Nostaako Mälkiä K-Vantaan pois pohjalta?

MESTIS / Haastattelu
K-Vantaa yrittää taistella itsensä pois Mestiksen jumbosijoilta.
Kuva © Timo Savela
Viime kaudella Mestiksessä viimeiseksi jäänyt K-Vantaa lähtee uuteen talveen uusien tuulien puhaltaessa, kun lohipaitojen päävalmentajaksi pestattiin Simo Mälkiä. Toni Leinosen kipparoimassa joukkueessa vallitsee positiivinen ilmapiiri, kun esimerkiksi harjoittelun lisäksi yhteishenkeen on panostettu mökkeilemällä.

− Olimme elokuun viimeisenä viikonloppuna Kerimäellä koko joukkue mökillä. Se oli joukkuehengen nostatusta ja touhusimme kaikenlaista, Mälkiä kertoo.

Alkavalla kaudella Vantaan kiekkoylpeys ei ole paperilla ehkä sarjan kovin joukkue, mutta jumbosijoilta pois hamuava lohipaitainen nippu on Mälkiän mukaan intohimoinen erityisesti työnteon suhteen. Selkeällä sapluunalla ja pelityylillä kauteen lähtevän K-Vantaan vahvuudet ovat Mälkiän mukaan joukkuepelissä.

− Meillä on hyvä kokoonpano ja nuoria äijiä paljon. (Pekka) Niemimaa on uusista hieman kokeneempi, mutta muuten kasassa on nuori ja urheilullinen ryhmä. Ei meillä varmasti taitavin ja paras materiaali ole, mutta kaikki ovat valmiita tekemään töitä.

− Joukkuepelillä, taistelulla ja paremmalla puolustuksella me pärjäämme, Mälkiä valottaa.

Kadonnutta identiteettiä etsimässä

Viime talvena K-­Vantaan kokoonpanossa kävi noin 70 pelaajaa. Tätä ei ainakaan Mälkiän sanojen mukaan tulla näkemään alkavalla kaudella, kun lohipaitojen rosteri tulee olemaan tiiviimpi. Sen myötä Vantaalla mahdollisesti kateissa ollut identiteetti löytyisi takaisin.

− Isoin asia kiteytyy identiteettiin. Tämä on tietysti minun mielipide, mutta se on varmaan ollut aika hakusessa viime vuosina. Ylimääräinen pelaajahärdelli on saatava pois, ja täten tiiviimpi joukkue. Identiteetti ei rakennu viikossa tai kahdessa.

­ − Sapluuna on aika vaikeaa iskostaa jokaisen pelaajan selkärankaan, jos he tulevat suoraan peliin ikään kuin uusina, Mälkiä jatkaa viitaten pelaajakierrätyksen vähentämiseen ensi kaudella.

Pelaajasta valmentajaksi

Viime talvena Suomi­-Sarjassa Beweä johtanut Mälkiä aloittaa neljännen kauden valmentajana. SaiPan kasvatti päätti pelaajauransa sesonkiin 2010-­2011 juuri K­-Vantaan sotisovassa.

− Ei pelaamisen ja valmentamisen välillä suuria muutoksia tule. Pelaajana ajattelee yksilökeskeisesti oman ruudun. Valmentajan hommissa ymmärtää, että pelaajana mietti asioita liikaa itsensä kautta. Valmentaja ajattelee kokonaisuutta ja pelaajat itsekeskeisemmin, mikä voi olla ihan hyväkin asia, Mälkiä valottaa.

Vaikka K-­Vantaalla onkin alla hankala kausi, ei 32-­vuotias valmentaja koe paikkaansa lohipaitojen peräsimessä mitenkään erityisen vaikeana.

­ − En näe tätä vaikeana paikkana. On ollut mukavaa tulla aamulla töihin, kun näkee että joukkue on saatu koottua siten, että kaikki ovat tavoitteellisia äijiä. Kaikki haluavat treenata, tehdä töitä ja mennä eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle