Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
27-vuotias Noora Räty teki paluun arvokisoihin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Noora Räty: "On kunnia edustaa taas Suomea"

Naisleijonat vietti Plymouthissa keskiviikkona vapaapäivää meksikolaisen ruoan äärellä. Maalivahti Noora Räty valmistautui torstain välieräotteluun tulisen ruoan lisäksi ystävien ja kevyen treenin parissa.

Naisleijonat vietti keskiviikkona MM-kisoissa ansaittua välipäivää. Päivää aiemmin joukkue kukisti puolivälieräottelussa Ruotsin lukemin 4−0. Turnauksessa toistaiseksi Suomen kaikki ottelut pelannut maalivahti Noora Räty otti vapaapäivästä kaiken irti.

− Nukuin pitkään ja tein aamulla pari tuntia työjuttuja kahvin lomassa. Kävimme joukkueen kanssa yhdessä lounastamassa meksikolaisessa ravintolassa, minkä jälkeen kävin vetämässä kevyen jäätreenin. Loppuillasta ehdin myös katsoa kisojen aiemmat pelit videolta, niin on välieräottelussa sitten toivottavasti kuviot kunnossa, Räty kertoi.

Rädylle hyvinkin tuttu Minnesotan osavaltio sijaitsee kohtuullisen lähellä kisakaupunki Plymouthia. Räty pelasi aikanaan neljä kautta Minnesotan yliopistojoukkueessa ja nykyisin hän valmentaa siellä nuoria maalivahtilupauksia.

Maalivahdin tuttuja on saapunut mukava määrä paikan päälle kannustamaan. 

− Muutamia valmennettavia ja tuttuja on nyt täällä. Samoin poikaystäväni, joka asuu kolmen tunnin ajomatkan päässä Columbuksessa. Isä ja veljeni ovat myös paikalla, eli väkeä riittää, Räty totesi.

Rädyllä ehti kulua hyvä tovi edellisistä arvokisoista Suomen paita päällä. Viimeksi hän oli Suomen maalilla Sotšin olympialaisissa. Paluu sinivalkoisiin on tehnyt hyvää.

− Hyvältä on maistunut ja on kunnia olla taas edustamassa Suomea arvokisoissa. Ensimmäinen peli oli joukkueelta vielä heikko, mutta sen jälkeen meillä on ollut vahvaa suorittamista. Omalta osaltani olen tyytyväinen peleihin Kanadaa ja Ruotsia vastaan. Ottelut Venäjää ja Yhdysvaltoja vastaan olivat puolestaan ihan ok, mutta eivät missään nimessä mitään parasta suorittamista, hän ruoti.

Suomi kaatoi Kanadan historiallisesti alkulohkon ottelussa, joten tuntuma kanadalaisia vastaan on hyvä ennen torstain välieräottelua. Suuria muutoksia ei ole syytä tehdä.

− Meillä on kasassa neljä vahvaa kenttää, jotka voi laittaa jäälle kaikkiin tilanteisiin. Olemme myös henkisesti vahvempia kuin aiempina vuosina ja uskomme valmennuksen luomaan pelisysteemiin. Samoilla eväillä lähdemme välierään kuin alkulohkonkin kohtaamiseen, Räty paalutti.

Lue myös

Noora Rädyllä on takanaan häkellyttävä olympiadi – "Joka kerta, kun palkka kopsahtaa tililleni, pyöritän silmiä, että onko tämä todellista"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:39
Toisen olympiamitalinsa voittanut Noora Räty sai toisessa erässä kovan tärskyn, mutta pystyi jatkamaan tolppien välissä. lue lisää

Kiekkolähettiläät Kiinassa: Fyysistä peliä ja kiinalaiset huippuolosuhteet

Muut Sarjat | 24.1.2018 21:27
Kiekkolähettiläät Kiinassa seuraa Suomen maajoukkuenaisten Noora Rädyn ja Annina Rajahuhdan taivalta kiinalaisen Kunlun Red Starin matkassa. Juttusarjan toisessa osassa tutustutaan joukkueen kotikaupunki Shenzhenin lisäksi CWHL-liigaan, jossa kaksikko pelaa. lue lisää

Sanni Hakala historiallisesta maalistaan: "Olen siitä tuuletuksesta saanut kuulla jälkikäteen"

MAAJOUKKUE | 14.4.2017 14:57
Naisleijonat nappasi viime viikonloppuna päättyneissä naisten MM-kisoissa pronssia ja voitti lisäksi Kanadan ensimmäistä kertaa arvokisatasolla. Hyökkääjä Sanni Hakala perkasi turnaustaan ja Suomen otteita läpi, kun aikaeron rasitukset oli saatu ravisteltua pois hartioilta. lue lisää

Naisleijonat murskasi Saksan pronssiottelussa

MAAJOUKKUE | 8.4.2017 1:11
Naisleijonat ei antanut Saksan yllättää itseään MM-kisojen pronssiottelussa. Suomi pyöritti peliään vahvasti läpi ottelun, eivätkä 8−0-voittolukemat jättäneet epäselvyyttä ottelun paremmasta osapuolesta. lue lisää

Susanna Tapani: "Pystymme omalla pelillämme voittamaan kenet tahansa"

MAAJOUKKUE | 4.4.2017 16:16
Naisleijonat on esiintynyt MM-kisoissa toistaiseksi vahvasti alun Venäjä-tappiosta huolimatta. Turnauksen pistepörssissä neljäntenä majaileva hyökkääjä Susanna Tapani kävi läpi joukkueen otteluita ja olosuhteita. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat