Noora Räty optimistisena kohti tulevaa ja mahdollisia MM-kisoja

Suomi-sarja / Haastattelu
Räty joutui jättämään ottelun kesken Seinäjoella.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
KJT saapui Seinäjoelle sunnuntaina päättääkseen viikonlopun mittaisen pelikierroksensa. Hyvistä hetkistä huolimatta S-kiekko karkasi väsyneiden Etelä-Suomen vieraiden otteista, eikä maalivahdin vaihtokaan sytyttänyt tarpeeksi joukkuetta. Räty joutui kovan kontaktin jälkeen jättämään ottelun kesken.

Toisen erän alkupuoliskoilla Noora Räty yritti ottaa kiekkoa hypäten kiinni, kun samalla molempien joukkueiden pelaajat vääntivät vauhdissa kohti Rädyn vahtimaa verkkoa. Rädyn ollessa vielä puolittain ilmassa pelaajat osuivat Rädyn jalkaan, ja naisvahdin menetettyä tasapainonsa hän kaatui maahan pahannäköisesti. Pitkän pelikatkon jälkeen Räty talutettiin pukukoppiin, ja KJT:n maalille vaihtui Juuso Hyyppä

− En saanut enää painoa laitettua jalalle. Magneettikuvaukset edessä tällä viikolla, niin silloin tietää kävikö pahasti, Räty kertoi hymyn pilkahduksen kera.

KJT:n aseettomuuteen ja S-kiekon suvereeniin 7-2-voittoon löytyi selkeä syy: vierailla oli takanaan pitkä viikonloppu.

− Tämä oli meidän kolmas ottelu kolmeen päivään. Perjantaina pelasimme Kalajoella, siitä jatkoimme Ouluun, ja nyt päätimme viikonlopun täällä. Meidän tavoitteena oli saada kuusi pistettä, mutta emme odottaneet saavamme ne heti ensimmäisessä kahdessa ottelussa, Räty valaisi.

Räty ehti torjua kiekon 14 kertaa. Kolme kertaa kiekko löytyi selän takaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Vaikka kiekko ehtikin livahtaa kolme kertaa selän taakse, Räty pelasi pirteästi torjuen varmasti avauserän läpiajon. Kahteen ensimmäiseen S-kiekon maaliin Räty oli voimaton, ja voittomaaliksi jäänyt osuma oli suoraan käsikirjasta otettu patjatorjunnan jälkeinen irtokiekko.

Katsaus menneeseen, nykyisyyteen ja tulevaan

Viime kausi Rädyllä kului Kiekko-Vantaan ja sen aikaisen Bewe TuusKin riveissä. Naismaalivahdilla ei jäänyt siltä vuodelta mitään hampaankoloon.

− Viime kausi opetti todella paljon. Pääsin harjoittelemaan ammattimaisesti hyvissä piireissä. Ei tarvinnut enää miettiä, jaksaako lähteä vielä jäähallille kahdeksan tunnin työpäivän päätteeksi.

Tällä kaudella KJT:n riveissä Räty on päässyt makuun lajin ammattimaisuudesta. Otteluita on kertynyt hyvin, edelliseen 19 otteluun torjuntalukemat ovat 89,53%. Kausi on edennyt positiivisesti, ja Rädyllä oli selkeät tavoitteet tälle ja seuraavallekin vuodelle.

− Halusin päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, ja siksi valitsinkin KJT:n. Kausi on omalta osaltani mennyt kokonaisuudessaan hyvin. Syksyllä ottelut lähtivät todella hyvin käyntiin, kunnes tuli yksi katastrofiottelu Porissa. Yhdeksän omiin, mikä söi aika paljon tilastoja,

− Viime aikoina olen päässyt usein aloittavan maalivahdin rooliin, mutta Hyypän kanssa olemme pelanneet paljon yhdessä. Meillä on hyvähenkistä kilpailua, kuitenkin samalla tsempataan toisiamme.

− Minulla on KJT:n kanssa optio ensi kaudesta, jos haluan jäädä. Pitää loppukaudesta punnita, mikä on paras vaihtoehto, Räty kertoi.

Ajatus maajoukkueesta ja tulevista MM-kisoista ei ole täysin kuopattu.

− Jos terveenä ollaan ja paikat pysyy ehjinä, niin tarkoitus olisi liittyä joukkueeseen. Tällä viikolla olisi leirikin sitä varten, mutta se taitaa sattuneesta syystä jäädä välistä, KJT-vahti päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle