella SaPKossa hyökkääjä pääsi näkemään mestaruuden pienessä roolissa läheltä, nyt hän pyrkii parempaan pelilliseen asemaan.

Alkavan kauden SaPKo nojaa jälleen nuoriin, hyvässä roolissa eteenpäin pyrkiviin pelaajiin. Yksi heistä on 20-vuotias Kasper Piitulainen, jonka sukunimi on Talvisalon yleisölle tuttu muutamien vuosien takaa.

Piitulainen aloitti viime kauden SaPKon A-nuorissa. Kauden edetessä hänelle avautui paikka myös edustusjoukkueen kokoonpanosta. Runkosarjassa Piitulainen pelasikin jo 20 ottelua.

Mestaruuteen huipentuneissa pudotuspeleissä hyökkääjä oli hieman näkyvämmässä roolissa. Yhdeksässä ottelussa hän tarjoili neljä maalia.

− Tietysti sieltä tuli sitä oppia, miesten kanssa on erilaista pelata, Piitulainen kertoo.

Loikka A-nuorten Mestiksestä miesten tasolle ei käy käden käänteessä, mutta Piitulainen kokee sopeutuneensa uudelle tasolle kauden mittaan peliajan vähyydestä huolimatta.

− Siellä on järkeä, vauhtia ja fyysisyyttä paljon enemmän, Piitulainen luettelee Mestiksen keskeisiksi eroiksi juniorisarjoihin nähden.

Keskeisenä vahvuutenaan Piitulainen pitää monipuolisuutta, kykyään sekä rakentaa peliä että tehdä maaleja.

− Pyrin aika monipuolisesti pelaamaan hyökkääjänä, pystyn kiekkoja syöttelemään hyvin ja tarvittaessa myös maaleja tekemään. Ja tykkään vähän fyysisemmästä pelistä.

Nuorella hyökkääjällä on pelaamisessaan myös luonnollisesti kehityskohteita. Muun muassa ailahtelevuuden minimoiminen on yksi kohta kehitettävien asioiden listalla.

− Tasaisuutta otteisiin, että pystyisi joka pelissä parhaimpaansa, ja puolustuspäässä pitäisi saada vähän kovuutta, Piitulainen kertoo.

Mielikuvitus hyökkäyspelaamisen valttina

Alkavan kauden SaPKossa Piitulaisella on kaikki eväät raivata tiensä kärkiketjuihin. Suomen Cupin viidessä ottelussa hän kirjauttikin vaihtelevassa roolissa kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä.

− Ainahan sitä kehittyy, mitä enemmän saa peliaikaa. Kyllä lähdetään hakemaan hyvää roolia, että pääsisi pelaamaan paljon ja sitä kautta sitten eteenpäin.

Tulevaisuuden päämääristään hyökkääjä ei ole epävarma.

− Kyllä ne tavoitteet siellä Liigassa on.

Piitulaisen isoveli Jesper aloitti uransa myös SaPKossa. Juniorivuosien jälkeen hän eteni kolmen tehokkaan Mestis-kauden jälkeen Liiga-jäille. Kasperin mukaan konkreettisia oppeja 26-vuotiaalta isoveljeltä ei ole erityisesti irronut.

− Lähinnä sitä, minkälaisia asioita ei kannata tehdä, hän väläyttää.

Päävalmentaja Pasi Räsäsen alaisuudessa SaPKo on ollut joukkue, jolla on pelissään selkeä rakenne. Valmennus ei ole kuitenkaan poissulkenut pelaajien taiteellista vapautta maalipaikoille pääsemisessä, erityisesti hyökkääjien kohdalla.

− Hyökkäyspäässä pitää olla luova ja käyttää mielikuvitusta, mutta myös tehokaskin, Piitulainen kiteyttää.

Viime keväänä Piitulainen pääsi näkemään SaPKon seurahistorian ensimmäistä mestaruutta läheltä. Mestaruusjoukkueen pelillistä ideologiaa noudattaa tämänkin kauden SaPKo. Samaa kertoo myös Piitulainen.

− Meillä on laadukas, tasainen nippu taas kasassa. Siinä on neljään ketjuun hyviä jätkiä. Vauhdikasta peliä on luvassa!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

TUTO Suomen Cupin mestariksi - SaPKo nöyrtyi loppuottelussa jo kolmatta kertaa

MESTIS | Suomi-sarja | Muut Sarjat | 22.9.2017 20:46
Suomen Cupin voitto ratkesi perjantaina Turussa, kun TUTO kukisti SaPKon lukemin 4−1. lue lisää

KooKoo testaa Rasmus Hämäläistä − "Maalimäärät Mestiksessä ovat hyvä työnäyte"

LIIGA | 11.9.2017 16:54
KooKoo on tehnyt kahden viikon lainasopimuksen hyökkääjä Rasmus Hämäläisen kanssa. lue lisää

SaPKo vahvisti puolustustaan William Mäkisellä

MESTIS | 7.9.2017 17:20
William Mäkinen siirtyy SaPKoon yksivuotisella sopimuksella. lue lisää

TPS lainaa Siikin Savonlinnaan - Koivuselle myös sopimus

MESTIS | 1.9.2017 18:23
SaPKo saa hyökkäykseensä täydennystä Turusta, kun viime kaudelta tuttu laitahyökkääjä Oskari Siiki siirtyy joukkueeseen lainalle. Savonlinnalaisryhmä kertoi myös tehneensä sopimuksen koeajalla olleen Eetu-Santeri Koivusen kanssa. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Kasper Piitulainen

SaPKo #13 R h
s. 1997
177CM / 80KG
SOPIMUS: 2018