Norja jäi maaleitta Sveitsiä vastaan − "Olimme passiivisia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patrick Thoresenin puristus ei riittänyt auttamaan Norjaa voittoon saakka.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Toisen erän puolessa välissä syntyneet Sveitsin kaksi maalia lannistivat Norjan maiden toisessa ottelussa MM-jäillä. Norjan apukapteeni Patrick Thoresen oli pelin jälkeen ymmärrettävästi pettynyt, kun pistepussi ei sunnuntai-iltana lihonut.

Toisen erän nopeiden maalien lisäksi myös kenttätapahtumissa Sveitsi oli askeleen edellä. Kahdessa koitoksessa tehot 2+1 summannut Norjan Patrick Thoresen löysi syyt tappiolle varsin helposti.

− Luulen, että olimme hieman passiivisia. Emme pelanneet kaksinkamppailuja hyvin, hävisimme ne monesti, Norjan päävalmentaja Petter Thoresenin poika manasi.

Norja pääsi pyörittämään kahden minuutin ylivoimaa neljästi. Vaikka määrällisesti Sveitsi otti vähän jäähyjä, oli Norjalla ylivoimien aikana sauma kääntää koitoksen virtaus.

− Meillä oli monia hyviä mahdollisuuksia ylivoimalla.

Norja on ensimmäisen viikonlopun pelien jälkeen alkulohkotaulukon viidentenä. Joukkueen taistelu puolivälieräpaikasta jatkuu tiistaina Sloveniaa vastaan.

− Tappion jälkeen ilmapiiri on pettynyt. Mutta samaan aikaan pitää muistaa, että tämä on pitkä turnaus. On monta peliä jäljellä, Norjan ykkössentteri huomautti.

» Lähetä palautetta toimitukselle