Niskalan kanuuna ratkaisuna

Janne Niskala nousi Suomen sankariksi turnauksen avausottelussa, kun kokeneen puolustajan iskemä maali jäi lopulta illan ainoaksi. Puolustaja oli tyytyväinen illan antiin, vaikka harmittelikin puolustuksen muutamaa nukahdusta.

Länsirannikon mies nousi illan sankariksi, kun Suomi nappasi avausottelustaan lopulta niukan, mutta ansaitun voiton. Janne Niskala vapautti Suomen avauserässä piinasta henkilökohtaisella suorituksellaan. Erän loppupuolella syntynyt maali jäikin illan ainokaiseksi.

– Sahattiin kiekko hyvin toiseen aaltoon, ja pääsin vähän kävelemään sisään. Hyökkääjät tekivät maalin edustalla hyvin töitä ja vetokin lähti juuri sinne minne sen piti, vaatimaton raumalainen ynnäsi pelin jälkeen maaliansa.

Vahvaa avauserää lukuun ottamatta avausottelu oli Leijonille haasteellinen. Ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen Valko-Venäjä pääsi hiljalleen peliin mukaan. Päätöserä mentiinkin lähes vierasjoukkueen hallinnassa.

Yksi asia, mikä pelin jälkeen nousi puheenaiheeksi, oli areenan jään kunto. Niskalan ei suoraan haukkunut jäätä, mutta myönsi sen myötä joukkueessa kiinnitetyn huomiota enemmän perusasioihin.

– Kun samana päivänä on pelattu jo kaksi peliä, onhan sen näyttävä jollain tavalla. Lähinnä syöttövarmuus ja huolellisuus passeissa piti olla sitä kautta kunnossa, ja siinä tänään onnistuttiin.


Janne Niskalan vihainen rannelaukaus oli ottelun ratkaisu perjantai-iltana.

Puolutuksen virheet kuriin

Päätöserässä Leijonien muutama nukahdus omassa päässä päästi Valko-Venäjän mukaan peliin. Niskalan mukaan oman pään peliin jäi vielä parantamisen varaa. Sen sijaan Kari Lehtonen keräsi tällä kaudella Atlant Mytištšiä edustaneen puolustajan kehut.

– Kyllähän se tuo luottoa puolustukseenkin kun maalilla on ”Kärpän” tasoinen vahti. Puhuttiin, että pidetään peli simppelinä, eikä päästetä vastustajaa maalinedustoille. Ihan täysin ei siinä kuitenkaan onnistuttu ja varsinkin lopussa oli muutama paha paikka omassa päässä.

Niskala myönsi Valko-Venäjän olleen haastava joukkue myös puolustuksen osalta. Hyökkäyksiä tuli harvoin, mutta ne olivat usein vaarallisen tuntuisia. Lauantain Slovakia-peliin jäi vielä parannettavaa.

– Taitavia jätkiähän siellä on vastatta. Pääosin pelattiin hyvin, mutta muutama virhe tuli, mitkä pitää jatkossa pystyä karsimaan pois. Eli kyllähän myös parannettavaa jäi kaikin puolin, luottavaisen oloinen puolustaja päätti ennen doping-testiin menoa.

Lue myös

Valitse Hintz, valitse hyökkäävä taktiikka

MAAJOUKKUE | 30.4.2017 19:00
Meidän peli. Tiivis viisikkopuolustaminen. Maailmanluokan maalivahtipeli. Siinä aseet, joilla Suomi voi jääkiekossa pärjätä. Tai sitten voi radikaalisti arvottaa hyökkäyspään täsmäosaamisen puolustuspelin edelle. lue lisää

Analyysi: Nelosketju pelasi vahvaa päätypeliä − oma pää pysyi kunnossa

MAAJOUKKUE | 30.4.2017 17:53
Suomi kohtasi Ruotsin viimeisessä ottelussaan ennen ensi perjantaina alkavia MM-kisoja. Edellisestä ottelusta hyvinä asioina pelissä pysyivät tiivis oman maalin puolustaminen sekä hyvä taisteluilme. Oskar Osala ja Leijonien nelosketju olivat voiton avaintekijöinä. lue lisää

NHL-pelaaja ei yksiselitteisesti vahvista joukkuetta

MAAJOUKKUE | 30.4.2017 12:00
2010-luvulla Suomi on voittanut MM-kisoissa yhden mestaruuden ja kahdesti hopeaa. Pronssiottelussa on tullut tappio kahdesti. Puolivälieriin turnaus on päättynyt kahdesti. NHL-pelaajien panos on vaihdellut runsaasti. Menestystä tai menestymättömyyttä on hankala selittää NHL-vahvistusten määrällä. lue lisää

Neljä kautta Saksassa pelannut Varvio: “Hallissa on aina kova tunnelma”

MAAJOUKKUE | 30.4.2017 10:30
Jarkko Varviolla on kokemusta saksalaisesta jääkiekkoilusta neljän kauden ajalta ja yksistä MM-kisoista. Päällimmäisinä muistikuvina ovat pitkät bussimatkat ja äänekkäät kannattajat. lue lisää

Analyysi: Suomi voitti lähes ilman hyökkäyspeliä − Korpisalo kentän kuningas

MAAJOUKKUE | 29.4.2017 16:55
Suomi kohtasi Venäjän EHT-turnauksen ottelussa. Maaleilla ei mässäilty, vaan peli pyöri pitkälti keskialueella. Suomen maalilla Joonas Korpisalo joutui venymään aika ajoin huipputorjuntoihin. lue lisää

Kommentit

Janne Niskala

Lukko #28 L p
s. 1981 Västerås, SWE
180CM / 82KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2004 Nashville Predators 5. kierros #147