Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Noora Räty juhli pronssipelin jälkeen Meeri Räisäsen, Eveliina Suonpään, Jenni Hiirikosken ja Ronja Savolaisen kanssa.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Noora Rädyllä on takanaan häkellyttävä olympiadi – "Joka kerta, kun palkka kopsahtaa tililleni, pyöritän silmiä, että onko tämä todellista"

Toisen olympiamitalinsa voittanut Noora Räty sai toisessa erässä kovan tärskyn, mutta pystyi jatkamaan tolppien välissä.

Naisleijonat voitti olympiapronssia, kun Venäjän olympiaurheilijat kaatui 3–2. Suomen maalilla tässäkin pelissä torjunut Noora Räty saapui pelin jälkeen haastatteluun hymyssä suin.

– Ei voisi parempaa päivää olla kuin tämä. Olen olympiamitalisti huikean joukkueen kanssa.

Räty pelasi Naisleijonien kaikki kuusi peliä Pyeongchangin olympialaisissa.

Pronssipeli Venäjän OU:ta vastaan ei ollut helppo. Suomi karkasi turvallisentuntuiseen 3–1-johtoon, mutta Venäjän OU kavensi ja oli muutaman kerran päätöserässä todella lähellä tasoitusta.

Maalivahdin näkökulmasta loppu oli haastava.

– Oli vähän jännää maalivahdille, kun ei tullut paljon laukauksia ja aloimme turhaan heittää kiekkoa päätyyn ja luopumaan kiekosta. Kahdessa ensimmäisessä erässä hyökkäsimme todella hyvin, ja sitten yhtäkkiä annoimme liikaa tilaa vastustajalle. Onneksi tukimme keskustan, ja eivät he montaa laukausta saaneet.

Suomalaisittain sydämen tykytyksiä aiheutti Rädyn saama tärsky toisessa erässä, kun venäläispelaaja jyräsi hänet jäähän. Tälli tuli suoraan pään seudulle.

Räty pystyi kuitenkin jatkamaan peliä, eikä loukkaantunut pahemmin.

– Ehdin jännittämään niskaa. Ei onneksi käynyt pahemmin.

Epätodellista elämää

Naisleijonien edellisestä olympiamitalista ehti kulua kahdeksan vuotta. Neljä vuotta sitten Sotsin kisoissa Suomi tippui puolivälierässä Ruotsille ja jäi ilman mitalia.

Räty oli mukana niin kahdeksan vuotta sitten voittamassa pronssimitalia Vancouverissa kuin neljä vuotta sitten Sotsissa.

Räty on kokenut neljässä vuodessa paljon. Hän pelasi miesten pelejä Suomi-sarjassa muutaman vuoden, ja nyt hän elää naiskiekkoilijan unelmaa Kiinassa Kunlun Red Starissa.

– Neljässä vuodessa on tapahtunut paljon, ylä- ja alamäkiä, uhrauksia, epätodellista elämää Kiinassa. Viimeinen vuosi on ollut vähän sellaista liitoelämää, että on täytynyt aamulla läpsiä itseään naamalle. Ei naiskiekkoilijana olisi uskonut, että pelaa Kiinassa ja on olympiamitalisti.

Red Starissa ovat Rätyä hämmästyttäneet muun muassa resurssit ja se, kuinka siellä pidetään pelaajista huolta.

Isoin hämmästelyn aihe on kuitenkin palkka.

– Joka kerta, kun palkka kopsahtaa tilille pyöritän silmiäni, että onko tämä todellista. Ei naisjääkiekkoilijana ole edes uskaltanut unelmoida siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Suomalaiselle maalivahdille hieno kunnianosoitus - Noora Räty valittiin viikon parhaaksi jääkiekkoilijaksi maailmassa

Muut Sarjat | 21.3.2018 17:47
Suomen maajoukkueen vakiokasvo Noora Räty torjui sunnuntaina nollapelin huikean 66 torjunnan turvin, kun hän johdatti Kunlun Red Starin CWHL-liigan finaaliin. ESPN arvosti Rädyn esitystä ja valitsi hänet viikon parhaaksi jääkiekkoilijaksi maailmassa. lue lisää

Jääkiekkoliitolla ei ole urheilujohtoa naisille, miehille on – "Ei järkeä rakentaa norsunluutornia"

MAAJOUKKUE | 27.2.2018 22:17
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen johtaa koko suomalaista huippunaiskiekkoa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki johtaa vain Leijonia. Myös eri sukupuolten maajoukkuetoiminnan pelaajamäärät ovat hyvin erilaiset. lue lisää

Naisleijonat sai mitalit kaulaan - Juhlinta oli ollut rauhallista

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 13:20
Naisleijonat voitti eilen mutta sai mitalit vasta tänään finaalin jälkeen yhdessä kultajoukkue Yhdysvaltojen ja hopealle jääneen Kanadan kanssa. lue lisää

Hiirikoskelle kaksi valintaa, Rädylle yksi – naisten olympiaturnauksen tähdistö valittu

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 10:49
Naisten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentällinen on nimetty. Suomalaisista mukaan pääsivät Jenni Hiirikoski ja Noora Räty. lue lisää

Naisleijona Susanna Tapani voitti olympiapronssin vanhempiensa tuella – "Olen voinut keskittyä vain urheiluun"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:37
Naisleijonat palasi olympiamitalikantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Ottelun jälkeen nähtiin pelkästään hymyileviä suomalaisia, mutta laitahyökkääjä Susanna Tapanille mitali on vaikeuksien jälkeen poikkeuksellisen makoisa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Noora Räty

Suomi N #31 L mv
s. 1989 Espoo
165CM / 70KG