Norjankin kiekkotarina kehittyy - edessä kahden veljesparin taistelu

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Norja on tuulettanut nyt kahdesti peräkkäin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Norja saattaa olla Ostravan lohkon yllättäjä napattuaan kaksi perättäistä voittoa. Joukkueen otteluohjelma on ollut raskas: heti alkuun vastaan luistelivat Venäjä, Yhdysvallat ja Suomi. Nyt joukkue on voittanut kaksi peräkkäistä ottelua.

Ensin oli työ, sitten tulos

Kolmesta ensimmäisestä otteluista kukaan ei odottanutkaan Norjan saavan yhtään mitään, mutta turskafileiden voimin touhuavat vuonokiekkoilijat esittivät sellaisia otteita, että parempaa oli lupa odottaa.

− Etenkin Yhdysvaltoja vastaan oli mahdollisuuksia voittaa se (tappio 3−2). Pelasimme hyvin, Norjan päävalmentaja Roy Johansen kertoi perjantaina Slovenia-voiton jälkeen.

Parempaa oli luvassa, kun joukkue kampesi Slovakiasta niukan 3−2-voiton oltuaan jo 2−0-tappiolla. Tuon avausvoiton jälkeen pelaajat eivät olleet pysyä pöksyissään. Norjan 19-vuotias Mattias Norstebo teki ottelussa kaksi ylivoimamaalia, jotka saivat jatkoa perjantaina, kun Norja voitti kolmen ylivoimamaalin voimin Slovenian maalein 3−1,

− Olimme ehkä vähän väsyneitä Suomea ja Yhdysvaltoja vastaan.

− Teimme Suomi-ottelun jälkeen pieniä muutoksia ylivoimaan, koska emme saaneet ensimmäisissä peleissä maaleja. Voitto Slovakiasta antoi itseluottamusta pelata omaa tiivistä peliämme ja malttia odottaa mahdollisuuksia maalintekoon. Johansen jatkoi.

Esteenä Bjorkstrandin veljekset

Norjalla on viiden ottelun jälkeen kuusi pistettä. Jäljellä on enää ottelut Tanskaa ja eilen Yhdysvallat yllättänyttä Valko-Venäjää vastaan. Lohkossa toisena olevalla Valko-Venäjällä on kasassa kymmenen pistettä. Heillä on lauantaina päivällä tärkeä ottelu Venäjää vastaan.

Norja tarvitsee voiton Tanskasta ja toivoo Valko-Venäjälle tappiota. Eikä Leijonien voitto Slovakiastakaan haittaisi. Slovakeilla kun on päätösottelussa vastassaan Yhdysvallat.

− Olemme puhuneet, että päätavoitteenamme on jatkopaikka. Tanska-ottelusta meidän on saatava pisteitä, jotta voimme tiistaina pelata Valko-Venäjän kanssa jatkopaikasta, Johansen kertoo.

Luvassa on kahden kovaa töitä tekevän joukkueen taistelu. Tanska sai hyökkäykseensä rutkasti lisää vaarallisuutta, kun 19-vuotias Oliver Bjorkstrand liittyi joukkueen mukaan. WHL:ssä ja nuorten MM-kisoissa huimia tehoja kerännyt nuorukainen piti perjantaina Yhdysvaltojen puolustajia pilkkanaan.

Bjorkstrand jäi vielä ilman palkintoa lähinnä Yhdysvaltojen Connor Hellebuyckin huipputorjuntojen takia. Oliver pelasi samassa ketjussa yhdessä SaiPastakin tutun Patrick-veljensä kanssa.

− Tanska tekee kovaa töitä, eivätkä he luovuta. Mutta meillä on hyvä joukkue, ja olemme voittaneet heidät viime vuosina, Johansen sanoi.

Jokereiden tuore hankinta Mathis Olimb on ehdottomasti yksi Norjan tärkeimpiä pelaajia, ellei tärkein. Taitava pelinrakentaja on kerännyt turnauksessa jo kuusi maalisyöttöä. Ylivoiman onnistumisissa myös Pietarin SKA:ssa loistavan kauden ja erityisesti pudotuspelit pelannut Patrick Thoresen on löytämässä yhteisen sävelen Olimbin kanssa.

- Toivon, että taitavat avainpelaajamme nousevat esiin myös Tanskaa vastaan, Johansen päätti.

Juttusarjaksi kehittyvä MM-kisojen kiekkoveljekset saa jatkoa, kun Olimbin veljesten tarinan seuraksi on liittymässä artikkeli myös Tanskan Bjorkstrandeista.

» Lähetä palautetta toimitukselle